This version of the page http://www.state-gov.sumy.ua/price_policy.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2006-10-15. The original page over time could change.
 

Офіційне інтернет-представництво


Сумська обласна
державна адміністрація

  Головна Архів новин Архів статей Контакти
Тематичні розділи
Візитна картка регіону
Управління та персони
Розпорядження
Аналітика та статистика
Культура і мистецтво
Освіта і наука
Промисловість
Сільське господарство
Охорона здоров’я
Довідник
Регіони області
Політика
Регуляторна політика
Інвестиційна політика
Консультування з громадськістю
Молодіжна політика
Конкурентна політика
Соціальна політика
Пенсійне забезпечення
Європейська та євроатлантична інтеграція України
Енергозбереження
Державні закупівлі
Вакансії
Цінова політика
ПІДПРИЄМНИЦТВО
Фотоальбом
info@state-gov.sumy.ua
Осередки політичних партій, що зареєстровані в Сумській області
Перелік державних та професійних свят України
Друковані засоби масової інформації Сумської області
План роботи обласної державної адміністрації на 2006 рік
Довідник
соціально орієнтованих організацій та

установ Сумщини
 
.pdf (1.1 Mb)

 

Цінова політика

Андрій Клюєв: “Найближчими днями ціни на популярні марки бензину та дизельне пальне знизяться”  

 06 жовтня 2006 р.

Віце-прем’єр-міністр Андрій Клюєв провів засідання експертно-аналітичної групи при Кабінеті Міністрів України, в якій представлені найбільші постачальники та переробники нафтопродуктів.

В ході засідання, яке відбулося в рамках реалізації Меморандуму про співпрацю між Урядом та основними операторами ринку нафтопродуктів, було обговорено ряд питань з удосконалення нормативно-правової бази, проаналізовано пропозиції до проекту Закону України про нафтопереробку та розвиток нафтохімічної галузі, визначено конкретні кроки двосторонньої взаємодії між Урядом та нафтотрейдерами.

Враховуючи тенденцію зниження вартості нафти на світовому ринку та зусилля Уряду по стабілізації економічної ситуації в Україні, основними операторами ринку нафтопродуктів під час засідання експертно-аналітичної групи було прийняте рішення про зниження ціни на світлі нафтопродукти. Відповідно до нього вартість бензину становитиме: для марки А-95 не більше 4 грн. 10 коп. за літр, А-80 – не більше 3 грн. 80коп. за літр, дизельного пального – не більше 3грн. 95коп. за літр.

Про результати контролю стану ціноутворення в області за 9 місяців 2006 року
  Державною інспекцією з контролю за цінами в Сумській області за 9 місяців 2006 року, згідно наданих повноважень, здійснювалась робота щодо контролю за додержанням встановленого порядку ціноутворення в умовах реформування економічних відносин та захисту законних інтересів споживачів. Зокрема здійснювалось оперативне дослідження цінової ситуації, визначення динаміки та тенденції її розвитку шляхом проведення моніторингу цін на споживчому ринку, вживались заходи щодо посилення контролю за формуванням цін і тарифів в різних галузях господарювання відповідно до порядку, визначеного чинним законодавством. Детальніше
Інформація про цінову ситуацію на ринку хлібобулочних виробів

04.08.06 ВАТ „Сумський хлібокомбінат” було підвищено на 8 копійок роздрібну ціну на батон з борошна пшеничного вищого ґатунку з 1,44 до 1,52 грн. (+5,6%). 

Головним управлінням економіки облдержадміністрації проведено оперативний аналіз причин подорожчання хлібу, за результатами якого виявлено ряд чинників, що об’єктивно впливають на збільшення собівартості хлібобулочних виробів. Зокрема, з початку 2006 року зазнали суттєвих змін наступні ціноутворюючі фактори: Детальніше

Аналітичні матеріали щодо собівартості послуг водопостачання, водовідведення, теплопостачання, експлуатації житла за І півріччя 2006 року, а також дані про тарифи на вищевказані послуги станом на 1.08.2006 р.  

