This version of the page http://imi.org.ua/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2006-10-12. The original page over time could change.
Iнститут Масової Iнформацiї
Головна | Зробити стартовою | Текст для пошуку  
Переговори ЄС та України розпочнуться на початку наступного року
На контролi IМI
ГЕОРГІЙ ГОНГАДЗЕ
ІГОР АЛЕКСАНДРОВ
ВОЛОДИМИР ЄФРЕМОВ
РАДІО "КОНТИНЕНТ"
Підсумки моніторингу свободи слова за 2005 рік та аналіз ситуації в інформаційній сфері БАРОМЕТР свободи слова. Серпень 2006 року Інститут масової інформації запрошує українських журналістів взяти участь у семінарі-тренінгу «Міжнародна журналістика»
Про нас · Регіони · Місії ІМІ · Семінари · Форум · Наші видання · Барометр · База даних регіональних ЗМІ ·
ПоглядАРХIВ
Алла Лазарєва

Гроші чи принципи?

„Франція мусить думати спочатку про принципи, а потім – про поточні рахунки”, - зауважив один з опозиційних депутатів французької Національної Асамблеї. Закид був адресований особисто Президенту Жаку Шираку і стосувався він російсько-французької дружби, яка останнім часом, - а точніше – з початком американської інтервенції до Іраку, - стала міцнішою та поблажливішою.

Це колись, у далекому 1999, президент Ширак вимагав розміщення місії ОБСЄ в Чечні та припинення „непотрібного й по всіх параметрах помилкового конфлікту”. Після того, як Росія підтримала Францію у незгоді з американською політикою в Іраку, пан Ширак підкорегував своє бачення Чеченської війни. Він, звичайно, і далі закликає до „політичного вирішення проблеми”, але віднині також визнає, що „проблему боротьби з терорзимом не можна скидати з важелів.” Нещодавно Жак Ширак нагородив Президента Путіна орденом Почесного Легіону – одною з найпрестижніших відзнак французької держави. А коли наприкінці вересня російський лідер відлітав з Парижу додому, Ширак особисто провів Путіна аж до трапу літака, - подібну шану президент Французької Республіки виявляє не часто.

Вбивство Анни Політковської лише чіткіше висвітило всю двозначність нинішньої зовнішньої політики Парижа. Коли більшість журналістів та громадськість обурені не тільки зухвалим розстрілом журналістки, але й відстуністю раптової належної реакції з боку Кремля, прем”єр-міністр Франції Домінік де Вільпен заявляє у наступний день після вбивства, що „необхідно підтримувати добрі взаємини з Росією”, „не випадати з діалогу” з Москвою та не опускатися „до повчального тону”.

Очевидно, пан прем”єр старався задля забезпечення стратегічних енергетичних інтересів своєї країни. Але попри політику закритих на Чеченську війну очей, французька кампанія „Тоталь”, як і інші західні фірми, не здобула права розробляти омріяне Штокманське газове родовище у Баренцевому морі. Команді Путіна при владі залишається якийсь рік – вона, як видається, більше не бажає втрачати час на зайву люб”язність. Спіймавши облизня, офіційний Париж зайве пересвідчився, що Real politic є не менш жорстокою справою, ніж вбивства на замовлення.


Анонси подiйАРХIВ

Нас стало більше!!! Вітаємо Наталку Нілову з народження доньки

УВАГА!!! Нова адреса ІМІ !!!

УВАГА! ІМІ шукає регіональних власкорів для проведення моніторингу фактів порушень свободи слова.

  




































ТЕМААРХIВ

Стаття 171: злочини проти журналістів

Розслідування злочинів проти журналістів рідко завершується передачею справи в суд. Поряд з об’єктивними причинами, які ускладнюють розслідування по таких справах, є і не бажання їх розслідувати, про що багато-хто і неодноразово заявляв. В таких випадках, очевидно, спрацьовує небажання „вішати” на свій підрозділ ще одного „глухаря” або сваритися з впливовими людьми. Змушувати прокуратуру щоразу брати кожен з таких злочинів „на контроль” і „підштовхувати” його розслідування дуже складно, але мабуть таки потрібно. І не тільки у випадку порушення законних прав журналіста, а й при вчиненні кожного серйозного злочину. Суспільству необхідний незалежний контролер владних органів в особі мас-медіа.

Читати далі
КоментаріАРХIВ

Всупереч загальній логіці

Мало хто знає, що Анна Політковська була за походженням українкою: її дівоче прізвище Мазепа. Втім, українкою вона була й за світовідчуттям. Як розповідала Політковська у Парижі, її батьки, фахові дипломати, вдома спілкувалися українською, а тато „завжди говорив, що рано чи піздно Україна здобуде незалежність”. Анна щиро тішилася Помаранчевою революцією та, хоч і не афішувала свого українського коріння, володіла українською мовою. Можливо, саме розуміння української проблеми дозволяло Анні бачити Кавказ не елементом московської експансії, а з точки зору права тих маленьких кавказьких народів на власні мову, культуру, звичаї.
СвітАРХIВ

Російська незалежна преса знову у жалобі - La Croix (доповнено)

Останнім часом замовні вбивства у Росії стали звичним явищем. Ніхто від них не застрахований. Але вбивство Анни Політковської насправді шокувало суспільство, - пише сьогодні Ален Гіймоль у "La Croix". У свої 48 років ця відома всій Росії жінка була символом свободи слова у країні, де простір самої свободи все більше і більше звужується. Анну Політковську було знайдено у ліфті її будинку, о другій половині дня, з чотирма кульовими пораненнями. Прокуратура відкрила справу, але зрозуміло, що дістатися до самого замовника цього вбивства буде важко.
Огляд ПресиАРХIВ

