This version of the page http://olha-oleg.kiev.ua/plans_tern.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2006-10-27. The original page over time could change.
Olga&Oleg


 

Тернопіль

Паростки Тернопільських ґендерних ініціатив сягають витоків попередньої програми „Ольга", тож створенню дієвої команди в області треба завдячувати її першим учасникам. На теренах Тернопільської області втілюються плани дій по всіх чотирьох тематичних напрямках програми.

Ґендер в економіці

Цей проект передбачає розробку та апробацію в Тернопільській академії народного господарства (ТАНГ) навчальних програм "Основи ґендерної рівності" та "Ґендерний баланс в економіці", а також проведення лекцій для державних службовців та спеціальний випуск журналу "Психологія та суспільство" з ґендерної проблематики.
Лідери проекту: Алла Мельник, доктор економічних наук, проректор з наукової роботи ТАНГ, директор Українського центру ґендерних економічних студій при ТАНГ.
Анатолій Фурман, доктор психологічних наук, заступник директора Українського центру ґендерних економічних студій при ТАНГ.


Ґендер в освіті

Розробка і видання методичних пропозицій щодо ґендерного збалансування підручників з історії України для 5, 8 та 10 класів; семінар для вчителів історії в Тернопільському обласному комунальному інституті підвищення кваліфікації вчителів та круглі столи у шкільних закладах.
Лідери проекту: Оксана Шлюсар, головний спеціаліст Тернопільського обласного центру соціальних служб для молоді, Ірина Олійник - викладач Тернопільського державного педагогічного університету ім. В.Гнатюка.

Ґендер в політиці

Громадські слухання в Тернополі "Партнерство чоловіків та жінок - шлях до успіху", котрі розглянуть стан ґендерної рівності у виконавчих структурах Тернопільської міської ради; створення школи жіночого політичного лідерства, котра включатиме й підготовку жінок -спостерігачів на виборах.
Координатор групи - Петрова Наталія, головний спеціаліст відділу звернень та контролю Тернопільської міської ради, лідер команди ґендерних ініціатив "Ольга".

Ґендер у ЗМІ

Щомісячний ґендерний моніторинг тернопільської преси ("Вільне життя", " Свобода", "Місто"), постійна підготовка матеріалів для веб-сайту, регулярне написання матеріалів з ґендерної проблематики у тернопільські ЗМІ, інформаційна підтримка груп "Ґендер і політика", "Ґендер і бізнес", "Ґендер і освіта".
Координатор проекту: Ковальков Юрій - начальник відділу по зв'язках із ЗМІ Тернопільської обласної державної адміністрації.

Цілий ряд заходів команди всіх проектів планують проводити разом, це зокрема, Міжнародну науково-практичну конференцію „Ґендерні проблеми суспільства: історичні традиції та реалії сьогодення", присвячену 135 річниці від дня народження Олени Кисілевської - квітень; Семінар для працівників районних центрів соціальних служб для молоді "Досвід українсько-шведської програми "Ольга" та можливість його практичного застосування" (вересень);
соціологічне дослідження з ґендерної проблематики спільно з Тернопільською філією Соціологічної асоціації України (жовтень); фокус - групи у вузах Тернополя з ґендерної проблематики (грудень).

Координацію програми "Ольга & Олег" на
Тернопільщині здійснює Володимир Ханас,
голова громадської організації "Нова Україна", котра впродовж п'яти років надає технічну підтримку ґендерному руху на Тернопільщині.