  Аналіз собівартості з експлуатації 2 житла за 1 півріччя 2006 року (.xls 66Kb)

  Аналіз собівартості 1 м3 послуг з теплопостачання за 1 півріччя 2006 року (.xls 48Kb)

  Аналіз собівартості 1 м3 послуг з водовідведення та водопостачання за 1 півріччя 2006 року (.xls 99 Kb)

  Дані про тарифи на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, теплопостачання, водопостачання та водовідведення станом на 01.08.06. по Сумській області (.xls 47Kb)

Про результати контролю стану ціноутворення в області

за І півріччя 2006 року

 Державною інспекцією з контролю за цінами в Сумській області за І півріччя 2006 року згідно наданих повноважень здійснювалася робота щодо контролю за додержанням встановленого порядку ціноутворення в умовах реформування економічних відносин та захисту законних інтересів споживачів. Зокрема, здійснювалося оперативне дослідження цінової ситуації, визначення динаміки та тенденцій її розвитку шляхом проведення моніторингу цін на споживчому ринку, вживалися заходи щодо посилення контролю за формуванням цін і тарифів в різних галузях господарювання відповідно до порядку, визначеного чинним законодавством.
Чому за газ ми будемо змушені платити більше?

30.06.2006 | 09:12 | Департамент комунікацій влади та громадськості Секретаріату Кабінету Міністрів України

Підвищення цін – завжди непопулярне рішення. Так, НАК „Нафтогаз України” вважає, що подальше зволікання з переходом до економічно обґрунтованого рівня ціни на газ для споживачів може мати непоправні наслідки. За інформацією „Нафтогазу”, тарифи, які діяли донині, не забезпечують навіть відшкодування витрат на видобуток газу. Як відомо, згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2001 року №1729 „Про забезпечення споживачів природним газом”, комунальний сектор споживає блакитне паливо з ресурсів власного видобутку.

Експерти НАК „Нафтогаз України” вважають, що економічно обґрунтований рівень ціни на природний газ власного видобутку з урахуванням ПДВ, тарифів на транспортування й постачання та цільової надбавки складає – 414 грн. за 1000 куб. метрів. Нині діюча ціна - 185 грн. за 1000 куб. метрів не змінювалась з 1999 року. Водночас за цей період номінальна середньомісячна зарплата зросла у 5,2 раза, а ціна природного газу як товару для населення знизилася на 23 відсотки. Таким чином, від реалізації газу населенню НАК „Нафтогаз України” щорічно недоотримував понад 2 млрд. грн., а збитки від газопостачання бюджетних організацій і підприємств галузі теплокомуненерго склали близько 4 млрд. грн. на рік. До цього варто додати, що з 1-го червня цього року регіональні підприємства  підняли тарифи на транспортування газу на 47 відсотків та 41,4 відсотка на постачання. Це зростання включається до ціни блакитного палива для кінцевого споживача.

Поетапне підвищення рівня ціни на природний газ – економічна необхідність. Станом на 15 травня 2006 року населення відшкодовувало 60 відсотків економічно обґрунтованого рівня ціни на природний газ, підприємства комунальної теплоенергетики та бюджетні організації, відповідно, 57 та 52 відсотки.

Уряд вважає, що підвищення роздрібних цін на природний газ суттєво не вплине на рівень витрат населення, пов’язаних з розрахунками за нього, оскільки існуючий механізм пільг і субсидій покриває збільшення ціни, а споживачі з високим прожитковим рівнем будуть сплачувати за газ за новими економічно обґрунтованими цінами. За цих умов підтримка купівельної спроможності громадян буде здійснюватись за рахунок проведення індексації їх грошових доходів, які не мають разового характеру: пенсії, стипендії, оплата праці, грошове забезпечення військовослужбовців, соціальна допомога.

