This version of the page http://kobza.com.ua/index.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2006-10-17. The original page over time could change.
KOBZA - Українці Росії - Головна
Інформація, аналітика
Демографія, дослідження
Документи
Закони, державні програми
Економічне партнерство
Культура
Культурний центр України в Москві
Новини
Церква
Порушення прав українців
Права людини і громадянина
Трудові мігранти
Публіцистика
Полеміка
Російсько-українські відносини
Українська культура в РФ
Україна: погляд з діаспори
Українці в Росії
Регіональні видання
Батьківщина (Камчатка)
Вербиченька (Татарстан)
Вісник (Кубань)
Вісті (Єкатеринбург)
Голос України (Тюмень)
Джерело (Томськ)
Калина (Петрозаводськ)
Київська Русь (Сахалін)
Кобзар (Оренбург)
Криниця (Уфа)
Промінь (Самара)
Східна Слобожанщина (Вороніж)
Українські новини (С.-Петербург)
Українська родина (Сургут)
Українське слово (Мурманськ)
Український часопис (Саратов)
- - - - - - -
Український Історичний Клуб
Опитування
Чи задоволені Ви роботою профільних комісій ОУР-ФНКА “Українці Росії”?
 
 
 
 
Підшивка
 
17 Жов 2006 Місяці Роки
« 17 Жов 2006 »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031         
Головна
Відкритий лист панові Юрію Кононенку
Полеміка
17.10.06, 03:47:04

У відповідь на публікацію в розділі сайту «Правління ФНКА УР, вересень 2006 року

Мене вражає це організаційне нахабство. 11 вересня розсилається мейл (на невідомий список адрес), в якому зазначається, що якщо на наступний день не надійде заперечень, то Василя Думу (який півтора роки нічого не робив в організації) призначають на посаду в УВКР від імені усіх, хто й прочитати цей мейл не встиг. Всі, значить, "за". Покажіть мені у Статуті, де вказано, що неголосування за 24 години означає голосування "за". Де це вказано? Юрію Григоровичу, такого навіть у піонерів не було! Це вже у Вас пішла отсєбятіна.

Прочитати повністю...
 
Пропонуємо заступником голови УВКР Стефана Паняка
Джерело (Томськ)
17.10.06, 00:21:03

Відповідь томських українців на пропозицію першого заступника голови ОУР

Шановні колеги! 11 жовтня ми отримали ось такого листа з Москви від пана Юрія Кононенка:

Членам Правлінь ОУР та ФНКА УР 

Шановні друзі! До голови Рад ОУР та ФНКА УР В. Думи звернувся голова УВКР Д. Павличко з проханням провести переговори з членами Президії УВКР щодо обрання заступника голови УВКР від Східної діаспори.

Прочитати повністю...
 
Про замах на життя Наталі Ковальової
ФНКА ’’Українці Росії’’
16.10.06, 00:38:24

Як в Тулі ледь не вбили і страшно покалічили голову Ревізійної комісії Федеральної національно-культурної автономії українців Росії

На мою дружину Наталю Степанівну Ковальову (Медведюк), заступника голови регіональної громадської організації “Батьківська стріха” Тульської області та Тульського відділення Обєднання українців Росії та заступника генерального директора ООО “Gobza”, 19 липня о десятій годині ранку напали двоє невідомих в під’їзді нашого офісу. Вони жорстоко покалічили її. Металевим прутом, який знайшли близько місця нападу, їй розтрощили лице, ледве не вибили праве око, зламали зуби. Крім того, падаючи, Наталя вдарилась потилицею об трубу. Спасло густе довгє волосся - удар пішов навскіс, стесавши шкіру з третини голови. Від ударів в лице кістки черепа були зламані, у мозку - внутрішній крововилив.

Прочитати повністю...
 
“Українці Москви” збирають Фестиваль імені Кошиця
Українська культура в РФ
16.10.06, 00:32:54

Усі колективи, що приїдуть, нагороджуються почесними Дипломами учасника Фестивалю і пам'ятними подарунками 

Лист з повідомленням про IV Всеросійський фестиваль-конкурс ім. Олександра Кошиця українських хорів і вокальних ансамблів голови регіональної громадської організації "Українці Москви" Вікторії Іванівни Скопенко, заступниці голови ОУР: 

Керівникам українських організацій Росії

Прочитати повністю...
 
