This version of the page http://www.osvitapublish.com.ua/Os03_00.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2006-10-31. The original page over time could change.
Видавництво «Освіта». Відзнаки і нагороди
Державне спеціалізоване видавництво

Головна сторінка Про нас Історія видавництва Нові видання Сторінка покупця Новини



ВІДЗНАКИ І НАГОРОДИ

1956

Диплом ІІ ступеня Всесоюзної виставки книги, графіки і плаката за оформлення "Кобзаря" Т.Шевченка.

1962

Диплом ІІІ ступеня Республіканського конкурсу за оформлення підручника "Історія стародавнього світу, 5".

1965

Диплом Республіканського конкурсу за краще художнє оформлення і поліграфічне виконання "Букваря" для допоміжної школи, "Азбуки", "Цікавої електротехніки".

1966

Диплом Всесоюзного конкурсу книги за художнє оформлення "Букваря" (авт. Б.Саженюк, М.Саженюк).

1970

Почесна Грамота Президії Верховної Ради Української РСР за великий внесок у розвиток освіти і культури та у зв'язку з 50-річчям від дня заснування. За 50 років свого існування видавництво "Радянська школа" випустило 1 млрд 200 млн книг.

1974

Державна премія Української РСР у галузі науки і техніки присуджена автору В.Сухомлинському за книгу "Серце віддаю дітям".

1977

Державна премія Української РСР у галузі науки і техніки присуджена авторам О.Бандурі, Є.Кучеренко за підручник "Українська література, 5".

1981

Диплом ІІІ ступеня ВДНГ УРСР за успіхи в економічному і соціальному розвитку республіки.

1982

Видавництво занесено на Республіканську дошку пошани ВДНГ УРСР.

1983

Завершено перший цикл фондування шкільних підручників. Видавництво занесено до Книги трудової слави м. Києва.

1984 – 1985

Державну премію Української РСР у галузі науки і техніки присуджено Л.Нарочній, А.Низовій, В.Онищук за підручник "Природознавство, 2-3".

На Всесоюзному конкурсі Дипломами І – ІІІ ступенів нагороджено підручники:
– "Математика для початкових класів" (авт. О.Пчолко);
– "Русский язык, 2" (авт. І.Гудзик);
– "Історія стародавнього світу, 5" (авт. Ф.Коровкін);
– "Англійська мова, 1" (авт. В.Плахотник, Т.Сірик).

1986

Дипломи ІІІ ступеня ВДНГ СРСР і ВДНГ УРСР за успіхи в економічному розвитку республіки.

1987

На Республіканському конкурсі "Мистецтво оформлення навчальної книжки" преміями нагороджено книги:
– "Математика дошкільнятам" (авт. О.Грибанова, В.Колечко, А.Пасіка, К.Щербакова);
– "Світ навколо тебе" (авт. Н.Бібік, Н.Коваль);
– "Буквар" для шкіл з українською мовою навчання (авт. Н.Скрипченко, М.Вашуленко);
– конструкторські розробки підручників з української і російської мов для 2 класу.

Диплом і грамота за активну участь у Міжнародній виставці-ярмарку і Республіканському конкурсі на краще видання з питань охорони природи.

1988

Срібними медалями ВДНГ СРСР нагороджено підручники для 1 класу "Буквар" (авт. Н.Скрипченко, М.Вашуленко) і "Світ навколо тебе" (авт. Н.Бібік, Н.Коваль).

Дипломи ІІІ ступеня на Республіканському конкурсі "Мистецтво книги" одержали підручники для 2 класу "Світ навколо тебе" і "Українська мова" (авт. М.Білецька, М.Вашуленко).

1995

Диплом за "Буквар" (авт. І.Мазоре, Д.Лівак) на конкурсі "Мистецтво книги України".

Державна премія України в галузі науки і техніки присуджена Б.Степанишину за підручник "Українська література, 9".

1996

Грамота Другого російського міжнародного книжкового ярмарку у номінації "Розвивальна книга", за книгу "Умій учитися" (авт. О.Савченко).

Диплом Одеського Міжнародного книжкового ярмарку "Зелена хвиля – 96".

1997

Заохочувальний диплом за книгу "Українське слово: Дидактичні матеріали з розвитку мовлення" (авт. І.Гудзик).

1998

Диплом І ступеня за підручник "Англійська мова" для 1 класу шкіл з поглибленим вивченням іноземної мови (авт. Р.Мартинова, В.Плахотник, І.Сушкевич).

