Історична довідка
Етапи становлення та розбудови навчального закладу
Університет
Сучасна динаміка розвитку Університету
Структура Універститету
Основні підрозділи
Болонський процес
Етапи впровадження кредитно-модульної системи
Навчальний процес
Основні положення
Післядипломна освіта
Друга вища освіта та підвищення кваліфікації
Наукова діяльність
Наукова робота та наукові підрозділи
Культура
Культурно-виховна та просвітницька робота, дозвілля студентів та викладачів
Міжнародна діяльність
Інформація для іноземних студентів
Контакти
Контактна інформація та зворотній зв`язок
Карта сайту

Навчальний процес


Навчальний процес у Державному університеті інформаційно-комунікаційних технологій організований згідно кредитно-модульної системи та регулюється "Положенням про кредитно-модульну технологію організації навчального процесу Державного університету інформаційно-комунікаційних технологій":

1. Положення про кредитно-модульну технологію організації навчального процесу розроблено відповідно до Закону України від 23.05.1991 року №1060-ХІІ зі змінами та доповненнями "Про освіту", Закону України від 17.01.2002 року №2984-ІІІ зі змінами та доповненнями "Про вищу освіту, наказу Міністра освіти України від 02.06.1993 року № 161 "Про затвердження Положення про організацію навчального процесу у вищих навчальних закладах", наказу Міністра освіти і науки України від 23.01.2004 року № 48 "Про проведення педагогічного експерименту з кредитно-модульної системи організації навчального процесу", наказу Міністра освіти і науки України від 23.01.2004 року № 49 "Про затвердження Програми дій щодо реалізації положень Болонської декларації в системі вищої освіти і науки України на 2004-2005 роки".

2. Сутність кредитно-модульної технології організації навчального процесу полягає у відпрацюванні навчального матеріалу навчальних дисциплін окремими блоками (модулями) з оцінкою знань та вмінь студента у вигляді суми балів, отриманих за окремі модулі, на які структурована кожна навчальна дисципліна. Згідно Графіку-календарю організації навчального процесу екзаменаційна (залікова) сесія не проводиться.

3. Відпрацювання навчального матеріалу кожного модуля завершується проведенням модульного контролю. Модульний контроль проводиться на останньому занятті модуля з метою діагностики досягнення цілей навчання. До модульного контролю допускаються лише студенти, які виконали у повному обсязі усі види робіт (лабораторні, практичні, розрахунково-графічні, розрахункові, реферати, семестрові контрольні завдання, тощо), передбачених робочою навчальною програмою та які вони мали виконати під час відпрацювання навчального матеріалу поточного модуля.

4. Після останнього модульного контролю з навчальної дисципліни у поточному семестрі, викладач визначає сумарну модульну оцінку. Сумарна модульна оцінка переводиться викладачем у екзаменаційну (залікову) оцінку відповідно до рекомендованої шкали та проставляється до екзаменаційної (залікової відомості).

5. Після закінчення поточного семестру деканатом визначається семестрова рейтингова оцінка кожного студента - інтегральна чисельна оцінка навчальної роботи студента, яка визначається після закінчення семестру за сумарними модульними оцінками з навчальних дисциплін із врахуванням вагового коефіцієнту кожної дисципліни, а також рейтингова оцінка студента - інтегральна чисельна оцінка студента, яка визначається за семестровими рейтинговими оцінками, розпочинаючи з першого семестру.

Державний Університет Інформаційно-Комунікаційних Технологій "ДУІКТ", ©2005
Україна, 03110, м.Київ, вул. Солом'янська, 7
Довiдки за телефоном (+38 044) 248 85 93
Супровід: webmaster@duikt.edu.ua