Правовий нігілізм до добра не доведе!
ФНКА ’’Українці Росії’’
16.10.06, 00:30:35

Навіть законодавцю треба вивчати і перш за все - поважати російські закони

На бланку Об'єднання українців Росії за підписом голови Координаційної ради ОУР і ФНКА УР Василя Михайловича Думи було розіслано листа членам Правлінь ОУР та ФНКА УР № 01д/131 від  29.09.2006 р. з документами "для прийняття постанови Правлінь ОУР та ФНКА УР щодо винесення на голосування проекту постанови Рад ОУР та ФНКА УР про деякі організаційні питання (з супровідним листом та проектом структури організацій". І прохання - до 15 жовтня поінформувати про наявність заперечень та зауважень щодо проекту постанови.

Прочитати повністю...
 
Про «мертвих душ» Юрія Кононенка
Об’єднання українців Росії
16.10.06, 00:27:15

Керівник об’єднаної прес-служби повинен опублікувати прізвища голів громад, що проголосували за обрання голови рад ФНКА УР та ОУР

Наш колега, засновник і редактор сайту “Кобза –українці Росії” Василь Коломацький опублікував відкритого листа панові Юрію Кононенку, в якому заявив: “Мене вражає це організаційне нахабство. 11 вересня розсилається мейл (на невідомий список адрес), в якому зазначається, що якщо на наступний день не надійде заперечень, то Василя Думу (який півтора роки нічого не робив в організації) призначають на посаду в УВКР від імені усіх, хто й прочитати цей мейл не встиг. Всі, значить, "за". Покажіть мені у Статуті, де вказано, що неголосування за 24 години означає голосування "за". Де це вказано? Юрію Григоровичу, такого навіть у піонерів не було! Це вже у Вас пішла отсєбятіна. 

Прочитати повністю...
 
Щоб не було підробки документів
ФНКА ’’Українці Росії’’
08.10.06, 03:03:50

 Знову про фальсифіковані фінансові звіти і поточну роботу ревізійних комісій ФНКА УР та ОУР

У відповідь на запрошення першого заступника голови Федеральної національно-культурної автономії “Українці Росії”, директора сайту “Кобза-українці Росії” професора Стефана Паняка до членів ревізійних комісій ФНКА УР прийняти участь в Інтернет-конференції керівників НКАУ і голів постійних комісій на Форумі сайту для обговорення сучасного стану і засобів розв’язання існуючих проблем нашого громадського руху, як відповідальний в редакції за технічну сторону цього проекту, я почав налагоджувати безпосередні зв’язки з членами ревізійних комісій, обраних IV Конгресом Об’єднання українців Росії і ІІІ З’їздом Федеральної національно-культурної автономії “Українці Росії”. На мої звернення почали надходити листи і записки від адресатів цього листування. Вважаю, що дуже цікавого листа надіслала обрана заступником голови Ревізійної комісії ФНКА УР пані Христина Кашуба. Вона - член Комітету громадян України, московський економіст, що під час виборчої кампанії у Москві була керівником ініціативної групи "За Ющенка". Ії шановний головуючий на IV Конгресі Об’єднання українців Росії пан Юрій Кононенко офіційно представив як заступника голови Ревізійної комісії Об’єднання українців Росії і запропонував виступити із звітом по результатам роботи Комісії перед всіма делегатами Конгресу і З’їзду. Але вона так і не звітувалась. І ніякого відношення до того звіту немала. Чому? Читайте самі, шановні, листа пані Христини..

Прочитати повністю...
 