Диплом ІІ ступеня за розробку серії книг "Тестові завдання з французької мови" (авт. С.Ніколаєва, Л.Пасічник, О.Шерстюк) та "Тестові завдання з німецької мови" (авт. С.Ніколаєва, Л.Сажко).

Диплом виставки "Експосервіс" за кращу експозицію навчальної літератури.

1999

Почесна грамота за найбільшу кількість українознавчої літератури, випущеної за роки незалежності України.

Почесна грамота за активну участь у проведенні Першої Київської міжнародної книжкової виставки-ярмарку "Книжковий світ – 99".

2000

Диплом спеціалізованої виставки "Освіта і кар'єра – 2000" за внесок у розвиток інтелектуального потенціалу України.

Спеціальний приз "Нестор-Літописець" і Почесна грамота у конкурсі на краще видання II Київської міжнародної виставки-ярмарку "Книжковий світ – 2000" у номінації "Краща пізнавальна книга" вручено виданню "Дивосвіт. Твої перші кроки" ("Популярна енциклопедія школяра", перший том).

Почесними грамотами цієї ж виставки відзначені художники В.Мітченко і С.Якутович за художнє оформлення підручника "Історія України, 7" (авт. В.Смолій, В.Степанков).

2001

Диплом ІІІ Міжнародного фестивалю книговидавців та книгорозповсюджувачів "Світ книги – 2001" у номінації "Книга року" за художнє оформлення книги "Дивосвіт. Твої перші кроки" ("Популярна енциклопедія школяра", перший том).

Диплом ІІІ Київської міжнародної книжкової виставки-ярмарку "Книжковий сад – 2001" у номінації "Кращий підручник" за підручник "Історія України, 7" (авт. В.Смолій, В.Степанков).

2001

Диплом ІІІ Київської міжнародної книжкової виставки-ярмарку "Книжковий сад – 2001" за створення на високому науково-методичному рівні серії підручників нового покоління з української мови та літератури для шкіл усіх типів.

Диплом ІІІ Київської міжнародної книжкової виставки-ярмарку "Книжковий світ – 2001" за друге місце у номінації "Краща навчальна книга" за видання "Біологія, 6" (авт. О.Костильов, В.Соломаха) та спеціальний приз "Нестор-Літописець".

Грамота "Форуму видавців" у м. Львові за комплект книг "Німецька мова у грі" (авт. Н.Дручків, О.Паршикова).

2002

Подяка від організаторів книжкового фестивалю "Світ книги – 2002" (м. Харків) концерну "Райский уголок" за допомогу у вихованні творчої особистості.

Диплом Харківського регіонального благодійного фонду "Народна книга" у номінації "Видавництво року" – "За допомогу на шляху знань".

Диплом IV Міжнародного фестивалю "Світ книги – 2002" (м. Харків) у номінації "Видавництво року".

2002

Диплом другого ступеня ІІ Київської міжнародної книжкової виставки-ярмарку "Книжковий сад – 2002" у номінації "Підручник твоєї мрії" (кращий підручник, посібник) конкурсу "Краще видання нової доби" за навчально-методичні комплекти для початкової школи:
– "Буквар" (авт. М.Вашуленко та ін.);
– "Математика" (авт. М.Богданович);
– "Природознавство" (авт. Т.Байбара, Н.Коваль).

2002

Диплом лауреата VII Міжнародної книжкової виставки-ярмарку "Зелена хвиля – 2002" (м. Одеса) у номінації "Краще навчально-методичне видання для середньої школи" за підручник "Фізична географія України, 8" (авт. Б.Чернов).

Почесний диплом IX Всеукраїнського Форуму видавців у м. Львові за підручник "Рідна мова, 4" (авт. М.Вашуленко, С.Дубовик, О.Мельничайко, Л.Скуратівський).

2002

Грамота V Міжнародного книжкового ярмарку "Кримська весна – 2002" за серію підручників, виданих у 2001 – 2002 роках.

Диплом Першої спеціалізованої виставки "Інформресурси – 2002" (м. Київ).

2002

Диплом Міжнародної виставки товарів та послуг для дітей "Дитина 21-го століття".

Подяка Благодійного фонду В.Фіалковського "Від серця до серця".

Подяка Новомиргородської міської ради у рік 262-річчя міста за допомогу вчителям та читачам бібліотек.

2003

Диплом лауреата конкурсу "Краще видання нової доби" у номінації "Кращий підручник" Міжнародної виставки-ярмарку "Книга. Поліграфія. Реклама. Інформація 2003" за серію підручників з різних навчальних дисциплін.