Також збереження соціальних гарантій відбуватиметься через механізм житлових субсидій. Право на їх призначення мають сім’ї, у яких розмір плати за житлово-комунальні послуги у межах норм споживання з урахуванням пільг перевищує 20 відсотків середньомісячного сукупного доходу. Для сімей пенсіонерів та інших непрацездатних громадян, а також сімей, до складу яких входять неповнолітні діти, інваліди I і II групи, – 15 відсотків середньомісячного сукупного доходу, якщо розмір їх доходу на одну особу не перевищує 50 відсотків прожиткового мінімуму, незалежно від динаміки зростання цін і тарифів на житлово-комунальні послуги. Перерахунок житлових субсидій проводиться без звернень громадян з місяця, в якому відбулась зміна тарифів.

Уряд також передбачає збільшити з липня цього року розмір мінімальної заробітної плати до 375 грн. Також опрацьовується питання щодо прискорення терміну запровадження мінімальної зарплати до 400 грн. з вересня 2006 року замість грудня цього року. Передбачається підвищення заробітної плати працівникам бюджетної сфери, будуть переглянуті тарифні ставки та оклади у виробничій сфері.

Щодо зростання тарифів і цін на електроенергію та природний газ для споживачів соціальної та бюджетної сфер

Інформація управління моніторингу та ринкових перетворень в енергетичному секторі економіки Секретаріату Кабінету Міністрів   

Роздрібні ціни на природний газ та тарифи на електроенергію для населення були встановлені у квітні 1999 року і протягом  семи років не змінювалися. За цей період ряд об'єктивних, незалежних від енергетичної галузі факторів вплинули на зростання виробничих витрат і результати діяльності енергетичних компаній. Зокрема, індекс рівня споживчих цін з 1999 року по лютий 2006 року зріс на 218,8%. Крім того, відбулося значне підвищення цін на первинні енергоносії (ядерне паливо, вугілля, природний газ тощо) від рівня яких залежить ціна на електроенергію та, відповідно, роздрібні тарифи.

Стримування рівнів тарифів на електроенергію для побутових споживачів призвело до того, що станом на квітень 2006 року населення відшкодовувало лише близько 36% реальних витрат на виробництво, передачу та постачання електричної енергії.

Штучне стримування тарифів на електроенергію і цін на газ для населення  компенсується зростанням вартості енергоносіїв для вітчизняної промисловості, що неминуче призводить до зростання собівартості продукції, що ними виробляється і відповідно до зниження її конкурентноспроможності як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринках. За розрахунками Мінекономіки  зростання вартості промислової продукції несе значно більше цінове навантаження для населення, ніж у разі підвищення роздрібних  цін та тарифів на електроенергію та природний газ до економічно обґрунтованого рівня. Крім того, опосередковано    зменшаться витрати на енергоносії в структурі споживчих товарів та послуг, що в свою чергу дозволить їх здешевити і, як наслідок, збільшити купівельну спроможність населення.

Постановою НКРЕ від 30.03.2006 № 401 прийнято рішення щодо підвищення тарифів на електричну енергію для населення з 1 травня 2006 року на 25%.

Також НКРЕ постановами від 08.06.2006 № 738 та 739 за погодженням з Мінекономіки затвердила нові рівні цін на природний газ для споживачів соціальної та бюджетної сфер з 1 липня 2006 року.  

З урахуванням тарифів на транспортування і постачання природного газу та податку на додану вартість роздрібні ціни для населення затверджено:

– при наявності лічильників - 40,7 коп. за 1 м куб;

– при відсутності приладів обліку - 44,4 коп. за 1 м куб.

При цьому слід відмітити, що в Україні тарифи на електроенергію та ціна на газ для побутових споживачів залишаються найнижчими серед країн Європи та СНД.

