Головна | Новини | Інтернет-приймальня | Форум | Корисні лінки
інформація   
історія   
статут   
символіка   
апарат міськради   
документи   
точка зору   
депутати   
постiйнi комiсiї   
тимчасові комісії   
робочі групи   
фракції   
аналітика   
стенограми   
архів   
дiяльнiсть   
заступники   
виконком   
виконавчі органи   
перелік   
ПРЕСС-РЕЛІЗ

25 січня 2006 року відбулася чергова XXXIII сесія міськради. В роботі сесії приймали участь голова обласної ради М.А. Швець та заступник голови обласної державної адміністрації Сергєєв В.В.

Голова облради коротко проінформував депутатів міськради щодо показників, з якими Дніпропетровщина завершила рік. Отже ріст обсягів виробництва промислової продукції в Дніпропетровській області за 2005 рік склав 7,4 % приросту. По цьому показнику наша область випередила Донецьку, Полтавську, Запорізьку та Луганську області. Надходження від податків в минулому році склали 9 млрд. грн. З яких 2,5 млрд. грн. було направлено в місцеві бюджети і більше 6,3 млрд. грн. було направлено до Державного бюджету.

В 2005 році кількість підприємств, що виплачують мінімальну заробітну плату скоротилася до 2,5 тис. "Це каже про те, що середня заробітна платня по Дніпропетровську значно зросла", - відмітив М. А. Швець.

Голова облради також акцентував увагу депутатів на пріоритетах влади на 2006 рік, які були оголошені в звернені Президента України до громадськості в річницю його інаугурації. Їх п'ять. Це - програма здоров'я нації, модернізація системи освіти, програма розвитку села, диверсифікація українського енергоринку, реформа суду. Крім того голова облради звернув увагу депутатів на Указ Президента України "Про забезпечення проведення демократичних, чесних і прозорих виборів 2006 року".

Складними та одночасно дуже важливими питаннями, що були розглянуті на сесії, були питання про програму соціально-економічного та культурного розвитку міста на 2006 рік та міський бюджет на 2006 рік. В ході обговорення цих питань депутати вносили багато пропозицій щодо доповнення та змін до відповідних проектів рішень, після чого вони були прийняти. Так, зокрема, програма соціально-економічного і культурного розвитку міста була доповнена пунктами, які стосуються питань удосконалення землевідвода, розробки правил забудови міста та іншими.

На сесії також обговорювалося питання, пов'язане зі складними погодними умовами та їх наслідками.

Міський голова проінформував депутатів щодо роботи, яка проводилася та ведеться на цей час службами міста. Основною задачею на цей час є збалансування споживання газу та забезпечення роботи всіх котелень для того, щоб зберегти систему теплопостачання в робочому стані. Також ведеться робота в напрямку забезпечення роботи міського транспорту.

Міський голова окремо зупинився на проблемі надання швидкої медичної допомоги в період стихійного лиха тим громадянам, які потребували цього. Завдяки тому, що місто два роки назад закупило нові автомобілі, в тому числі з переднім приводом, медична допомога, в окремих випадках з запізненням, але ж всім хто її потребував, була надана. Фактів смерті внаслідок того що не була надана швидка допомога в цей період зафіксовано не було. Робота щодо оновлення автомобілів швидкої допомоги буде вестися і надалі. І ті 50% старого рухомого складу, що залишилися не модернізовані, згодом будуть оновлені.

Міський голова також подякував депутатам міської ради, багато з яких є керівниками великих підприємств міста, за допомогу, яка була надана в скрутному становищі, та виразив надію, що і надалі всі будуть працювати злагоджено на благо нашого міста.

 


Рішення міської ради "Про міський бюджет на 2006 рік"
 
Основні відомості про політичні партії
 
Протокольне рішення 27.12.2005 року №8 "Про Календарний план основних організаційних заходів
 
Рішення міської ради "Про формування Дніпропетровської міської виборчої комісії"
 
Міська виборча комісія
 
Соціально-політичні події в місті

© MMVI Днiпропетровська міська рада. Всі права застережені.