This version of the page http://rep-ua.com/44729.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2006-10-16. The original page over time could change.
Які політичні перспективи Юрія Луценка після повторного призначення його міністром внутрішніх справ?(ОПИТУВАННЯ ЕКСПЕРТІВ) :: І-РЕПОРТЕР
БЕЗ КУПЮРУ СВІТІЛЮДИНА І СУСПІЛЬСТВО ПОЛІТАНЕКДОТФОТОСПАЛАХФОРУМПАРКАНРЕДАКЦІЯ


ЕКСПЕРТ ОПИТУВАННЯ
10 серпня, 18:54    
 
Які політичні перспективи Юрія Луценка після повторного призначення його міністром внутрішніх справ?(ОПИТУВАННЯ ЕКСПЕРТІВ)
 
У новоствореному уряді Віктора Януковича посада міністра внутрішніх справ дісталася Юрію Луценку. Про політичні перспективи Юрія Луценка після повторного призначення його міністром внутрішніх справ розмірковують політичні експерти

Кость БОНДАРЕНКО (директор Київського інституту проблем управління ім. Горшеніна):

„Я думаю, що Луценко зіпсував собі репутацію, хоча ще й не остаточно. Значна частина політичного бомонду покладали на нього великі надії як на лідера, здатного створити опозиційне середовище, альтернативне опозиційному середовищу «імені Юлії Тимошенко», і який би міг стати центром тяжіння для нової політичної більшості.

Луценка розглядали на роль одного із рятівників «помаранчевого» табору. Однак сам Луценко, який колись заявляв, що не буде працювати з Януковичем, залишився в цьому уряді. Нині багато хто вважає, що він обезголовив цей рух. Навіть якщо він піде з уряду Януковича на якомусь етапі, все одно рівень довіри до нього буде нижчим, ніж якби він був більш послідовним у своїх діях”.

Вадим КАРАСЬОВ (директор Інституту глобальних стратегій):

„Політичні перспективи Юрія Луценка виглядають неперспективними. Його ім’я пов’язувалося з можливістю формування партійно-політичного проекту, але після того, як було досягнуто компроміс між Ющенком та Партією Регіонів і прем’єром став Янукович, в Україні закінчилася епоха масової, вуличної політики, де правили бал польові командири і харизматично-вуличні політики, навіть якщо вони ставали міністрами досить закритих відомств, таких як Міністерство внутрішніх справ.

Сьогодні інтрига переходить з вулиць і майданів у кабінети та кулуари влади. Якщо Юрій Луценко із польового командира трансформується в майстра кулуарної інтриги, тоді в нього перспективи ще можуть бути.

До речі повчитися цієї майстерності він може у свого давнього політичного гуру Олександра Мороза”.

Олексій БЄЛИШЕВ (провідний експерт Центру досліджень політичних цінностей):

„Про політичні перспективи Луценка можна говорити, лише усвідомивши ситуацію, що склалася з його призначенням.

По-перше, чому ця посада дісталася саме Луценку? Враховуючи досвід уряду Тимошенко, очевидно, що президент, призначаючи нових міністрів, намагався розставити таких людей, які залишаться йому підконтрольними. Не менш важливо й те, що серед цих людей немає представників тієї бізнесової складової «Нашої України», яку прийнято називати «любими друзями».

В середовищі «Нашої України» вкрай бракує нових облич. В таких умовах кандидатура Юрія Луценка, як одного із небагатьох представників президентської команди, що зберігає високий рейтинг довіри серед «помаранчевого» електорату, - поза конкуренцією.

По-друге, чому Луценко знову пішов у Кабмін? Тому що йти йому, на жаль, більше нікуди. Він може претендувати на перші ролі в політиці лише очоливши, скажімо, «Нашу Україну» або ж новий провладний проект, створений на базі «Нашої України». Інші варіанти – це другі ролі в політиці.