Про результати контролю стану ціноутворення в області

 

Державною інспекцією з контролю за цінами в Сумській області за 5 місяців 2006 року, згідно наданих повноважень, здійснювалась робота щодо контролю за додержанням встановленого порядку ціноутворення в умовах реформування економічних відносин та захисту законних інтересів споживачів. Зокрема здійснювалось оперативне дослідження цінової ситуації, визначення динаміки та тенденції її розвитку шляхом проведення моніторингу цін на споживчому ринку, вживались заходи щодо посилення контролю за формуванням цін і тарифів в різних галузях господарювання відповідно до порядку, визначеного чинним законодавством.

За січень-травень 2006 року Держінспекцією цін в Сумській області проведено 3213 досліджень підприємств з питань моніторингу цін на соціально значимі товари і послуги, здійснено 114 перевірок суб’єктів підприємницької діяльності щодо додержання порядку формування, встановлення та застосування регульованих цін і тарифів. Порушення державної дисципліни цін виявлено в 45 господарюючих суб’єктах або в 39,5 відсотках перевірених об’єктів.

До суб’єктів підприємницької діяльності, які допустили порушення державної дисципліни цін, інспекцією застосовані економічні санкції на загальну суму 452,4 тис. грн.,  в т. ч. штраф становить 301,6 тис. грн. До 8 посадових осіб, з вини яких скоєні порушення, застосовані адміністративні штрафи на суму               0,8 тис. грн. За результатами перевірок попереджено обрахувань споживачів на суму 1173,9 тис. грн.

Найбільше порушень чинного законодавства встановлено інспекцією в житлово–комунальному господарстві, де виявлений відсоток порушень складає 73%. (Із 15 перевірених підприємств житлово–комунального господарства порушення виявлено в  11  суб’єктах господарювання).          

 За наслідками перевірок підприємств ЖКГ: 

  • виявлена сума необґрунтовано одержаної виручки – 207,3 тис. грн.;

  • застосовано економічні санкції на суму 441,4 тис. грн., в т.ч. штраф  294,3 тис. грн.;

  • попереджено обрахувань споживачів на суму 754,1 тис. грн.;

  • повернено споживачам – 1,3 тис. грн.                                              

 Найбільш характерними являються порушення при формуванні та застосуванні тарифів підприємствами житлово–комунального господарства на послуги водопостачання, водовідведення та плати за утримання житла, які встановлені в житлово–комунальній галузі: міст Суми, Путивль, Конотоп, Ромни,  Дружба та смт Свеса Ямпільського району,

 Перевірки показали, що поширеними порушеннями являється  недотримання підприємствами  ст. 31 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», в частині здійснення формування тарифів на житлово-комунальні послуги виходячи з економічно не обґрунтованих витрат на їх виробництво.             

  Поширеними порушеннями державної дисципліни цін в житлово-комунальному господарстві  залишається  застосування  нечинних тарифів на житлово-комунальні послуги, всупереч вимог чинного законодавства.                                       

 Із загальної кількості порушень чинного законодавства, які встановлені інспекцією, значний відсоток складають порушення при формуванні та застосуванні цін на лікарські засоби, де виявлений відсоток порушень складає 22,2 % (із 18  перевірених підприємств, які займаються реалізацією лікарських засобів та виробів медичного призначення, порушення виявлено в 10 суб’єктах господарювання).       

За наслідками перевірок підприємств, які займаються реалізацією лікарських засобів та виробів медичного призначення: 

застосовано економічні санкції на суму 1,5 тис. грн., в т.ч. штраф 1,0 тис. грн.;

попереджено обрахувань споживачів на суму 3,9 тис. грн.;

на 4-х осіб накладено адміністративний штраф в розмірі 0,3 тис. грн.

Найбільш характерними порушеннями при формуванні та застосуванні цін на лікарські засоби є завищення встановленого граничного рівня торговельної надбавки. Формуючи ціни на найбільш поширені та необхідні ліки, аптечні заклади м. Суми та Сумської області в січні–травні поточного року досить часто застосовували завищений рівень торговельної надбавки, замість встановленого граничного – 35%. Такі порушення були встановлені в аптечних закладах міст Суми,  Конотоп, Шостка, Кролевець.    

