This version of the page http://ukrpress.bol.bg/bol-060925kordon.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2006-10-12. The original page over time could change.
УКРАИНСКИ ВЕСТИ/БОЛГАРСЬКІ ВІСТІ
Б О Л Г А Р С Ь К І.. В І С Т І
Шануймося, браття, бо ми того варті. (Тарас Шевченко) 
ЦЪРКОВНА УТВАР
БУВісті ВИХОДЯТЬ з червня 1998 р. БУВести ИЗЛИЗАТ от юни 1998 г.
Начало/Початок

ДIАСПОРА
АМБАСАДА
УКРАЙНА ДНЕС 
БОЛГАРIЯ НИНI
БIЗНЕС-BG
БИЗНЕС-UKR
КОМЕНТАР-UKR
КОМЕНТАР-BG
ИНТЕРВЮ-UKR
IНТЕРВ'Ю-BG
ДАЙДЖЕСT-UKR
ДАЙДЖЕСT-BG

НАШI ЛЮДИ
СПРАВКА-UKR
ДОВIДКА-BG
ИСТОРИЯ-UKR
IСТОРIЯ-BG
БАЛКАНИ
АРХIВ
КОНТАКТИ
E-MAIL

 

ФИРМИ ЗА ПРЕВОД НА ЧУЖДИ ЕЗИЦИ И ЛЕГАЛИЗАЦИЯ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

УКРАЇНА ТА БОЛГАРІЯ ДОМОВИЛИСЯ СПІВПРАЦЮВАТИ З ПРИКОРДОННИХ ПИТАНЬ
Софія, 25 вересня 2006.- "Ми домовилися активно співпрацювати з прикордонних питань", - заявив на прес-конференції в Софії Микола Литвин – голова Державної прикордонної служби України. Сьогодні він та міністр внутрішніх справ Болгарії Румен Петров підписали відповідну міжурядову угоду. Сторони також ухвалили протокол про співпрацю між ДПСУ та тутешньою Прикордонною поліцією, домовилися обмінюватися інформацією у реальному часі.
З 1 січня 2007 р. кордони Болгарії як повноправного члена ЄС перетворюються в зовнішні кордони Союзу й співпраця із сусідніми державами з трансприкордонних питань, протидія нелегальній міграції, трафіку контрабанди тощо є дуже важливою. "Коли йдеться про НАТО та ЄС наші країни мають близькі позиції", - сказав Румен Петров.
На запитання "УБВістей", коли Київ, який прагне до членства в ЄС, укладе угоду про реадмісію з Росією та Бєларуссю, без якої нам важко буде співпрацювати з Брюсселем, Микола Литвин відповів, що над цим питанням працює міністерство закордонних справ. Пан генерал також спростував заяви деяких російських політиків та мас-медіа про те, що Україна начебто будує рів на кордоні з Росією:
- Ми ніяких ровів не копаємо. Ми займаємося плановим інженерним облаштуванням ділянки державного кордону. Це пов'язано з позначенням лінії проходження кордону - делімітованих, але не маркованих ділянок. Ми визначаємо прикордонні смуги, знищуємо дороги, що не ввійшли до реєстру місцевих органів влади, створюємо позиції для несення служби з використанням РЛС, прожекторних станцій, місць несення служби, телефонних постів, вертолітних майданчиків. Окрім того, ми займаємося інженерним обладнанням контрольно-слідових смуг, де відзначається найбільша протиправна діяльність. Одне слово, йдеться не про рови, а про звичайне інженерне облаштування державного кордону.
Як відомо, у жовтні на черговому саміті "Україна-ЄС" Київ та Брюссель планують підписати угоду про реадмісію та угоду про спрощення видачі віз для українських громадян. Щодо останнього – усе зрозуміло. А що стосується угоди про реадмісію, то, підписуючи її з Брюсселем, Україна зобов'язується ділити з ЄС відповідальність за безпеку спільного європейського дому. Іншими словами, на українсько-російському кордоні Україна мусить стати на шляху незаконної міграції до Європи. У разі підписання угоди про реадмісію з Росією і вторгнення звідтіля мігрантів з Іраку, Ірану та інших країн Азії й Африки, Україна матиме повне право повернути їх назад, себто, до Росії. Однак Москва пручається й затягує підписання цієї дуже важливої для Києва угоди.
Василь Жуківський

Довідка "УБВістей":
ЛИТВИН Микола Михайлович - Голова Державної прикордонної служби України, генерал-полковник
Народився 8.03.1961 року у селі Слобода-Романівська Житомирської області. Закінчив: Донецьке вище військово-політичне училище інженерних військ та військ зв'язку ( із золотою медаллю) (1984), Військово - політичну академію Збройних Сил (з відзнакою) (1993), Національну академію оборони України (1998).
У 1997 році пройшов курс "Національна безпека України" у Гарвардському університеті США.
У 2001 році захистив дисертацію і отримав вчений ступінь "кандидат військових наук".
1979-1980 – дійсна строкова служба у Групі Радянських військ у Німеччині на посадах: курсант, командир відділення, заступник командира взводу.
1980-1984 – курсант Донецького вищого військово-політичного училища інженерних військ та військ зв'язку.
1984-1990 – проходив службу у 104 гвардійській повітряно-десантній дивізії на посадах: заступник командира роти з політичної частини; заступник командира частини з політичної частини.
1990-1993 – слухач Військово - політичної академії Збройних Сил.
1993-1996 – проходив службу в Національній гвардії України на посадах: заступник командира полку з виховної роботи, заступник командира бригади з виховної роботи.
1996-1998 – заступник начальника Головного управління – командувача внутрішніх військ МВС України по роботі з особовим складом.
З 1998-2001 – перший заступник начальника Головного управління – командувача внутрішніх військ МВС України – начальник штабу.
З липня 2001 року – начальник Головного управління – командувач внутрішніх військ МВС України.
З листопада 2001 року – Голова Державного комітету у справах охорони державного кордону України – Командувач Прикордонних військ України.
З 31 липня 2003 року – Голова Державної прикордонної служби України. Нагороди: орден Богдана Хмельницького ІІІ ступеня (1999), орден Богдана Хмельницького ІІ ступеня (2004), медалі, відомчі відзнаки. Одружений, має доньку.