This version of the page http://lesiaukrainka.crimea.ua/gimnazia.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2006-10-10. The original page over time could change.
Музей Лесі Українки в Ялті. Ялта українська - українська школа.
Головна сторінка
Віртуальна подорож
Раритети
Леся Українка: студії
Літературне краєзнавство
Кримська муза
Музейна тераса
Хроніка
Фестиваль "Лесина осінь"
Конкурс "Кримська плеяда"
Ексклюзив-театр "Сім муз"
Студентський клуб "Апостол"
Ялта українська
музей кобзарського мистецтва
українська школа
громадське життя
Меценати музею
Як нас знайти
Музей розшукує
Гостьова книга
Кримський Форум
 


Стежки

Освіта українською мовою в Ялті, яку зазвичай вважають літньою столицею України, бере свій початок з недільної школи українознавства при Музеї Лесі Українки. В ній на громадських засадах працювали учитель і священик, співачка і поет, скульптор і краєзнавець, які поставили за мету відкрити маленьким ялтинцям світ української мови та культури. В школі - вперше в місті - розпочали широко відзначати Різдво Христове та Великдень, свято Св.Миколая, організовували вертеп. Справжньою подією для школярів стали поїздки на свята в Західну Україну.

З числа учнів недільної школи був набраний перший український клас, який відкрився в загальноосвітній середній школі № 4, а вела його молоденька студентка Ялтинського педагогічного коледжу Олена Скворцова (нині вона - завідувач музею Лесі Українки). Згодом такі першопрохідці появились в інших школах міста і врешті, влітку 1998 року, найперспективніші паростки української освіти на базі дитячого садочку, що розташований на Руданського, 43, отримали статус навчально-виховного комплексу з українською мовою викладання. Так народилась українська школа в Ялті.

Адреса школи: Навчально-виховне об'єднання № 15.
вул. Руданського, 43
м. Ялта, АР Крим
Україна

Телефон: (0654) 32-58-25

Директор школи: Оксана Петрівна Ємельянова

Заступник директора: Регрут Світлана Миколаївна

У 2003-2004 навчальному році в школі нараховується:

- 27 педагогів з вищою освітою;
- 361 учень;
- 22 класи.

При школі працює бібліотека, створений музей Степана Руданського.

Головна сторінка Віртуальна подорож Раритети Леся Українка: студії Літературне краєзнавство Кримська муза Хроніка Фестиваль "Лесина осінь" Конкурс "Кримська плеяда" Ексклюзив-театр "Сім муз" Студентський клуб "Апостол" Музей кобзарського мистецтва Українська школа Громадське життя Меценати музею Музей розшукує Гостьова книга Кримський Форум