Виявлені факти порушень при формуванні та застосуванні тарифів на платні послуги екологічного характеру, зокрема, на проведення державної екологічної експертизи.

Держінспекція цін в Сумській області і надалі продовжує роботу по здійсненню контролю за додержанням державної дисципліни цін та дослідженню цінової ситуації на ринку основних споживчих товарів та послуг в області.

Про результати перевірки підприємств житлово–комунального господарства

Результати роботи по контролю за станом ціноутворення в житлово–комунальному господарстві області, що здійснюється Державною інспекцією з контролю за цінами в Сумській області, свідчать про наявність численних фактів недотримання чинного законодавства з питань формування та застосування тарифів на житлово–комунальні послуги.

За 5 місяців поточного року із проведених інспекцією 15 перевірок підприємств житлово–комунального господарства, в 11, або 73 відсотках, виявлені порушення чинного законодавства.

 За наслідками перевірок підприємств ЖКГ: 

  • виявлена сума необґрунтовано одержаної виручки – 207,3 тис. грн.

  • застосовано економічні санкції на суму 441,4 тис. грн., в т.ч. штраф 294,3 тис. грн.

  • попереджено обрахувань споживачів на суму 754,1 тис. грн.

  •  повернено споживачам – 1,3 тис. грн.

 Найбільш характерними являються порушення при формуванні та застосуванні тарифів підприємствами житлово–комунального господарства на послуги водопостачання, водовідведення та плати за утримання житла,  які встановлені в містах: Суми, Путивль, Конотоп, Ромни, Дружба Ямпільського району, смт. Свеса.       

  Перевірки показали, що поширеними порушеннями  являється  недотримання підприємствами  ст. 31 Закону України «Про жилово-комунальні послуги», в частині здійснення формування тарифів на житлово-комунальні послуги виходячи з економічно не обґрунтованих витрат на їх виробництво.           

       В основному  підприємства житлово-комунального господарства,  допускають порушення встановленого порядку ціноутворення на житлово-комунальні послуги за рахунок  включення в структуру тарифів необґрунтовано завищених витрат в розрізі окремих статей собівартості, зокрема, завищуються:

  • витрати на оплату праці  за рахунок   включення в розрахунок більшої кількості працівників  ніж передбачено затвердженими  штатними розписами;          

  • витрати  по амортизації основних засобів  за рахунок порушення встановлених законодавством відрахувань;

  • витрати на матеріали за рахунок завищення норм витрат матеріалів;

  • витрати по електроенергії за рахунок завищення питомих витрат електроенергії;                                                                                

  • невірно враховуються в рівень тарифів податки за рахунок включення у вартість послуг податку на додану вартість замість єдиного податку на рівні згідно чинного законодавства.

      Факти вказаних порушень при формуванні та застосуванні плати за послуги    водопостачання   та водовідведення встановлені в КП «Аквасервіс» і КП «Стоксервіс»  міста Конотоп.

 Поширеним порушенням державної дисципліни цін в житлово-комунальному господарстві  являється  застосування  нечинних тарифів на житлово-комунальні послуги, всупереч вимог чинного законодавства.                                       

Перевірки показали, що часто підприємства житлово-комунального господарства застосовують тарифи  на житлово-комунальні послуги , які не набули чинності, так як не були доведені органами місцевого самоврядування до відома населення та не оприлюднені в засобах масової інформації у встановленому порядку, в порушення :

  • ст. 57  Конституції України, якою передбачено, що нормативно – правові акти, що визначають права і обов’язки громадян, не доведені до відома населення у встановленому законом порядку,  являються  нечинними;                                                                                

  • ст. 59  Закону України «Про місцеве самоврядування»;                                    

  • ст. 13  Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності»;

  • ст. 22 Закону України «Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації»,    якими встановлений порядок оприлюднення рішень органів місцевого самоврядування.                