Добрий зразок для нинішнього голови
Об’єднання українців Росії
07.10.06, 07:11:04

Обраному керівнику федеральних українських громадських об’єднань із досвіду скликання рад ОУР і ФНКА “Українці Росії” п. Олександром Руденком-Десняком

Заступник голови Федеральної національно-культурної автономії “Українці Росії” пані Наталя Литвиненко-Орлова в своєму відкритому листі зверненні до колег із регіональних громад відмітила: “...за минулі майже 1,5 роки після проведення 9-10 квітня 2005 року в Москві ІІІ З'їзду Федеральної національно-культурної автономії “Українці Росії” не відбулося ні одного з передбачених Статутом засідань Правління ФНКА УР (а вони повинні проводитися не рідше, чим щомісяця). Крім того, вперше з моменту створення 27 березня 1998 року нашої Федеральної національно-культурної автономії українців Росії не було і засідання її Ради, яка повинна проходити хоч раз на рік. На мою переконливу думку, таку роботу ми всі разом просто-таки занедбали, бо як можна зрозуміти, коли на протязі 17 місяців ми ухилялися від виконання Статуту.

Прочитати повністю...
 
Не надійтесь на московського пана
Батьківщина (Камчатка)
07.10.06, 04:04:32

Якщо голова рад ОУР і ФНКА УР в порушення своїх статутних обов’язків півтора роки не скликає засідання рад і членів правлінь федеральних українських об’єднань, то треба самім єднатись і спільно вирішувати наші проблеми

Доброго дня, шановні колеги, дорогі мої друзі! Недавно прилетів з Коряцького автономного округу. Прочитав Ваші листи та матеріали з Інтернет-конференції на Форумі сайту. За цей добрий початок вам щиро вдячний!

Прочитати повністю...
 
Свято першого дзвоника на Арбаті, 9
Культурний центр України в Москві
06.10.06, 03:35:57

Почались заняття учнів української недільної школи при Культурному центрі України в Москві.

...Учітесь, читайте
І чужому научайтесь,
Й свого не цурайтесь.
Тарас Шевченко 

В українській недільній школі при Культурному центрі України в Москві 1 жовтня цього року відбулося свято початку нового навчального року , яке відкрив заступник генерального директора Культурного центру України Василенко Юрій Миколайович. На святі першого дзвоника (актовий зал Культурного центру) були присутні: Президент Товариства української культури "Славутич", льотчик-космонавт, двічі герой Радянського Союзу - Попович Павло Романович; заступник голови Товариства української культури "Славутич", доктор медичних наук - Дудко Тарас Миколайович; 1-й секретар Посольства України в Російській Федерації - Мельничук Ігор Сергійович; аташе з питань культури Посольства України в Російській Федерації - Вітушок Марія Анатоліївна, вчителі, учні та батьки.

Прочитати повністю...
 
Про Український клуб «Червона калина»
Регіональні організації
06.10.06, 03:00:57

Земляки-українці в уральському місті Златоусті знайшли тут духовну частку рідної землі

Кожен вихідний у приміщенні «Союзу жінок» міста Златоуста збираються земляки-українці відвести душу: поговорити рідною мовою, обмінятися новинами, газетами, касетами, візерунками для вишивок, книгами, поспівати українські народні пісні, підготуватися до чергової святкової зустрічі.

Щороку в нашому клубі проводиться традиційний «Вінок Кобзарю», День України, разом з міським краєзнавчим музеєм проводимо Дні слов'янської писемності і культури, свято Івана Купали, Святки. Також улаштовуємо різні творчі і музично-поетичні вечори, беремо участь у міських фестивалях національних культур. І на кожній зустрічі урочисто звучить «Реве та стогне Дніпр широкий» на слова Тараса Шевченко, великого Кобзаря України – цей неофіційний гімн дружно підхоплює весь зал.

Прочитати повністю...
 
Комісія з мови і освіти створена і працює
Джерело (Томськ)
05.10.06, 12:29:59

Але через відсутність на протязі 1,5 років спільних засідань Рад ФНКА УР і ОУР план її роботи досі не затверджено

Шановні земляки, дорогі друзі! Я дуже рада і двома руками підтримую всі Ваші ініціативи стосовно спілкування і обговорення спільних проблем керівниками українських громад з регіонів через інтернет-конференцію на сайті “Кобза-українці Росії”. Трошки затрималась з відповіддю, так як хвороби допікають всіх... Дуже було приємно побачити, що на лист Наталі Литвиненко-Орлової відгукнулося багато друзів. Нема байдужих!

