This version of the page http://www.viyfrom.kiev.ua/tribute/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2006-11-08. The original page over time could change.
Тріб'ют-альбом Київської групи Вій - Офіційний сайт проекту

Група Вій та Гута Records запрошують всіх бажаючих прийняти участь в створенні запису нашого тріб'ют-альбому.

Умови проекту:

  1. Кожний бажаючий надає нам демо-запис однієї чи кількох композицій з репертуару Вія у власному варіанті виконання (в будь якій якості).
  2. Виконавці, які пройдуть відбір, будуть запрошені до студії, де й візьмуть участь в запису цього тріб'ют-альбому.
  3. Додатково, на знак подяки, ми створимо запис однієї Вашої композиції - безкоштовно.
  4. За собою ми залишаємо право без пояснювання причин відмовити в участі в проекті.

Останній термін подання заявок (демо) на участь в проекті - 1 квітня 2005 року.

Прослуховуванням та відбором буде займатись експертна комісія в такому складі:

  1. група Вій;
  2. Андрій Середа - група КОМУ ВНИЗ;
  3. Андрій Козєлков - президент Української Національної Шоу-Біржі;
  4. Олександр Євтушенко - музичний критик, журналіст, продюсер;
  5. Юрко Зелений - незалежний музичний оглядач, упорядник ФДР-вістей з Краю;
  6. Анатолій Сорока - звукорежисер, продюсер - Гута Records;
  7. Александр Ляпин, арт-критик;
  8. Антон Клоц - оглядач відділу культури, «Вечірні Вісті»;
  9. Дмитро Реміш - інтернет-продюсер - Київський Рок Клуб.

Зв'язок з нами:

@пошта: info@viyfrom.kiev.ua

ICQ # 97770977

моб. 8 (050) 2995541

Новини

21.04.06 [ updated 14.09.06 ]

Серед надісланих на конкурс треків були відібрані такі виконавці:

  1. Audi Sile - «Не Дала Земля»
  2. Revenko Music vs Ангела День - «Відрізана Голова»
  3. Арахнофобія - «Хата Скраю Села»
  4. Брем Стокер - «Бісова Сила»
  5. Вінкі - «Закрутило Небо Колесом»
  6. Ворождень - «Очі Відьми»
  7. Кому Вниз - «Серед Тіней»
  8. Лікування Кульбабками - «Фокстрот Льотчик»
  9. Орkеstp Янkи Козир - «Політ Коршака»
  10. Перкалаба - «Як Летіли Бугаї»
  11. Полинове Поле feat. Замкова Тінь - «Туман»
  12. Пропала Грамота - «Змія»
  13. Роксоланія - «Птах За Вікном [ Остання Пісня ]»
  14. Самі Свої - «У Передчутті Катаклізму»

Всі треки, які не ввійдуть до Тріб'ют-альбому, будуть додатково видані окремим диском в форматі mp3.

13.06.05 [ updated 21.08.05 ]

Серед надісланих на конкурс треків були відібрані такі виконавці:

  1. Audi Sile - «Не Дала Земля»
  2. Арахнофобія - «Хата Скраю Села»
  3. Брем Стокер - «Бісова Сила»
  4. Ворождень - «Очі Відьми»
  5. Кому Вниз - «Серед Тіней»
  6. Лікування Кульбабками - «Фокстрот Льотчик»
  7. Орkеstp Янkи Козир - «Політ Коршака»
  8. Перкалаба - «Як Летіли Бугаї»
  9. Самі Свої - «У Передчутті Катаклізму»

Аби на цьому диску треки не повторювались декілька разів ми вирішили продовжити термін приймання демо-записів до 1 жовтня 2005 року. Ми публікуємо список пісень, які все ще чекають на свого виконавця:

  1. Бісова Сила [ сучасна соромицька ]
  2. Відрізана Голова
  3. Вогняне Коло
  4. Закрутило Небо Колесом
  5. Змія
  6. Колискова Для Лялькових Немовлят
  7. Лист Додому
  8. Менует [ Таке Життя ]
  9. Між Землею І Небом [ Алілуя ]
  10. Нудьга
  11. Пісня Про Жидів
  12. Птах За Вікном [ Остання Пісня ]
  13. Різдвяна Балада
  14. Серед Поля Навесні
  15. Смерть І Її Смерть
  16. Туман
  17. Як Болотна Мавка Іванка Згубила

Всі треки, які не ввійдуть до Тріб'ют-альбому (а їх на сьогодні вже 78), будуть додатково видані окремим диском в форматі mp3.

1 квітня 2005 року закінчується термін приймання демо-записів для участі в проекті «Тріб'ют-альбом київської групи Вій».
19.03.05

Надалі все буде розвиватися за таким планом. На протязі квітня поважна експертна комісія буде займатися ретельним прослуховуванням наданого матеріалу і відбором виконавців. Після цього виконавці, які пройдуть відбір, приймуть участь в запису альбому.

