This version of the page http://www.center-sapr.com/seminar2006.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2006-10-05. The original page over time could change.
Центр Сапр ::.. Новини
 
 Новини
 Семінар САПР
 Про нас
 Програмне забезпечення
 Регіональні представництва
 Партнери
 Клієнти
 Прайс-листи
 Наша фірма
 Карта сайту
Навігация по сайту :
Форум «Нові технології САПР-2006»

Підсумки проведеного XV практично-методичного семінару
"Нові технології САПР-2006"

   НВП "Центр САПР" (м. Львів), один з провідних в Україні центрів у галузі розроблення та впровадження систем автоматизованого проектування, 31 травня - 2 червня провів традиційний форум "Нові технології САПР-2006". Форум відбувся у приміщенні "Будинку вчених" - одній з найкрасивіших старовинних будівель України.

   У форумі взяли участь представники підприємств та установ усіх регіонів України, серед яких:
"Маяк" (м. Вінниця), "Донецьксталь", ВАТ "Дондіпрошахт" (м. Донецьк), "Мідіел" (м. Донецьк), "Мотор Січ" (м. Запоріжжя), "Радіоприлад" (м. Запоріжжя), "Перетворювач" (м. Запоріжжя), "Союз" (м. Запоріжжя), ВАТ "Укрграфіт" (м. Запоріжжя), ВАТ "Івано-Франківський арматурний завод", "Цемент" (м. Івано-Франківськ), "Аміант" (м. Київ), "Всесвіт" (м. Краматорськ), "Міттал Стіл" (м. Кривий Ріг), "Електромашинобудівний завод" (м. Луганськ), ВАТ "Луцький автомобільний завод", ТзОВ "Азовгіпромез" (м. Маріуполь), ВАТ "ГСКТІ" (м. Маріуполь), "Агроресурс" (м. Рівне), "Скляний завод" (м. Рокитне), "Camozzi-Пневматик" (м. Сімферополь), "Стрий Авто" (м. Стрий Львівської обл.), "Ватра" (м. Тернопіль), ВАТ "Уманьферммаш", "Вогнетривкий комбінат" (м. Часів-Яр), "ХАРП" (м. Харків), "Електрон" (м. Львів), ВАТ "Завод Фіолент" (м. Сімферополь).

   Семінар відкрив керівник "Центру САПР" Олег Борисенко. Він відзначив постійний ріст потреб у використанні сучасних САПР підприємствами України, таких САПР, котрі дозволяють реалізовувати комплексні рішення автоматизації конструкторсько-технологічної підготовки виробництва для розроблення та випуску нових виробів. Він висловив вдячність Групі компаній АСКОН за тісну співпрацю з Центром протягом 15 років, а також нагадав про багаторічну спільну роботу з іншими відомими розробниками САПР, зокрема Delcam Plc та НТЦ ГеММа.

   Тенденції сучасного ринку інформаційних технологій та досягнення Групи компаній АСКОН були детально висвітлені у доповіді директора з стратегічного розвитку Групи Євгенія Бахіна.

   Про проблеми створення єдиного інформаційного простору, вплив автоматизації підготовки виробництва на фінансові та маркетингові результати діяльності підприємства та можливі шляхи вирішення цих проблем йшлося у змістовній доповіді провідного спеціаліста Центру САПР Людмили Натьокіної.
   Крім цього, у перший день роботи семінару було представлено нові версії спеціалізованого програмного забезпечення, розробленого Групою компаній АСКОН:
  • Система керування інженерними даними та життєвим циклом виробу ЛОЦМАН:PLM V8 (Людмила Натьокіна), як основна зв'язувальна ланка єдиного інформаційного простору.
  • Система тривимірного моделювання КОМПАС-3D V8 Plus (Маркіян Васьків), основними "родзинками" котрої (порівняно з попередньою версією) є наявність багатотільного 3D-моделювання, а також підтримання понад сорока нових стандартів оформлення креслень, зокрема DIN, ISO.
  • Інтегрована система автоматизованого проектування технологічних процесів ВЕРТИКАЛЬ V2 (Ігор Юрчишин), яка порівняно з попередньою версією набула кардинально нового функціоналу.
  • Корпоративні довідники сімейства ЛОЦМАН (Юрій Музичук) та окремі системи автоматизованого проектування для вирішення часткових задач конструкторської підготовки виробництва (Маркіян Васьків), які є необхідними компонентами інженерної підготовки виробництва.

       Окрему доповідь (Ігор Юрчишин) було присвячено задачам комплексної автоматизації технологічної підготовки виробництва та перспективам розвитку комплексу ТПВ.

       Велику зацікавленість викликали виступи учасників семінару Івана Галюка (ВАТ "Уманьферммаш", м. Умань Черкаської обл.), Андрія Трушенка (ВАТ "Дондіпрошахт", м. Донецьк), Павла Іванченка (ВАТ "Завод Фіолент" м. Сімферополь), котрі стосувалися досвіду впровадження на їх підприємствах як окремих систем автоматизованого проектування, так і комплексних рішень.

       Обговорення виступів та обмін враженнями отримали продовження за фуршетом у Камінній залі Будинку вчених.
       Якщо перший день роботи семінару відбувся в атмосфері ознайомлення з тенденціями розвитку САПР та новими версіями програмних продуктів,
  • то другого дня робота була організована за секціями.
       На першій секції була представлена детальна демонстрація наскрізної роботи комплексу рішень АСКОН для оптимізації конструкторсько-технологічної підготовки виробництва на промислових підприємствах, починаючи від створення структури виробу, з подальшим проведенням матеріального нормування, створенням розцеховувального маршруту, розробленням технологічного процесу виготовлення і до отримання набору зведених конструкторсько-технологічних відомостей та централізованої підготовки даних для передачі у системи керування підприємством.