Дипломом Харківського регіонального благодійного фонду "НАРОДНА КНИГА" у номінації "Письменник року" - "Супутник нового покоління" нагороджено авторів підручника "Українська література, 11 кл." Григорія Семенюка, Миколу Ткачука, Олександра Ковальчука.

Подяка від концерну "РАЙСКИЙ УГОЛОК" за допомогу у вихованні творчої особистості.

2003

Диплом за активну участь у третій Міжнародній виставці-ярмарку "Книжковий сад — 2003".

Дипломом II ступеня у номінації "Підручники твоєї мрії" (кращий підручник, посібник) нагороджено підручник "Українська література, 11 клас".

Диплом учасника Всеукраїнської акції "Україна-дітям", присвяченої Дню захисту дітей.

Подяка відділу освіти Новоград-Волинської районної державної адміністрації Житомирської області за літературу, яку одержали школи району по акції "Видавництво "Освіта" — сільській школі".

Диплом за участь у спеціалізованій виставці науково-технічної інформації "НТІ-ІНФОРМ" в рамках Х Міжнародної науково-практичної конференції "Побудова інформаційного суспільства: ресурси та технології"

Диплом V Київської міжнародної виставки-ярмарку "Книжковий світ – 2003" за комплект підручників за новими програмами для початкової школи, що відзначені на конкурсі "Книжковий дивосвіт України" у номінації "Оригінальний видавничий проект"

2004

Диплом II ступеня за підсумками Всеукраїнського огляду-конкурсу поліграфічних підприємств, видавництв та книгоросповсюджувальних організацій "Друк і книга" у номінації "Краще видавництво".

Диплом II ступеня IV Міжнародної виставки-ярмарку "Книжковий сад — 2004" у номінації "Підручник для тебе" (кращий підручник, посібник) за Навчально-методичний комплект з німецької мови.

Диплом учасника IX одеського міжнародного книжкового ярмарку "Зелёная волна" за професійний і творчий підхід до роботи на книжковому ярмарку.

Диплом учасника Спеціалізованої виставки "Освіта та кар'єра — ПІДРУЧНИК 2004" за видання та активне розповсюдження навчально-методичної, розвивальної та довідкової літератури.

2004

Диплом VI Київської міжнародної виставки-ярмарку "Книжковий світ — 2004" за навчально-методичний комплект підручників з української літератури для 11 класу, що відзначений на конкурсі "Книжковий дивосвіт України" у номінації "Оригінальний видавничий проект".

Диплом за участь у III національній виставці високих технологій та конкурентноспроможної продукції "Укртехнологія — 2004".

2005

Диплом Міжнародного книжкового фестивалю "Світ книги–2005" за одержання вагомих досягнень та майстерність у видавничій справі.

Подяка Міжнародного книжкового фестивалю "Світ книги–2005" за вагомий внесок у розвиток творчого потенціалу молоді.

Диплом 7-ї Європейської міністерської конференції з питань політики у сфері ЗМІ за краще тематичне оформлення експозиції Міжнародної виставки "Україна інформаційна".

Диплом Х міжнародного книжкового ярмарку "Зелена хвиля -2005" за активну участь у роботі ярмарку.

Диплом виставки-ярмарку "Книжковй салон-2005", м. Херсон.




Диплом учасника Спеціалізованої виставки "Освіта та кар'єра — 2005" за видання та активне розповсюдження навчально-методичної, розвивальної, довідкової та художньої літератури.

2006

Диплом оганізаторів виставки-ярмарку "За участь у Другій Київській міжнародній книжковій виставці-ярмарку".

Почесна грамота Державного комітету телебачення та радіомовлення України "За внесок у розвиток видавничої галузі держави та активну участь в організації і проведенні Другої Київської міжнародної книжкової виставки-ярмарку".

Диплом учасника регіональної книжкової виставки-ярмарку (м. Донецьк).

Диплом учасника Спеціалізованої виставки "Освіта та кар'єра — 2006" за видання та активне розповсюдження навчально-методичної, розвивальної, довідкової та художньої літератури.

Диплом учасника шостої міжрегіональної спеціалізованої книжкової виставки-ярмарку "Книжковй салон-2006", м. Херсон.



Головна сторінка Про нас Історія видавництва Нові видання Сторінка покупця Новини

ЗА ЗНАННЯМИ – ДО ШКОЛИ       ЗА ПІДРУЧНИКАМИ – ДО "ОСВІТИ"      WWW.OSVITAPUBLISH.COM.UA

  Copyright © 2002-2005 by AVISTA ®  Multimedia Design Studio   Phone: (+38 044) 424-70-04