ФДР-вісті з Краю.
12.03.05, Юрко Зелений, ФДР Радiоцентр

Невпинно просуваються справи з пісенником-присвятою Вія. Нещодавно представники гурту в особі Дмитра Доброго-Вечора та Сергія Литвинюка відвідали на виправах ватагу Чорна Рада з метою прослухати у їхньому виконанні річ «Очі Відьми». Загалом, ця пісня є найбільш запитуваною серед всіх пошукачів триб'юту, тому Вій змушений прискіпливіше ставитися до пропозицій. Становище постійно змінюється, однак окремі визначеності вже є. Смурні електронники Audi Sile (Козова-Львів-Київ) зупинилися на «Не дала земля» з альбому «Хата скраю села», про що радо заявила на своїй сторінці www.audi-sile.org.ua. Оркеstр Янки Козир запропонував свої чування забійника «Політ Коршака» з віхової платівки «Чорна рілля». Відома переважно в «тіньових» закапелках ватага Самі Свої переспівуватиме «В передчутті катаклізму» («Чорна рілля»), а полтавська Арахнофобія намітила собі окремну річ «Відрізана голова». Співачка-новинарка із закордоння Мар'яна Джус виконуватиме «Останню пісню» («Хата скраю села»). Наразі вагаються з вибором львів'яни з Піккардійської Терції та підкарпатці з Перкалаби. Натомість патріархи нашої ґотики Кому Вниz точно облюбували собі пісню «Серед Тіней» («Хата скраю села»), і судячи із захопленням, з яким підійшов до справи провідник гурту Андрій Середа, річ має вийти глибинною.

Допоки вимальовуються обриси цього непересічного диску, Вій зробив перший хід у відповідь: включив до свого репертуару пісню-заклик «Мамай», люб'язно подаровану ватажком Кому Вниz Андрієм Середою. За словами війовців, в них цей по-суті марш стане триваліший, матиме затягнене завершення та обросте притаманною гуртові відьмацькою перкусією.

| www.fdr.com.ua/ |
ФДР-вісті з Краю.
25.12.04, Юрко Зелений, ФДР Радiоцентр

Переспівати пісні на диск-триб'ют Вія вже зголосилося близько двох десятків ватаг, і найцікавіше, що походять вони з різних кутків України: Харків, Львів, Біла Церква, Дубно, Кривий Ріг, Тернопіль, Київ - географія постійно розширюється. Знаково, що столична фольк-металева команда Тінь Сонця встигла переспівати наших рок-відунів ще задовго до проголошення конкурсу, влітку 2004 року. Тож виглядає так, що війовська річ «Туман» буде на платівці-присвяті закріплена саме за цим гуртом.

| www.fdr.com.ua/ |
вій: альбомний ювілей
enter music, 20.11.04

останній плановий концерт київського гурту вій, що відбувся минулого уїк-енду, було присвячено своєрідному ювілею. справа в тому, що дебютний альбом команди за назвою «чорна рілля», який sй програму концерту, вона переважно складалася саме з того, матеріалу, що увійшов до дебютника. проте, й про нові пісні музиканти не забули, презентувавши три абсолютно нові композиції, які увійдуть до наступної платівки команди. робоча назва диска - відрізна голова, а світ він побачить наприкінці поточного на початку наступного року. нагадаємо, наразі триває проект гурту, який названо «вій: триб'ют». музиканти пропонують всім охочим записати свої версії їхніх пісень, найкращі композиції автори матимуть змогу записати на професійній студії, з цього матеріалу буде згодом зібрано повно тривалий альбом. а в якості бонусу, окрім версії віївської композиції, переможці зможуть здійснити безкоштовний запис ще однієї пісні власного авторства.

| www.enter.ua |
Дмитрий Добрый-Вечир: «Ющенко поддерживаю как человек»
16.10.04, Антон Клоц - «Вечерние Вести» #172(1271)

… - К слову, о работе. Не так давно группа Вій объявила о начале принципиально нового для Украины проекта - создании альбома трибьютов ваших песен с участием как «звезд», так и победивших в объявленном конкурсе молодых талантливых групп и исполнителей. Как продвигаются дела?

