This version of the page http://jabber.in.ua/index.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2006-10-05. The original page over time could change.
Ласкаво просимо на Jabber сервер jabber.in.ua

Ласкаво просимо на Jabber сервер jabber.in.ua

Jabber

— це відкритий протокол, що використовує XML, для швидкого обміну повідомленнями і інформацією про присутність між будь-якими двома абонентами в Інтернет.

Переваги Jabber-а в порівнянні з комерційними системами IM:

  • Відвертість — протокол Jabber є вільним (від ліцензування), відкритим, загальнодоступним і, крім того, легкий для розуміння; існує безліч реалізацій серверів і клієнтів, а також бібліотек з відкритим початковим кодом.
  • Розширюваність — за допомогою просторів імен в XML можна розширити протокол Jabber для виконання необхідних завдань і для забезпечення підтримки взаємодії між різними системами. Загальні розширення розробляються під контролем Jabber Software Foundation.
  • Децентралізованность — хто завгодно може запустити свій власний сервер Jabber, це дозволить організаціям і приватним особам займатися будь-якими експериментами з IM.
  • Безпека — будь-який сервер Jabber може бути ізольований від загальнодоступної мережі Jabber, багато хто з варіантів реалізації сервера використовує SSL при обміні між клієнтом і сервером, і немало клієнтів підтримують шифрування за допомогою PGP/GPG усередині протоколу.
Запропонуй jabber друзям...

Сервер зареєстрован:

  • The XMPP Federation
  • A federation of IM networks