This version of the page http://kcws.kharkov.ua/div_svit06.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2006-10-19. The original page over time could change.
Дівочий світ - 2006
  

  
Меню 
Новости
Статьи
Проекты
О нас
Ссылки
Правовая база
Гостевая книга
Текущие проекты
"Підвищення ефективності діяльності соціальних агенцій в галузі захисту жінок та дітей від сімейного насильства"
"Захист прав людини та забезпечення гендерної рівності в Україні через вдосконалення судової практики"
"Забезпечення прав жінок та гендерної рівності через застосування Конвенції з ліквідації всіх форм дискримінації стосовно жінок в Україні"
"Підтримка жіночого підприємництва"
Конкурс "Дівочий Світ"
Информация 
Харьковский центр женских исследований (ХЦЖИ) является экспертной организацией и занимается социально - правовыми исследованиями статуса женщин в Украине, разрабатывает стратегии, направленные на защиту прав женщин, социально-правовые исследования положения женщин в Украине, развитие молодёжного женского лидерства, и др.
ПОЛОЖЕННЯ
про VI Всеукраїнський учнівський конкурс "Дівочий світ"
Метою VI Всеукраїнського учнівського конкурсу "Дівочий світ" (далі - Конкурсу) є розповсюдження знань та інформації з гендерної проблематики; сприяння розвитку аналітичних та творчих здібностей учнів; виявлення та подальша підтримка обдарованих молодих дівчат України.
Конкурс розраховано на дівчат - учениць 9-11 класів загальноосвітніх, спеціалізованих шкіл, гімназій та ліцеїв незалежно від форми власності.
Конкурс ініціюється та щорічно проводиться Харківським центром жіночих досліджень, який визначає склад Оргкомітету Конкурсу.
Організації та проведенню Конкурсу сприяють регіональні представництва Оргкомітету, до функцій яких входять:
  • Розповсюдження інформації про проведення конкурсу;
  • Надання консультацій з питань проведення конкурсу;
  • Первинний збір конкурсних робіт та забезпечення їх своєчасного надходження до Оргкомітету.
Оргкомітет має право залучати спонсорів (юридичних та фізичних осіб) на всіх етапах проведення конкурсу.
Порядок проведення конкурсу:
Конкурс проходить з 1 грудня 2005 року до 18 березня 2006 року та складається з трьох етапів:
І етап (термін проведення: 1 грудня 2005 р. - 20 лютого 2006 р.).
Письмова робота (есе) на тему " Лист українським чоловікам ", в межах якої авторки мають відповісти на наступні питання:
  • Що таке чоловіча та жіноча рівність? В чому, на Ваш погляд, полягає її сутність? На погляд чоловіків?
  • Чи треба взагалі переконувати чоловіків у необхідності жіночого лідерства? У необхідності дотримання прав жінок? У необхідності фактичної рівності чоловіків та жінок? Якщо так, то навіщо?
  • Чи взагалі існують якісь негативні наслідки жіночої нерівності для чоловіків? Якщо так, то в чому саме вони полягають? Чи, може, нерівний статус жінок та чоловіків є природнім і має бути збережений й надалі? Чому Ви так вважаєте?
  • Як можуть скластися взаємини між чоловіками та жінками, коли вони насправді стануть рівні? В чому полягатимуть переваги та недоліки такого стану речей?
Вимоги до оформлення письмових робіт
Роботи мають містити:
  • титульний аркуш з інформацією про ПІБ та вік автора, школу, клас навчання, адресу, контактні телефони, e-mail (якщо є), девіз роботи (не більш 10 слів, які відображають основну ідею есе).
  • змістовну частину, яка повинна складатись із 1,5-2 тисяч слів українською або російською мовою
  • список використаної літератури.
Порядок отримання робіт Оргкомітетом
Роботи надсилаються рекомендованим листом за адресою Оргкомітету або його регіональних представництв. Останній день відправки роботи - 20 лютого 2006 р.. Роботи, надіслані пізніше не розглядаються.
Порядок оцінювання робіт
Оцінка письмових робіт проводиться залученими Оргкомітетом експертами - фахівцями в галузях соціологічних, політико-правових та інших гуманітарних наук, представниками ведучих жіночих неурядових організацій, відомими суспільними діячами. Особистий склад експертів визначається Оргкомітетом та затверджується Постановою, яка не підлягає розголошенню з метою уникнення конфлікту інтересів зацікавлених осіб.