  Перевірками  проведеними інспекцією, за дорученням органів прокуратури, та згідно звернень  громадян, в ДП «Водовідведеннясервіс» м. Путивль, в МПП «Нектар» смт. Свеса і в Комбінаті комунальних підприємств м. Дружба виявлено, що підприємства незаконно підвищили в минулому році тарифи на послуги з утримання житла та послуги водопостачання, застосовуючи при цьому в розрахунках з населенням нечинні тарифи, які  були затверджені, відповідно, виконавчими  комітетами Путивльської міської ради, Свеської та Дружбівської селищних рад, та всупереч зазначених законів, не були опубліковані  в засобах масової інформації та не набрали законної сили.                                                                               

Таким чином порушуючи чинне законодавство вказані підприємства обрахували споживачів та одержали необґрунтовану виручку, відповідно                    8,6 тис. грн., 40,0 тис. грн. та  6,2 тис. грн.                                                                                                                

Згідно ст. 14 Закону України «Про ціни та ціноутворення» інспекцією до     ДП «Водовідведеннясервіс», МПП «Нектар» та ККП м. Дружба були застосовані економічні санкції на суму відповідно 25,8 тис. грн., 120,1 тис. грн. та 18,6 тис. грн.                                                                                                                

 Путивльській міській раді, Свеській та Дружбівській селищним радам були надані пропозиції про приведення тарифів на послуги вказаних підприємств у відповідність з вимогами Законів. Але перерахунки  з населенням та повернення їм незаконно стягнутих коштів не проведені цими підприємствами до цього часу.

 На сьогоднішній день пропозиції надані інспекцією прийняли Путивльська міська рада, опублікувавши рішення про затвердження тарифів на послуги водопостачання та водовідведення в газеті «Путивльські відомості» 20 травня п. р. та Дружбівська селищна рада, опублікувавши рішення про затвердження тарифів на  послуги водопостачання в газеті «Голос часу» 7 квітня п. р.

Свеською селищною радою до цього часу не приведене до вимог чинного законодавства власне рішення, про встановлення підвищених тарифів на послуги по утриманню житла, які надаються МПП «Нектар», та не здійснена його публікація, як того вимагає Закон.

      Перевірками, проведеними інспекцією поточному році в житлово–експлуатаційних організаціях м. Суми, які надають послуги по утриманню будинків та прибудинкових територій, встановлені факти стягнення з мешканців завищеної плати за утримання будинків, за рахунок включення ними у вартість послуг фактично не виконаних робіт.                                                                  

Так, рішенням Сумського міськвиконкому від 19.11.2002 р. № 717 встановлено, що житлово-експлуатаційні організації, які отримали право на обслуговування житлового фонду, та які працюють на єдиному податку (10%), повинні суму податку на додану вартість, враховану в діючий тариф (20%) спрямовувати на поточний ремонт житлового фонду .                                                      

      Із 5 перевірених житлово-експлуатаційних організацій вказана норма, визначена міськвиконкомом, не дотримується жодним підприємством, хоча квартирна плата стягується з мешканців в повному розмірі, з врахованим в її рівень ПДВ 20 %, тоді як перевірені підприємства, перебуваючи на єдиному податку, не сплачують суму ПДВ в Держбюджет, та й  поточного ремонту житлового фонду за рахунок  ПДВ не проводять.    

ак,  по ТОВ «Жилищник» м. Суми , згідно звітних даних підприємства за 2005 рік, одержано  ПДВ за рахунок квартплати , стягнутої з населення , на суму -85,7 тис. грн. За вирахуванням сплати підприємством  до бюджету єдиного податку -10 % в сумі -  44,4 тис. грн., сума  ПДВ, яку ТОВ «Жилищник» необхідно було спрямувати на поточний ремонт житлового фонду, становить  41,3 тис. грн. Однак підприємство не надало обґрунтованих даних про проведення ним поточного ремонту за рахунок сум ПДВ, що залишився на підприємстві.                                