ЯКОЮ СТАНЕ ПОЛІТИЧНА СИТУАЦІЯ, КОЛИ СФОРМУЄТЬСЯ КОНФЕДЕРАЦІЯ?
В українських мас-медіа наприкінці минулого тижня головну увагу на політичній ниві було приділено висвітленню нової ситуації в боротьбі за владу. З одного боку, пролунала заява “Нашої України” про відмову брати участь у створенні широкої парламентської коаліції, а відтак – про її намір приєднатися до лав парламентської меншості, сформувавши опозиційну конфедерацію “Європейська Україна”. Але, з іншого боку, деякі мас-медіа вважають: оскільки ту словесну заяву надалі не було підкріплено підписанням певного документу, це ускладнює проблему балансу влади в Раді.
ДискусіяАРХIВ

МАУП проти мера, газети і журналіста. Чи увінчається помста успіхом?
3 жовтня Печерський районний суд Києва в ході попереднього засідання ухвалив залишити без розгляду позов Міжрегіональної Академії Управління Персоналом до мера Києва Леоніда Черновецького, до "Газети по-киевски" і до журналіста Едуарда Докса про захист ділової репутації і відшкодування заподіяної моральної шкоди. Суддя Печерського суду ухвалила задовольнити клопотання представників відповідачів і залишити позов без розгляду, у зв'язку з порушеннями процесуального законодавства, допущеними позивачами при підготовці і подачі позовної заяви.
Інтерв'юАРХIВ

“Не кажіть, що Україна ніколи не вступить до ЄС. Бо в журналістів опускаються руки»
Не кажіть, що Україна ніколи не вступить до ЄС. Бо в журналістів опускаються руки, - просив нардеп та шеф-редактор західноукраїнського видання “Високий замок” Степан Курпіль депутата Європарламенту, члена групи “Україна-ЄС” Гражину Станішевську. Під час міжнародної конференції “Європейська інтеграція України – шляхи і перспективи”, що відбулася у Львові, пан Курпіль наголосив на тому, що такий європесимізм брюссельських чиновників лякає не тільки працівників ЗМІ, а й українських політиків та пересічних громадян. Про європрагнення еліти та обивателів, а також про поінформованість тих і інших у цьому питанні IMI вдалося поспілкуватися з депутатом від БЮТ.
ЗаконодавствоАРХIВ

Хто має керувати зовнішньою політикою України?
Заяви Прем’єра про неготовність України до вступу в НАТО викликали масу критики з одного табору і схвальні заяви (в тому числі й у формі постанов ВР та актів Кабміну) з іншого. До цього часу зовнішньополітичний курс України визначався волею Президента, але після політреформи парламент (а зараз - фактично Кабінет Міністрів, завдяки своєму впливу на парламентську більшість) може зробити спробу перевести на себе прийняття ключових рішень у сфері зовнішньої політики.
Настрiй тижняАРХIВ
Малюнок: Oleg Smile (Ukraine)
НовиниАРХIВ
11-10-2006 : 17:26
Посольство США в Україні оголосило конкурс

11-10-2006 : 16:56
9 листопада відбудеться прем'єра мультфільму «Теркель і Халепа»

11-10-2006 : 16:55
Бред Піт дарує 100 000 доларів фундації загиблого журналіста

11-10-2006 : 16:29
У Раді Європи чекають розкриття «справи Гонгадзе»

11-10-2006 : 16:26
Юна мешканка Бродів увійшла у трійку переможців конкурсу «Запитання до Президента»

11-10-2006 : 15:43
Зоряні танці та пісні підкорюють ефір

11-10-2006 : 15:14
Представники ПАРЄ зустрілись з головою ВС Онопенком

11-10-2006 : 14:42
У Бішкеку проходить мітинг на підтримку свободи слова

11-10-2006 : 14:23
Калашников не збирається подавати до суду на представників ЗМІ за наклеп

11-10-2006 : 14:04
Агентство Reuters зайнялося політичною цензурою

11-10-2006 : 13:58
Завтра відбудеться презентація фільму „Парох Майданка”

11-10-2006 : 13:07
У Кривому Розі скасували регіональний статус російської мови

11-10-2006 : 12:41
Суд у справі Гонгадзе відклали через хворобу народного засідателя

11-10-2006 : 12:37
Радіо «Мелодія» починає експериментальне цифрове мовлення

11-10-2006 : 12:09
Євросоюз дає Україні сигнал

11-10-2006 : 12:06
Російські політичні журналісти засудили свого президента за зневагу до вбивства Політковської

11-10-2006 : 11:55
Телеканал LNK назвав ім’я російського дипломата, якого висилають з Литви

11-10-2006 : 11:34
На Закарпатті державні ЗМІ навчають як працювати в умовах вільного ринку

11-10-2006 : 10:42
Букерівську премію здобула письменниця Кіран Десаі

11-10-2006 : 09:43
Медіа-профспілка вітає журналістів зі звільненням Базіва за „темникотворство”

10-10-2006 : 17:35
«Український Медіа Холдинг» буде випускати «TimeOut» в Києві.

10-10-2006 : 17:12
Російський провайдер припинив надавати послуги громадянам Грузії

10-10-2006 : 16:52
Медіа-профспілка співпрацюватиме зі Спілкою журналістів Таджикистану

10-10-2006 : 16:49
Новий журнал «Антиквар» виходить у світ

10-10-2006 : 16:12
500 кримінальних справ порушено проти працівників МВС - генпрокурор доповів ПАРЄ

© IMI 2006. All right reserved | Engine © Daemon 2001-2006  : Design © Irina Shust
ІМІ не несе відповідальності за інформацію розміщену на банерах
Send Letter to Administrator