This version of the page http://www.ceo.kiev.ua/parigmisto.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2006-10-10. The original page over time could change.
Центр Економічної Освіти - Конференції за кордоном


Париж

"Париж - це свято, що завжди з тобою" - ця фраза Хемінгуея стала крилатою та облетіла цілий світ." Париж - це все, що ти забажаєш!" - слова Фредеріка Шрпена, які були сказані 150 років тому, справедливі сьогодні. Здається, що краще про Париж не скажеш. Адже Париж - це серце Франції, і без сумніву, найелегантніша столиця світу. Місто всіх часів і народів, Париж зберіг і предмети далекого минулого, і романтизм нових часів. Тут є все для всіх - для театралів, меломанів, цінувальників живопису, для гурманів, для любителів різноманітних розваг та для ділових людей.

· Собор Паризької Богоматері. Нотр-Дам-де-Пари - одне з найвеличніших витворів ранньої готики 1163-1345. Варті уваги 3 портали собору, галерея з химерами та вежі висотою 69 м. Слід звернути увагу на вишуканий ансамбль вітражів, 14 дерев'яних стільців на хорах, багату колекцію скарбів собору, головні з яких - реліквії Страстей Господніх.
· Лувр. Один з найстаріших, а також найбагатших музеїв світу. Протягом століть був фортецею, в'язницею, резиденцією французьких королів і академією. Історія будівництва цього комплексу починається від Меровінгов та продовжується нині. Сім відділів музею пропонують широкий огляд розвитку мистецтв від античності до XIX ст.
· Ейфелева вежа. Найвідоміша споруда у світі. Символ французької столиці. Висота вежі 324 м (разом з антеною), а на висоті 57, 115 і 276 м розташовані оглядові майданчики.
· Базиліка Сакре-Кер. Білі куполи базиліки Сакре-Кер на вершині пагорбу Монмартр чітко виділяються на Паризькому небі, їх можна бачити практично з будь-якої точки Парижу. Французький уряд прийняв рішення про зведення цієї церкви у 1873 році на знак визнання своєї провини за пролиту кров під час Комуни і франко-пруської війни 1870-71рр. Стиль церкви поєднує елементи романтичної та візантійської архітектури. Пройшовши в сутінках під відгомін луни пишний інтер'єр з багатьма статуями, золотом та мозаїкою, Ви зможете піднятися на купол і поглянути на Париж ще з одного ракурсу. Це місце переповнене туристами і продавцями карток та сувенірів, юними закоханими та музиками, які виконують християнську музику.
· Тріумфальна арка. Один із найвідоміших барельєфів роботи Француа Рюда зображує Виступ у похід волонтерів, також відомим як Марсельєза. Цей барельєф можна побачити з боку Єлисейських полів. Імена генералів Наполеона викарбувані на каменях фасаду, ті, що підкреслені, загинули на полях боїв. Під аркою знаходиться могила Невідомого Солдата.

ПОБЛИЗУ ПАРИЖА

· Версаль. Версальський палац, який будували з 1661 по 1710 р., протягом майже всього царювання Людовіка XIV, належить до най значущих пам'яток Франції. Все тут було призначене для задоволення примх короля. Шикарний палац у парку з багатьма фонтанами. Резиденція короля.

ЩО КУПУЮТЬ

Париж - лідер серед міст світу у відношенні розкоші та моди. Парфуми, косметика й одяг відомих кутюрьє приваблюють знавців і шанувальників з усього світу. Також варто звернути увагу на блошині, оскільки це одне з найпопулярніших місць для покупок у Парижі. Податок на додану вартість складає 19.6%, його можна повернути на кордоні при виїзді з країни, якщо сума покупок в одному магазині перевищила 305 євро (у магазинах потрібно брати спеціальні чеки Detaxe forms, які треба буде показувати на митниці). Звертаємо Вашу увагу, що такий податок не повертається за їжу, алкоголь та тютюнову продукцію .