- Спасибо, довольно успешно. Конкурс продолжится до 1 апреля, а сейчас мы потихоньку слушаем и отбираем уже присланный материал. Что касается более именитых коллег, на сегодня уже точно известно, что в «Трибьюте» примут участие Кому Вниз, Пікардійська Терція, Сад, квартет Алексея Ревенко Revenko Music, Мертвий Півень. О других еще не подтвержденных окончательно договоренностях пока говорить рано. Из подавших конкурсные заявки «молодых» нам очень понравились тернопольчане Птаха Project.…

| там багато цікавого |
Зранку йшов дощ, а ввечері - «Нівроку»
13.11.04, Олександра Васильчук - «Експрес», «Експрес-COOL», 16.10.04

…Поза сценою легенди українського року (статус цей офіційний, бо невдовзі вийде диск із серії «ЛУР») працюють над своїм тріб'ютом, куди ввійде 15 пісень. Доки не пізно, будь-які команди можуть подати заявки на участь. Їх приймають до 1 березня 2005 р. Прослуховуватимуть їх, крім самих Віїв, ще й Андрій Середа з Кому Вниз, Олександр Євтушенко та ще повно авторитетних людей. «Нас цікавить, щоб кавери були максимально не подібні до оригіналу», - сказав Дмитро Добрий Вечір.

Між іншим, додому Вій повертався не з порожніми руками, а з диском ZSUF. І якщо ZSUF зважиться проекспериментувати з творчістю Віїв, то їх кавер стовідсотково буде не подібний ні на що.

Audi sile теж розмірковують над пропозицією Вія. Бо не бажають уподібнюватись до решти готичних формацій, які роблять кавери лише на Depeshe mode

| там багато цікавого |
Кому Вниз - «Серед Тіней».
07.11.04

Два дні тому Андрій Середа завітав до студії Гута Records. З розмови з Андрієм стало відомо, що Кому Вниз визначились з вибором композиції Вія до тріб'ют-альбому. Кому Вниз віддали перевагу пісні: «Серед Тіней».

Якою саме виявиться ковер-версія в виконанні легендарної команди, стане відомо усім після 1 квітня 2005 року.

| www.viyfrom.kiev.ua |
ФДР-вісті з Краю.
26.10.04, Юрко Зелений, ФДР Радiоцентр

Класики українського волхв-року гурт Вій спільно з видавництвом Гута Records оголосив на сторінці [ www.viyfrom.kiev.ua ] про доволі незвичний як на наш музичний простір чин: створення триб'юту, або інакше кажучи платівки з переспівами пісень Вія іншими виконавцями. Кожен бажаючий взяти участь в подібному зачині повинен надати ознайомчий запис однієї чи кількох пісень Вія у власному виконанні. Пісняри, що пройдуть відбір, будуть запрошені до студії для запису цієї плити-присвяти. В свою чергу Вій на знак подяки безкоштовно запише на студії власне награння учасників триб'юту. Останній строк подання заявок (ознайомчих записів): 1 березня 2005 року. Прослуховуванням та відбором пропозицій займатиметься поважна Рада до складу якої зокрема увійшов безпосередньо гурт Вій, Андрій Середа (ватажок групи Кому Вниz) та відомий музичний журналіст і поширник української музики Сашко Євтушенко (повний перелік див. на [ www.viyfrom.kiev.ua ] ).

До завершення подання заявок ще добрих 4 місяці, однак окремі обриси цього небаченого раніше на вітчизняній сцені почину вже промалювалися. Переспівати віївські притчі вже зголосилися знакові для нашої рок-сцени гурти Кому Вниz та Мертвий Півень, а також ватаги, які теж дружать з українським фольком: Мандри і Гайдамаки. Не виключено, що до задуму пристануть БОРЩ і Воплі Відоплясова. Останні, як відомо, встигли набити руку на переспівах та перекладах класики радянського року. Стосовно менш знаних команд сьогодні зарано називати імена, однак відомо, що зробити свою версію на одну з пісень голова Вія Дмитро Добрий-Вечір запропонував тернопільському гуртові Птаха-Проджект, з яким познайомився на рок-забаві Нівроку-2004 8-9 жовтня.

Віховий альбом бачиться як двоплитник і випускати його збирається згадане в-во Гута Records. Незабаром має відкритися окрема сторінка Мережі, присвячена суто Вієвому триб'юту, а наразі охочі можуть надсилати свої записи за адресою: 02105, Київ 105, а/с 103; або ж списатися з гуртом за е-скринькою info@viyfrom.kiev.ua чи ICQ # 115593110.

Допоки триватиме збір матеріалу на диск-вшанування, інше столичне видавництво - Атлантік нещодавно уклало угоду з Вієм на випуск вибраних речей гурту в знаковій добірці «Рок легенди України».

| www.fdr.com.ua/ |
Поднимите веки - это "ВИЙ"!
12.10.04, Антон Клоц - «Вечерние Вести» #152(1251)

Странное дело, ну почему при всей популярности трибьютов (собственные версии хитов именитых коллег) не только в мире, но и в соседней России, в Украине музэкспериментов в подобном жанре до сих пор не было? И ведь не скажешь, что наши музыканты настолько любят сами себя, что просто ни в какую не хотят сочинять свои варианты.

| там багато цікавого |

партнери проекту

Єксклюзівний технічний партнер:

Інформаційний та технічний партнер:

Інформаційні партнери









Поліграфічний партнер:


Стратегічні Партнери: