This version of the page http://www.zankovetska.com.ua/anonses.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2006-10-10. The original page over time could change.
Анонси

МІНІСТЕРСТВО  КУЛЬТУРИ  І ТУРИЗМУ  УКРАЇНИ

НАЦІОНАЛЬНИЙ  АКАДЕМІЧНИЙ  УКРАЇНСЬКИЙ  ДРАМАТИЧНИЙ


 

 

Невмируща історія кохання у новій прем’єрі заньківчан

П’єсу «Валентин і Валентина» сміливо можна назвати сучасною історією про невмируще кохання Ромео та Джульєтти. Адже в її сюжеті присутні дві ворогуючі родини, двоє закоханих та безліч проблем, які щомиті перешкоджають їхньому коханню.

Головні герої щоразу роздумують над гамлетівським запитанням: чи існує кохання?

Батьки переконують їх, що кохання коротке, а життя довге. Тому спочатку слід влаштувати життя, а вже потім закохуватися. На їхню думку, найсвітліше кохання розлітається в друзки, коли нічого їсти й нікуди прихилити голову.

Ще одна важлива проблема, яку порушують герої п’єси – брак часу в мешканця XXI сторіччя, якому щодня бракує вільної хвилини для себе, своїх близьких чи коханих. Відтак замість того, щоб проживати миті кохання ми проводимо з людиною один вечір, одну ніч – і програємо усю симфонію любові за півдоби. Як говорить один із героїв: «Ми живемо в занадто спресованому часі, все загострено, все під тиском, ми не вміємо нічого проживати…»

Нова прем’єра на сцені НАУД театру ім.М.Заньковецької – романтична історія кохання, про яке ми так часто забуваємо серед клопотів своєї щоденної метушні. Проте, якщо в житті немає нічого крім сірих буднів та нескінченних турбот, воно втрачає усю свою принадність та барвистість.

Своєю грою актори намагатимуться розбудити у нашій душі забуті почуття закоханості, любові та пристрасті. Адже чого варте життя, якщо у ньому немає рушійної сили – кохання?!

Леся Кічура

редактор літературної частини

 

[Анонси] [Репертуар] [Наші вистави] [Історія театру] [Фотогалерея] [Оркестр театру] [Наші партнери] [Навігація по сайту]

Відправити повідомлення з запитаннями та зауваженнями.
Alenicks© 2004
Дата останньої зміни:
07.09.2006