This version of the page http://www.hortica.org.ua/course_of_construction (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2006-10-13. The original page over time could change.
Нацiональний Заповiдник Хортиця: Хiд будiвництва (2001-...)
 На головну сторінку
 Написати лист
 Добавить в избранное

Хiд будiвництва (2001-...)

БУДІВНИЦТВО ТРИВАЄ...

     Будівництво історико-культурного комплексу “Запорозька Січ” було урочисто відкрите 14 жовтня 2004 р., на свято Покрови прсв. Богородиці, в День українського козацтва. Замовником будівництва виступає Національний заповідник “Хортиця”, головним підрядником – ПП “Протей” (м. Запоріжжя). Восени та взимку 2004-2005 рр. в були виконані основні види земляних робіт на “Внутрішнім Коші”, вириті рови та насипані оборонні вали. Навесні будівельники розпочали встановлення частоколу. В травні 2005 р. Національний заповідник «Хортиця» підписав договір з промисловим гігантом регіону – металургійним  комбінатом «Запоріжсталь» про надання останнім благодійної матеріальної допомоги на будівництво «Запорозької Січі».
Влітку 2005 р. складені перші (муровані) яруси оборонних веж.

    13 липня відбулося закладення і освячення січової церкви.
    В серпні в комплексі повністю збудовано зруб військової скарбниці – першої наземної споруди комплексу і розпочато виконання земляних робіт на території “Зовнішнього Кошу”.      
     На січень-місяць 2006 р. у Внутрішньому коші комплекс були закладені фундаменти 18 з 19 споруд, зведені стіни восьми будівель, частина з яких була вкрита тимчасовою сезонною покрівлею. Стіни січової церкви на цей момент зросли на понад чим 7 метрів. Повністю збудовані дві з трьох оборонних веж «Січі», на 80% сформовані інші фортифікаційні укріплення.
    Нажаль, небувалі холоди кінця січня – початку лютого цього року стали на заваді роботі будівельників. Після нормалізації погодних умов будівництво комплексу було продовжено.