Прочитати повністю...
 
Чому написали заяви наші співголови?
ІV Конгрес ОУР
04.10.06, 11:29:56

Півтора роки тому на форумах діаспори співголовами ОУР і ФНКА “Українці Росії” були обрані Василь Бабенко і Валерій Семененко

9-10 квітня 2005 року в Культурному центрі України в Москві відбулися ІІІ З’їзд Федеральної національно-культурної автономії “Українці Росії” та IV Конгрес Об’єднання українців Росії. На 4 роки керівниками цих українських громадських об’єднань делегати обрали голову Національно-культурної автономії українців Республіки Башкортостан професора Василя Яковича Бабенка та голову Об’єднання українців Москви кандидата технічних наук Валерія Фоковича Семененка. Обидва виступали з програмами розвитку українського громадського руху в Росії і немовби горіли бажанням втілити свої задуми в конкретну громадську роботу. Але не минуло і 1,5 роки, як вони обидва написали заяви про звільнення з виборних посад. В Редакцію сайту “Кобза-українці Росії” поступили красномовні документи, які говорять самі за себе.

Прочитати повністю...
 
Про контрольно-ревізійні органи ОУР і ФНКА УР
Новини
04.10.06, 11:25:35

Обрано керівництво і розподілені обов’язки в ревізійних комісіях Федеральної національно-культурної автономії “Українці Росії” та Об’єднанні українців Росії

Згідно з діючими статутами Федеральної національно-культурної автономії “Українці Росії” та Об’єднання українців Росії члени обраних 10 квітня 2005 року III З’їздом Федеральної національно-культурної автономії “Українці Росії” та IV Конгресом Об’єднанні українців Росії, провели збори і розподілили свої обов’язки і посади в комісіях.

Прочитати повністю...
 
Про нашу “Батьківщину” і боротьбу проти шовінізму
Регіональні організації
04.10.06, 03:12:46

Українці Калінградської області не забувають свої корені

Наша Українська національно-культурна автономія «Батьківщина» за роки свого існування стала одним з помітних і активних суб'єктів суспільного і культурного життя Калінінградської області. Ми і пропагуємо українську культуру, і допомагаємо проживаючим в області українцям не забувати свої корені. Щороку в Калінграській області проходить День української культури. У ньому беруть участь і наших виконавців, і запрошені артисти з Польщі, Литви й України. Це дуже великий захід, проходить він в кращому концертному залі Калінінграда, і кожен раз стає помітною подією в культурному житті регіону.

Прочитати повністю...
 
<< Початок < Попередня 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Наступна > Кінець >>

Результати 1 - 15 з 1523
Українські організації в РФ
Об’єднання українців Росії
ІV Конгрес ОУР
ФНКА ’’Українці Росії’’
Регіональні організації
Земляцтва регіонів України
Українці в Світі
Світовий Конгрес Українців
УВКР
Україна - Світ
Редакція
Про сайт і редакцію
Повідомлення редакції
Інтернет
Форум
Гостьова книга
Пишіть нам
Посилання
Останнє на форумі
1: У відповідь на:В Росії судять за виступ на українс by Андрей
2: У відповідь на:В Росії судять за виступ на українс by Андрей
3: У відповідь на:Політика РФ спрямована на відродження України! by Читач
4: У відповідь на:В Росії судять за виступ на українському форумі by Читач
5: Список врагов русского народа by ТУЗ

останні за 4 год. - 24 год.
Наша кнопка


Друзі
Новини на робочий стіл
Вхід





Забули пароль?
Ще не зареєстровані? Реєстрація

При передруці посилання на www.kobza.com.ua ОБОВ’ЯЗКОВЕ!
Надсилайте свої матеріали за адресами редакції
 Директор: Стефан Паняк (Єкатеринбург), panjaks@rambler.ru
 Головний редактор: Андрій Бондаренко (Самара), sloboda@samaramail.ru
 Редактор: Василь Коломацький (Канада), vassilik@hotmail.com  
 Редактор: Наталя Литвиненко-Орлова (Мурманськ), talochka3-htz@yandex.ru