       Також було приділено увага САПР будівельного напрямку (Оксана Нечипор). Розглядались питання з вирішення кола задач, котрі виникають в процесі проектування у будівельних та проектних організаціях. На доповіді було розглянуто комплекс під керуванням системи інженерними даними та життєвим циклом виробу ЛОЦМАН:СПДС та окремі програмні продукти як для випуску проектної документації, так і для проектування інженерних мереж з їх подальшим розрахунком (SCAD Office, Bentley AutoPLANT тощо).

       Зацікавленість слухачів викликала доповідь спеціаліста Центру САПР Володимира Большакова на тему інженерних розрахунків методом кінцевих елементів за допомогою програми "ЗЕНИТ-95", а також аналіз інших систем інженерних розрахунків, представлених на вітчизняному ринку.

       Другу секцію було присвячено автоматизації програмування для верстатів з ЧПК, моделюванню та виготовленню виробів складної форми.

       Засідання відкрив Ян Фергусон, регіональний менеджер Delcam Plc в країнах СНД. Він ознайомив присутніх з структурою компанії та поділився планами розвитку Delcam Plc.

       Далі було продемонстровано модель підготовки виробництва на базі комплексу Power Solution компанії Delcam Plc. Крім цього, учасники детально ознайомилися з новими версіями програмних продуктів компанії: моделювання складних форм у системі PowerShape (Тарас Струк); п'ятивісне оброблення деталей в системі PowerMill (Сергій Оборотов).

       Питання зворотнього інжинірінгу та контролю виробів були висвітлені у доповіді Валерія Литвина, технічного директора УП "Адекватні системи" (м. Мінськ). Він ознайомив слухачів з роботою координатно-вимірювальних маніпуляторів Cimcore компанії Romer та пакету програм PowerInspect. Доповідь супроводжувалася багатьма прикладами робіт, виконаних спеціалістами різних підприємств України і Білорусі.

       Великий інтерес слухачів викликала доповідь Галини Бандровської, яка продемонструвала роботу в системі ArtCAM та ArtCAM JewelSmith з моделювання та виготовлення виробів ювелірної промисловості.

       Окрім представлення новітніх інформаційних технологій та вирішення проблем їх впровадження в умовах сучасного підприємства, на семінарі було заслухано змістовну доповідь менеджера компанії Hewlett-Packard Ігора Євчука на тему "Апаратне забезпечення САПР - рішення від Hewlett-Packard". Hewlett-Packard - світовий постачальник передових технологій для корпоративних замовників та кінцевих користувачів. Компанія представляє рішення в області IT-інфраструктури, персональних обчислювальних систем та систем доступу, послуги з системної інтеграції, сервісної підтримки та аутсорсингу, а також пристрої для друку та виводу інформації для великих підприємств, організацій малого та середнього бізнесу, а також для кінцевих користувачів.

    Як і в попередні роки, семінар був максимально насиченим інформативно і викликав значну зацікавленість у слухачів. Для всіх бажаючих було організовано ознайомлення з історичними пам'ятками середньовічної частини Львова.

       Урочисте закриття семінару відбулося за давньою традицією у мальовничих Карпатах.

       Щиро запрошуємо Вас на наш наступний семінар, який відбудеться у ювілейний для Центру САПР рік.
    Інформація
    жовтень 2006
    "CAD/CAM - форум"
     >>>

    Новини від Центр САПР 

    4 - 5 жовтня 2006 року відбудеться 3-й міжнародний "САМ-Форум' 2006"

    6.03.2006 Участь у міжнародному технологічному форумі "Мир металлообработки" (Київ, IEC - Міжнародний виставковий центр)

    Новини від Delcam


    11.09.2006 CopyCAD (7.0.03)

    13.12.2005 ArtCAM
    JewelSmith (8.200)

    15.06.2006 PowerSHAPE (7.0.80)

    06.09.2006 PowerMILL (7.0.06)

    24.07.2006 ArtCAM Pro (9.0.21)

    02.05.2006 PowerINSPECT (4.2.30)
    Новини від АСКОН

    САПР ТП ВЕРТИКАЛЬ на выставке SofTool 2006

    АСКОН на Softool 2006. Фоторепортаж. Часть вторая

    АСКОН на Softool 2006. Фоторепортаж. Часть первая

    Представление КОМПАС-3D на CAT.PRO подтверждает интерес к CAD-системам mid-range класса

    АСКОН и Softline провели совместный семинар в Минске

    АСКОН автоматизирует инженерные службы в Средневолжской газовой компании

    Корпоративный институт ОАО «Газпром» обучит сотрудников работе в системе автоматизированного проектирования КОМПАС

    Одесса. Выставка «СТАНКОМАШ ЭКСПО 2006». Экспозиция Группы компаний АСКОН, АСКОН-КР и Центра САПР

    SofTool 2006, САПР-ЭКСПО

    Конкурс «Будущие АСы КОМПьютерного 3D-моделирования – 2007» открыт!

    Новини від ГеММа

    01.08.2006 Нова версія системи геометричного моделювання та програмування для станків з ЧПК - ГеММа-3D v.9.5

    [ Нагору ]

    2004 © Центр САПР / 1999-2004 © VIP Web-Architect
    http://www.center-sapr.com
    info@center-sapr.com">info@center-sapr.com
    Центр САПР
    Наша адреса :
    Україна, м.Львів 79057,
    вул. Антоновича, 94, a/c 5706
    +38 (032) 297-66-17