This version of the page http://www.lgz.lviv.net/history.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2006-10-01. The original page over time could change.
Історія заводу

Історія заводу
 

У Львові з 1842 року на Богданівці (в районі теперішньої вулиці Боберського по вулиці Городоцькій) діяв горілчаний завод, який у 20-ті роки двадцятого сторіччя називався фабрика горілки № 10, розвиток якого спричинився до будівництва нового підприємства на Знесінні під такою ж назвою.

Дозвіл на будівництво нового заводу було отримано 3 листопада 1928 року, а закінчилося будівництво Львівського лікеро-горілчаного заводу № 10 30 листопада 1931 року.

У грудні 1939 року завод було націоналізовано, а в січні 1940 року зареєстровано як Львівський лікеро-горілчаний завод № 2.

На початку 90-х років була оновлена технологічна база, що дозволяє сьогодні випускати більше як 70, найменувань високоякісних горілок і лікерів.

ЗАТ “Львівський лікеро-горілчаний завод” створено у 2000 році асоційованим членом державного концерну спиртової та лікеро-горілчаної промисловості “Укрспирт”. Підприємство створено з метою виробництва і реалізації горілчаних, лікеро-горілчаних виробів, інших видів діяльності. Крім основних видів продукції на підприємстві вперше серед країн колишнього Радянського Союзу освоєно випуск натурального спиртового оцту на базі німецької технології.
Річна потужність виробництва лікеро-горілчаних виробів - 4,8 млн. дал (96 млн. пляшок), оцту харчового - 8 млн. пляшок.

В даний час завод виробляє 1,1 млн. дал в рік лікеро-горілчаних виробів постачаються в 16 областей України, в т.ч. в такі промислові центри як Київ, Донецьк, Дніпропетровськ, Луганськ, Одеса, Севастополь та інші.

Для покращення якості продукції та її естетичного оформлення, збільшення потужностей в 1995-1996 роках на заводі проведено реконструкцію – -встановлено 7 нових імпортних ліній розливу. Львівська горілка виробляється із натуральних компонентів. В технологічному процесі використовується спирт із першокласного зерна і вода, якa проходить відповідну підготовку на сучасному обладнанні. Лікери виробляються лише із натуральних соків виготовлених з ягід- екологічно чистого Карпатського краю.

Заводом освоєно і виробляються відомі горілки “Гетьман”, “Класична”, “Львівська”, “Тарас”, “Володар”, “Золотий лев”, “Саміт”, “Держава”, “Слава”, “Столова”, “Забава”, бальзам “Дністер” та інші. Горілки “Гетьман” і “Перлова” експортуються у Канаду, США, Бразилію, Кіпр.

За високу якість продукції завод нагороджений “Золотим призом за комерційний престиж” журналу “Світовий ринок” (Іспанія). В 1995 році горілка “Столова” на дегустації в США зайняла перше місце разом з горілками “Абсолют” та “Смірнов”. В 1997 році на міжнародній спеціалізованій виставці в Санкт-Петербурзі “Осінній ярмарок вин – 97” горілка “Гетьман” отримала срібну медаль, а горілка “Класична Львівська” – бронзову медаль.

В 1999 році У Києві на виставці “Алкософ-99” була нагороджена горілка “Гетьман” за якість напою золотою медаллю і відзначена горілка “Держава” за найкраще оформлення.
Крім виробництва завод нарощує власну власну фірмову торговельну мережу (12 фірмових магазинів). Організовані оптові склади в м.Севастополі, Києві, районах області.

За 1999 рік оборот реалізації становить 74,8 млн. грн. Збільшено обсяги виробництва на 13,8%.
На заводі працює 360 працівників, середньомісячна зарплата становить 398 грн. Зарпалата виплачувалась своєчасно. Перераховано в пенсійний фонд 0,6 млн.грн.

За 1999 рік заводом сплачено акцизного збору 33,3 млн. грн., податку на додану вартість 2,1 млн. грн.

Очолює підприємство директор - Охабський Іван Михайлович.

Листи з зауваженнями та пропозиціями щодо веб-сторінки надсилати igor@lgz.lviv.net
Copyright © 2005 ЗАТ "Львівський лікеро-горілчаний завод"
Останні зміни: 01/31/06