This version of the page http://www.hortica.org.ua/news.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2006-10-08. The original page over time could change.
Нацiональний Заповiдник Хортиця
 На головну сторінку
 Написати лист
 Добавить в избранное

Архів новин

13.09.2006 Обережно, ремонт!!!

У зв’язку з початком робіт по реконструкції Музею історії запорозького козацтва, Музей з 05.09.2006 р. тимчасово припиняє свою експозиційну діяльність. Про відновлення роботи  Музею буде повідомлено додатково.

19.05.2006 Нова виставка

   Виставка „Запорозькі Вольності в часи Нової Січі та Петра Калнишевського” висвітлює історію запорозького козацтва у XVIII ст. Вона охоплює період від переходу запорозького козацтва після зруйнування  Чортомлицької Січі  на р. Кам'янку до ліквідації Нової Січі.  Особливу увагу на виставці присвячено постаті останнього кошового отамана П. Калнишевського, в роки його безперервного отамування (1765-1775) відбувається економічний підйом Запорожжя. 
     Більшість предметів, що експонуються на виставці було знайдено в результаті проведення археологічних досліджень на острові Хортиця та прилеглій території.
     На виставці представлені предмети XVIII ст. із музейної колекції: знахідки з Кам’янської Січі - пічними кахлями, скляним та керамічним посудом, скарбом монет, знайденим на місці одного з  куренів.
     Події російсько-турецької війни 1735-1739 рр. висвітлено гідроархеологічними знахідками - гарматами-фальконетами, дворогим якорем із штоком,  чотирирогими якорями, ядрами, бомбами та судовим приладдям. До цього ж часу належать предмети з розкопок солдатських землянок - черевики, пояс, пряжки, ґудзики, предмети побуту та ін.  
     На виставці представлено колекції вогнепальної та холодної зброї ХVIII ст.,  слуцький пояс.
     Широко висвітлюється розвиток господарства та ремесел у Новій Січі, експонується колекція керамічного посуду. 
На виставці представлено і оригінальні живописні роботи серед яких портрет польського короля Августа ІІ і копія з картини І.С.Їжакевича "У засідці" роботи іспанського художника Чека Ульпіано.
     Виставка планується постійно діючою. В подальшому передбачається її доповнення новими експонатами.

20.02.2006 Оновлення виставки З 18 лютого можна вібвідувати відремонтований 3 зал, в якому можна побачити оновлені виставки.  Ласкаво просимо до музею історії запорозького козацтва.
18.02.2006 Презентація видань Адміністрація Національного заповідника «Хортиця» повідомляє про презентацію видань  Д.Кобалія, В.Нефьодов «Запорозька чайка»: Історія однієї знахідки»  (Запоріжжя, «Дике Поле») та Я.Новицького «Остров Хортиця на Днепре, его природа, история, древности»  (Запоріжжя, Тандем – У), яка відбулася у приміщенні прес-бару Будинку  Друку  13 лютого 2006 року о 14-30 год. Кожне представництво засобу масової  інформації отримало 1 екземпляр  презентованих  видань.
15.02.2006 Первоцвіт-2006 В березні-травні Національний заповідник "Хортиця" проводить акцію "первоцвіт-2006". Запрошуємо навчальні заклади м.Запоріжжя взяти участь у цій акції. Більш детальну інформацію ви можете отримати за телефоном: 52-51-88 (відділ охорони природи).


copyrights © 2006 www.hortica.org.ua