Логічно, що Луценко, як політик, що намагається себе позиціонувати у якості людини президента, може очолити пропрезидентську «Нашу Україну» лише після узгодження з президентом. Однак Віктор Ющенко поки що не поспішає з таким рішенням, адже він не готовий заздалегідь йти у політичне небуття і вочевидь сподівається випробувати свої сили у 2009 році. До того ж, зробити Луценка керівником «Нашої України» - це майже те саме, що перестати бути президентом вже зараз, адже може розпочатися вакханалія родичів у ліжка помираючого. Окрім того, навіть якщо буде очевидно, що В. Ющенко не виявить спроможності перемогти на виборах 2009 року, залишається остання можливість – перенесення виборів президента до Верховної Ради в обмін на скорочення президентських повноважень.

Отже, політичні перспективи Луценка прямо залежать від бажання президента йти на наступні вибори. Що стосується його повторного призначення на посаду міністра, то, звичайно, це зменшить його рейтинг довіри серед «помаранчевого» електорату, однак не цей момент є вирішальним у його політичному майбутньому. Не отримавши «політичної спадщини Віктора Ющенка він залишиться лише політиком другого плану”.

Володимир МАЛИНКОВИЧ (директор Українського відділення Міжнародного інституту гуманітарно-політичних досліджень):

„Луценко сможет сработаться с новым правительством, он немного сократит свои публичные выступления и перестанет быть Михаилом Задорновым. Таким образом, он восстановится в системе новой власти. Со временем ему удастся восстановить себя в Соцпартии. Особого пути у него не будет – он будет работать в правительстве, а потом пойдет на выборы в составе СПУ.

Если он буде слишком самостоятельным, не будет связывать себя с правительством, а только с президентом, его ждет провал. Какую-либо карьеру вне Соцпартии он сделать не сможет”.

Віктор НЕБОЖЕНКО (керівник соціологічної служби «Український барометр»):

„У нас очень любят либо возвышать какого-либо политика, либо его уничижать после того или иного политического шага. События последних двух лет показали, что политические биографии легко подымаются вверх и так же резко идут вниз. Выборы 2004, а особенно выборы 2006 года показали, что вылетело большое количество перспективных политиков. Однако они никуда не исчезли: то они всплывают на круглых столах, то в исполнительной власти и п.п.

Возвращаясь к Луценко, можно сказать, что с ним будет то же самое. То, что он остался в неблагоприятной среде Кабинета Министров, не означает его падения или подъема, потому что политическая ситуация на Украине меняется стремительно через каждые полгода, и то, что сегодня считается крупным недостатком, вполне возможно завтра будет рассматриваться, как преимущество.

Если он сейчас попытается удержать роль революционера-реформатора в сочетании с ньюсмейкерством и политическим популизмом, он вполне может рассчитывать на участие в политических проектах, партиях или даже в другой роли в Кабинете Министров. Вполне возможно, что при очередном кризисе он может оказаться вице-премьером. Или наоборот, Партия Регионов будет искать любой повод, чтобы выдавить из Кабмина Луценко”.

Максим СТРІХА (керівник наукових програм Інституту відкритої політики):

„Безумовно, це повторне призначення розчарувало багатьох тих, хто очікував від Луценка дій, відповідних його заявам. Мені здається, що такий крок перспективи Луценка як публічного політика аж ніяк не покращить.

Все залежить від того, наскільки новий-старий міністр зуміє пройти по лезу бритви між переходом в опозицію, який зараз викличе вже менше співчуття, і глибиною компромісу з «донецькими». Якщо Луценку це вдасться, то він матиме всі шанси стати однією з чільних фігур у тій ніші, яка лишилась вільною, в першу чергу це середовище, що склалося навколо президента. Луценко міг би стати однією з важливих публічних фігур для консолідації цієї ніші, хоча очевидно, що повернутися в публічну політику він зможе лише тоді, коли піде у відставку”.


