This version of the page http://www.zahid-gabions.cv.ua/gabions.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2006-10-31. The original page over time could change.
ГАБІОНИ
 

Коробчаті габіони це об'ємні конструкції заводського виготовлення, виконані з металевої сітки подвійного кручення з шестикутними комірками, розділені на секції за допомогою діафрагм , що встановлюються всередині габіонів через кожен метр по довжині. Подвійне кручення дротяної сітки  забезпечує цілісність, міцність і рівномірність розподілу навантажень, запобігає розкручуванню у разі розриву сітки. Для посилення габіонів, дріт кромок панелей має більший діаметр, чим основний дріт сітки .

Дротяна сітка, яка використовується для габіонів, виготовляється із сталевого дроту щільного оцинкування або дроту з покриттям GALMAC®. У тому випадку, коли габіони застосовуються в агресивному середовищі, дріт для їх виготовлення проходить процес оцинковування (або покриття GALMAC®), а потім додатково покривається оболонкою з ПВХ (полівінілхлорид). Покриття ПВХ захищає дріт і забезпечує велику стійкість до хімічних, механічних і корозійних пошкоджень.

Габіонні конструкції заповнюються каменем на будівельному майданчику і формують гнучкі, проникні структури у вигляді підпірних стінок, облицювань водозливних дамб і ін., в проектах контролю ерозії ґрунтів . Характеристики габіонів забезпечують їх конструктивну цілісність протягом тривалого терміну експлуатації. Найбільш важливі з них - міцність, гнучкість, проникність, універсальність застосування і екологічність.

З часом габіонні споруди зливаються з навколишнім середовищем і стають частиною природного ландшафту. Вони набувають максимальної міцності і стійкості за рахунок природних процесів, оскільки з часом відбувається акумуляція частинок ґрунту між каменями, що сприяє утворенню рослинності на поверхні габіонів. Найбільш швидким зростання рослин стає за наявності горизонтальних терас між кожним ярусом габіонів. Завдяки пористій структурі габіонів досягається висока проникність габіонних споруд для води і повітря .

Габіони в основному застосовуються для зведення підпірних стінок, зміцнення насипів автомобільних і залізних доріг, річкового і морського берегоукріплення, ландшафтних робіт, стабілізації ґрунтової ерозії і консервації ґрунту. За рахунок дуже хороших гідравлічних характеристик вони застосовуються для берегоукріплення річок, в конструкції водозливних дамб і гребель. Габіони з покриттям з ПВХ використовуються для захисту морських берегів.

 

 Типові розміри габіонів    

Довжина (м)

Ширина (м)

Висота (м)

Допуски

2

1

0,5; 1

довжина±5%

ширина±5%

висота±5%

3

1

0,5; 1

4

1

0,5; 1

1,5

1

1

    

 Характеристики комірки сітки  

Тип

В (мм)

Доп. відхилення

Діаметр дроту (мм)

8×10

80

+ 16%

- 4%

2,70; 3,00

2,7/3,7 (ПВХ)

   

 Варіанти діаметра дроту  

 Діаметр дроту

 

 

 Сітка

2,70

3,00

 Кромка

3,40

3,90

 Зв’язка

2,20

2,40

   

 Характеристики дроту сітки 

 Діаметр дроту (мм)

2,20

2,40

2,70

3,00

3,40

3,90

 Доп. відхилення (±) (мм)

0,06

0,06

0,06

0,07

0,07

0,07

 Маса цинкового покриття

(г/м2)

230

230

245

255

265

275