Експерти оцінюють роботи по кожному з наведених нижче критеріїв за 10-бальною системою та пишуть на неї коротку рецензію. Максимальна сума балів становить 70. Кожна робота оцінюється не менш як трьома експертами, а загальна оцінка роботи визначається як середнє арифметичне сум балів, виставлених кожним із експертів. Критеріями оцінювання є:
  1. Відповідність роботи запропонованій тематиці
  2. Рівень самостійності у виконанні письмової роботи
  3. Володіння опрацьованим матеріалом
  4. Аргументованість позиції та наявність власних висновків, які є результатом творчого опрацювання
  5. Творчій та аналітичний потенціал; здатність до належного формулювання власних думок
  6. Оригінальність викладення думок
  7. Оформлення роботи (відповідність формальним критеріям)
  8. Список літератури
Підбиття підсумків та визначення переможців І етапу відбувається до 5 квітня 2005 р.
Порядок визначення переможців 1-го етапу Конкурсу
За результатами І етапу відбирається 30 робіт, які отримали найвищі, порівняно до інших, загальні оцінки експертів. Автори переможних робіт вважаються фіналістками Конкурсу та запрошуються до участі в ІІ етапі Конкурсу.
Заохочування учасників І-го етапу Конкурсу
Кожна учасниця Конкурсу отримає "Диплом учасника VI Всеукраїнського учнівського конкурсу "Дівочий світ". Роботи фіналісток будуть видані окремою збіркою.
ІІ етап - Співбесіда із фіналістками за темами їх письмових робіт та актуальними проблемами сучасного світу, яка дозволить виявити світоглядну позицію та розкрити індивідуальність учасниць, рівень їх розвитку.
Співбесіда передбачає безпосереднє спілкування із фіналістками у режимі "Круглого столу". Співбесіду проводить та оцінює Головний склад Журі Конкурсу. До Головний складу Журі входить Голова Журі та чотири особи, які обираються Оргкомітетом Конкурсу з числа експертів та інших досвідчених фахівців у гуманітарній сфері, про що приймається відповідна Постанова. До проведення співбесіди можуть залучатися експерти, що не ввійшли до Головного складу Журі Конкурсу, а також члени Оргкомітету, які наділяються правом дорадчого голосу.
Місце та час проведення співбесіди визначається Оргкомітетом, який надає цю інформацію фіналісткам не пізніш, ніж за тиждень до визначеної дати.
Порядок оцінювання результатів співбесіди
Оцінка результатів співбесіди проводиться Головним складом Журі Конкурсу, які оцінюють відповіді учасниць по кожному з наведених нижче критеріїв за 10-бальною системою та пишуть коротку рецензію. Максимальна сума балів становить 90, а загальна оцінка результатів співбесіди визначається як середнє арифметичне сум балів, виставлених кожним із експертів. За результатами співбесіди складається Підписний лист, який підписується Головним складом Журі Конкурсу.
Критеріями оцінювання є:
  1. рівень самостійності у виконанні письмової роботи;
  2. володіння опрацьованим матеріалом;
  3. оригінальність та неординарність мислення;
  4. гендерна чутливість;
  5. творчій та аналітичний потенціал;
  6. ширина світогляду;
  7. здатність до належного формулювання власних думок;
  8. вміння відстоювати власні ідеї, аргументованість позиції;
  9. навички самопрезентації.
Заохочення переможців
За результатами співбесіди 10 дівчат стануть переможницями Конкурсу.
ІІІ етап - Урочисте вшанування фіналісток та церемонія нагородження переможниць Конкурсу
ІІІ етап Конкурсу проходить в присутності преси та глядачів та дає можливість учасницям публічно презентувати себе в оригінальній формі, продемонструвати ораторську майстерність, вміння аргументовано відповідати на запитання та вести дискусію, творчі здібності тощо.
Вшанування фіналісток та нагородження переможниць Конкурсу здійснює Журі Конкурсу, яке складається із Головного складу Журі та почесних членів Журі Конкурсу - відомих державних та громадських діячів, фахівців в галузі суспільно-правових наук, майстрів культури та мистецтва. Члени Журі Конкурсу спільно з Оргкомітетом визначають 10 номінацій, які будуть розподілені між 10 переможницями. Журі Конкурсу та Оргкомітет мають право присуджувати спеціальні призи поза номінаціями (у тому числі Гран-прі Конкурсу) у випадку, коли вони вважають це доцільним. Всі учасниці ІІІ етапу отримають нагороди та цінні призи, розміри яких визначатимуться спонсорами Конкурсу з урахуванням рекомендацій Оргкомітету.
------------------------------------------------------------------------------
| Новости | Статьи | Проекты | О нас | Ссылки | Гостевая книга |
------------------------------------------------------------------------------
Наш адрес: Украина 61108, г Харьков, бульвар Мира 4, кв.51
тел/ф: (+38 057) 731-42-59
E-mail: kcws@vk.kharkov.ua,   webmaster