Центр досліджень політичних цінностей         обговорити на форумі      




  КОМЕНТАРІ:
   
  2 ПАТРІОТ   2006.08.15, 13:13
Вітаю Вас із наявністю внутрішньоміських патріотів в м. Кривий Ріг. Бажаю відокремлення від злобного обласного центру, жителі якого з"їли ваше сало. Можливо, після задоволення містечкового сепаратизму у Вас з"явиться партіотизм загальноукраїнський
  Патриот (Кривой Рог)   2006.08.14, 09:13
Патріотів свого міста багато, а бандерівских запроданців партіотів-ідіотів типу студентського братства, Пори, Українских Націоналістів-Ананістів УНА, УНСО, УПА, УКП та інших "Уродов" (Russian), котрі починаються на У - меншає.
  2 ПАРТІОТ   2006.08.11, 19:54
А у Кривому Розі ще є партіоти?
  Патриот (Кривой Рог)   2006.08.11, 16:22
Ну и где результат? Хоть одно доведённое до конца серьёзное дело за последние 1,5 года кто-то может вспомнить? Тюрьмы переполнены психически ненормальными, исколеченными от безысходности людьми, потерявшими работу, жильё, надежду на будущее. А у власти как было ворьё с чистыми руками, так и осталось. С донецкими он начал тягаться. Решил их в лагеря пристроить. Обгадился по уши. Это ему не студентов на работы в детские «пионерские» лагеря отправлять, чем он со своим братом в 90-х и занимался. О фирмочке, которая занималась организацией студентов никто посторонний не знал, а полученные деньги от данных операций исправно делили с ректором «водного университета» (нынче - Украинский государственный университет водного хозяйства и природопользования) Станиславом Кравцом. Так что, как и у остальных оранжевых лидеров, лозунг «Ці руки нічого не крали!» является основным. Вопрос один – сколько нас будут держать за лохов и дебилов? Неужели мы этого заслуживаем?
  Патриот (Кривой Рог)   2006.08.11, 16:20
Ему бы агитировать народ на трудовые подвиги, а он этот самый народ на Майдан созывал, от общественно полезного труда отвлекал. А уж тех заявлений, которые делал пан Луценко для СМИ вполне достаточно, чтобы характеризовать его как полного тугодума, профана и лоха в деле которое ему поручили. При этом свои карьерные интересы, как политика, Луценко ни когда не предавал. Верность своим карьерным идеалам как раз и подтверждает данное назначение и его согласие. Да ему до проблем нашей несчастной милиции мягко говоря просто насрать. За счёт бюджета и друга президента зарплату поднял, не велико достижение. По сути, цель Луценко - была приватизация двух основных лозунгов Майдана: «Бандитам-тюрьмы!» и «Ці руки нічого не крали!», и доказать, что именно он, а не соперничающие силовые структуры, реально борется с коррупционерами. Ни у СБУ, ни у Генпрокуратуры такой дерзкой саморекламы нет. Поэтому они проигрывают войну за симпатии простого люда в эфирном пространстве».
  Патриот (Кривой Рог)   2006.08.11, 16:18
Кто внимательно читал комментарии этих киевских горе-политологов может сделать однозначный вывод о их полной деградации. Они порождение киевской среды, в которой живут и «работают», если это можно назвать работой. Когда люди работают, они занимаются общественно полезным трудом. Когда люди зарабатывают, это ещё не значит, что плодами их труда пользуется общество. Ни один даже не заикнулся о «достижениях» на занимаемом посту министра пана Луценко. Снижение преступности, улучшение криминогенной обстановки, борьба с экономическими преступлениями. Может быть эти термины больше подходят для обсуждения поста министра внутренних дел? Нет, мы обсуждаем не министра, мы обсуждаем политика. Вот это и есть сущность всех оранжезадых назначенцев. Должности раздавались не по опыту работы и профессиональным достижениям, а по партийной и идеологической принадлежности, по возможностям вовлечения народных масс в политическую борьбу. Как раз последнего у пана Луценко не отнять.
  Валентина   2006.08.11, 13:23
Луценко - посмешище для всей Украины. Что бы и как бы не пытались его приукрасить. Все его затеи по поводу "Бандиты ..." с треском провалились. Если отследить все, что происходит с стенах и застенках его ведомства - это кошмар. Видно. в рядах НУ достойного "кандидата не нашлось"(маємо те, що маємо). Его использовать можно біло только на майдане как горлопана, каким он есть на самом деле.
  sergAnt   2006.08.11, 12:51
такое же дерьмо как и Мороз, как и Ющенко...
  народ   2006.08.10, 23:22
Луценко просто умничка,всё правильно он делает.Благодаря ему в милиции можно теперь добиться правды.


