This version of the page http://www.umsa.edu.ua/fakultetinozem.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2006-10-09. The original page over time could change.

Факультет підготовки іноземних студентів

Additional site about UMSA in English http://umsa.com.ua

36024 Україна, Полтава, вул. Шевченка, 23. Телефон (05322) 7-17-56, (05322) 2-25-66 Факс (05322) 7-17-56 E-mail: inostr@umsa.pl.ua
 

 

Декан факультету
Скрипніков Андрій Миколайович, доктор медичних наук, професор

  У 1992 році у вищому медичному навчальному державному закладі України - Українській медичній стоматологічній академії, створено факультет по роботі з іноземними студентами.

Здійснюється підготовка за спеціальностями:

СтоматологіяСтоматологія ортопедична
Лікувальна справаАсистент лікаря-стоматолога
Сестринська справа  


Студенти і міжнародне співробітництво
У 2006 році в академії навчається 570 іноземних громадян з 39 країн світу. Академія прагне до розвитку ділових зв'язків з дипломатичними представництвами іноземних держав, студенти яких навчаються у вузі. УМСА неодноразово відвідували посли Індії та Ірану в Україні, відповідальні співробітники Ірану, Йорданії і Палестини. Постійні контакти підтримуються з посольствами Сирії, Лівану, Єгипту та інших країн. Співробітники посольств і консульств іноземних держав акредитованих в Україні, громадяни яких навчаються в Українській медичній стоматологічній академії, одержують всебічну інформацію про навчання, побутові умови, матеріально-технічну базу та наукову діяльності академії.

Вартість навчання студентів з оплатою на договірній основі з урахуванням рівня інфляції становить:

Спеціальність

Іноземні студенти, долари США

Іноземні студенти (англомовне навчання), долари США

Стоматологія

(7.110106)

2500

3000

Лікувальна справа

(7.110101)

2300

2800

Сестринська справа

(6.110100, денна форма навчання)

  

Сестринська справа

(6.110100, вечірнє навчання)

  

Сестринська справа

(5.110102)

1500

 

Стоматологія ортопедична

(5.110109)

1800

 

 

 

Правила прийому
Підготовка іноземців і осіб без громадянства здійснюється згідно з Законом України "Про правий статус іноземців", постановами Кабінету Міністрів України від 26.02.93 № 136 "Про навчання іноземних громадян в Україні" і від 05.08.98 № 1238 " Про затвердження Положення про прийом іноземців і осіб без громадянства на навчання у вищі навчальні заклади". Іноземні громадяни зараховуються в академію за результатами співбесіди з російської або української мови (науковий стиль мовлення), біології та фізики.

Перелік документів, які надають іноземці до академії:
а) заява;
б) документ про освіту та отримані оцінки з навчальних дисциплін ;
в) медичний сертифікат про стан здоров'я, засвідчений офіційним органом охорони здоров'я країни, з якої прибув громадянин не пізніше чим за два місяці до виїзду на навчання в Україну;
г) документ про відсутність ВІЛ- інфекції, якщо інше не передбачене міжнародними договорами України;
д) страховий поліс з надання невідкладної медичної допомоги (крім іноземців, які прибули з країн, з якими прийнята угода про безкоштовну невідкладну медичну допомогу);
е) копію документа про народження;
е) 6 фотокарток розміром 60х40 мм;
ж) зворотний квиток з відкритою датою повернення на батьківщину терміном до одного року.
Зазначені в підпунктах "б", "г", "е" документи повинні бути засвідчені відповідно до законодавства країни що їх видала, і легалізовані у встановленому порядку, якщо інше не передбачене міжнародними договорами України.
 

 

Строки подачі документів
Прийом документів проводиться з 15 червня по 30 жовтня включно.

Післядипломна освіта
Післядипломна освіта здійснюється в клінічній ординатурі і аспірантурі.

Гуртожиток
Всі бажаючі забезпечуються гуртожитком.

Підготовче відділення
Підготовче відділення для іноземних громадян в Українській медичній стоматологічній академії працює з 1997 року. Зарахування на навчання відбувається з 15 серпня по 15 листопада. Строк навчання 8-10 місяців. Слухачі підготовчого відділення вивчають російську мову, науковий стиль мовлення, математику, хімію, фізику, інформатику, країнознавство, ознайомлювальний курс української мови. Після закінчення навчання та успішного складання випускних іспитів слухачі одержують посвідчення про закінчення підготовчого відділення державного зразка. Навчальний процес забезпечують викладачі, що мають спеціальну підготовку і великий досвід роботи з іноземними громадянами на початковому етапі. На підготовчому відділенні організований мовний клуб, робота якого спрямована на адаптацію іноземних громадян до життя і навчання в Україні, знайомство з культурою і традиціями українського народу. Вартість навчання 1000$ США. Слухачам надається місце в гуртожитку. Проживання в 2-х-3-х місцевих кімнатах. Вартість проживання 150$ США на рік.

Для одержання Запрошення на навчання іноземні громадяни подають (по факсу):копію 1-ої сторінки паспорта
копію свідоцтва про народження; копію посвідчення про закінчення середньої школи
 

 

Для зарахування на навчання надають:
1. Оригінал або нотаріально засвідчену копію свідоцтва про народження.
2. Оригінал або нотаріально засвідчену копію документа про освіту та одержані з навчальних дисциплін оцінки.
3. Медичний сертифікат про стан здоров'я, що підтверджує можливість навчання в умовах клімату України, засвідчений органом охорони здоров'я країни, що направила кандидата на навчання.
4. Медичний сертифікат, що підтверджує відсутність захворювань СНІДом або довідку лікувально-профілактичної установи про медичне обстеження на СНІД.
5. Страховий поліс на надання невідкладної медичної допомоги.
6. Особисту анкету.
7. 8 фотокарток.