Таким чином  ТОВ «Жилищник» в 2005 році застосовував в розрахунках з населенням завищену плату за послуги з утримання  будинків, за рахунок включення у вартість послуг фактично не виконаних робіт по поточному ремонту, одержавши при цьому необґрунтовану виручку в сумі  41, 3 тис. грн.

Аналогічні порушення виявлені і в інших житлово–експлуатаційних організаціях.

Перевірками виявлені також факти недотримання житлово–експлуатаційними організаціями м. Сум п. 11 рішення Сумського міськвиконкому від 18.07.2000 р. № 350, яким встановлена гранична межа вартості поточного ремонту у складі тарифу на  квартплату від 30 до 45 відсотків, та зазначено, що у разі виконання поточного ремонту менше мінімального граничного рівня, необхідно здійснювати перерахунок квартирної плати населенню.

Однак цієї норми, щодо здійснення перерахунків в разі недоданого мешканцям обсягів поточного ремонту житлово – експлуатаційні організації не дотримуються.                                                                                                                       

Перевіркою філії ВКФ «Побутсервіс» ТОВ ЖЕД встановлено, що відповідно бухгалтерських рахунків, на яких обліковуються витрати ЖЕД, за 2005 рік фактичні обсяги поточного ремонту житлового фонду склали 0,064 грн. на м2, тоді як мінімальна межа поточного ремонту в структурі квартплати, встановлена міськвиконкомом складає 0,07 грн. на м2. Перерахунки нарахованої квартирної плати населенню, як це передбачено рішенням Сумського міськвиконкому від 18.07.2000 р. № 350, ЖЕД не проводились.     

Таким чином за рахунок включення у вартість послуг фактично не виконаних робіт, ВКФ «Побутсервіс» ТОВ зайво нарахувала населенню плати на суму            6,8 тис. грн., а з урахуванням відсотка сплати квартирної плати – 92,6%, сума необґрунтовано одержаної виручки склала 6,3 тис. грн.

По всіх фактах виявлених порушень порядку ціноутворення, інспекція, відповідно до повноважень, наданих законодавством, крім накладення на  підприємств - порушників економічних санкцій, направляє  їм приписи з вимогою про усунення порушень державної дисципліни цін, і, зокрема, про проведення економічно обґрунтованих розрахунків тарифів та представлення їх для затвердження міськ(рай)виконкомам. Одночасно, відповідним органам місцевого самоврядування надаються пропозиції про упорядкування тарифів на житлово-комунальні послуги, та встановлення їх на економічно обґрунтованому рівні, відповідно до вимог законодавства.

До цього часу  не прийняті пропозиції Держінспекції цін в Сумській області про впорядкування тарифів на житлово–комунальні послуги згідно вимог чинного законодавства, які були надані Конотопській міській раді по КП «Аквасервіс» та  КП «Стоксервіс», КП «Тепло», Свеській селищній раді по МПП «Нектар», Хотінській селищній раді по КП «Мукон».

Установи ветеринарної медицини не додержуються діючого Механізму формування тарифів на платні послуги

  Відповідно до плану роботи на І півріччя 2006 року Державною інспекцією з контролю за цінами в Сумській області були проведені перевірки порядку встановлення та застосування тарифів на послуги, що надаються установами ветеринарної медицини. Із 37 установ ветеринарної медицини Сумської області, що надають платні послуги, перевіркою було охоплено 8 суб’єктів господарювання, що становить 22% від загальної кількості підприємств ветеринарної медицини Сумської області (таблиця 1, схема № 1). {pdf}
Відправити повідомлення для artdruk@ukr.net з питаннями і зауваженнями про цей веб-вузол.
© 2005
Сумська обласна державна адміністрація. Управління з питань внутрішньої політики Сумської ОДА.