  
 

    ім'я:
   

      коментар:
      
    коментар буде доданий після перевірки адміністратором
  
   



ОСТАННІ МАТЕРІАЛИ ЦІЄЇ РУБРИКИ:
   
  • З якою політичною метою Мороз їде до Росії? (ЕКСПЕРТ-ОПИТУВАННЯ)
  • З чим пов’язані кадрові зміни в оточенні Президента?"(ЕКСПЕРТ-ОПИТУВАННЯ)
  • Чи відмовиться «Наша Україна» від переходу до опозиції після нових домовленостей Президента? (ЕКСПЕРТ-ОПИТУВАННЯ)
  • «Які можливі наслідки перебування НУ в опозиції?» (ЕКСПЕРТ-ОПИТУВАННЯ)
  • "Чи погодиться Партія Регіонів на ультиматум «Нашої України» включити повний тексту Універсалу до коаліційної угоди?" (Експерт-опитування)
  • Чи погодиться Президент звільнити голів п’яти обласних державних адміністрацій?(ОПИТУВАННЯ ЕКСПЕРТІВ)
  • Які зміни можливі у роботі Верховного суду України з обранням Василя Онопенко (ЕКСПЕРТ-ОПИТУВАННЯ)
  • З якою метою МЗС Росії критикує мовну політику України? (ЕКСПЕРТ-ОПИТУВАННЯ)
  • Прорахунки та позитивні напрацювання команди Геращенко (ЕКСПЕРТ-ОПИТУВАННЯ)
  • Чи переросте «антикризова коаліція» в «коаліцію національної єдності »? (ЕКСПЕРТ-ОПИТУВАННЯ)



    НОВИНИ ПАРТНЕРІВ
       
  • «Деточка, расслабься!». Рейтинг «неформатных» фраз (сентябрь-2006)
  • Успех Gorenje на дизайн-шоу в Лондоне
  • Янукович напугал бизнес органами
  • Если вы - свидетель гибели депутата Оробца...
  • Все «оранжевые» министры написали заявления об отставке
  • Зимой мёрзнуть не будем?
  • Оробца убил инфаркт
  • Янукович беспочвенно хотел уволить губернаторов. А ведь их нужно поощрять
  • Суд оправдал Ющенко
  • Обращение Тимошенко к Ющенко






     
      ЦІКАВИНКИ
    Завантаження...

    НОВИНИ
  • 22:44 Британцям заборонено бути амбіційними
  • 22:03 Україна на порозі кредитоманії!
  • 21:09 Чолов'ягам не подобаються жінки із силіконовими грудьми
  • 20:37 Губернатор попав під кримінальну справу
  • 20:08 "Наша Україна" планує офіційно оголосити про перехід в опозицію
  • 19:41 Квадратні яйця! Нервовим не дивитися (ФОТО)
  • 19:25 Сьогодні Вінні Пуху - 80 років!
  • 19:02 Український ВВП продовжує рости
  • 18:42 Керівництво "Нашої України" обиратиме рада
  • 18:21 "Шахтар" забезпечив собі лідерство


  •   НОВОСТИ КИНО   KINO.ukr.net
    Загрузка...

      НОВОСТИ ТВ    TV.ukr.net
    Загрузка...

      СВЕЖИЕ ВАКАНСИИ   JOB.ukr.net
    Загрузка...

      Интересно о работе на JOB.ukr.net
    Загрузка...


    "ФРАЗА"

    РЕКЛАМА

       
    © 2005 "Інтернет РЕПОРТЕР" передрук матерiалiв за умови посилання на http://rep-ua.com 
    |  Редакція  |  Реклама на сайті  |  Веб-майстер  |