ГоловнаВажливі новини
Важливі новини

27 Травня 2006
Людина і Сонце однаково винні в глобальному потепленні

Вчені встановили, що не тільки парникові гази викликають глобальне потепління, але й Сонце, в свою чергу, викликає утворення цих газів, повідомляє CNN.
Цей факт може означати, що клімат на нашій планеті може стати теплішим раніше, ніж припускали дослідники. Як виявилося, виділення газів пов'язане із сонячними циклами. Парниковими газами, наприклад, є двоокис вуглецю і метан.
У минулому нагрівання Землі припинилося з завершенням природного сонячного циклу, що дозволило планеті охолонути, і одночасно, рівень парникових газів знизився. Тоді, однак, не існувало людського фактора. Підприємства, що викидають в атмосферу відпрацьоване паливо, сприяють збільшенню обсягу таких газів. За словами одного з дослідників Маргарет Торн, темпи глобального потепління збільшуються кожне десятиліття, і у всьому винні люди. За останні 30 років клімат на Землі став тепліше на 0,6o, а за останнє сторіччя - на 0,8 градуса. Моделі подальшого розвитку ситуації передбачають, що надалі температура підніметься на 1,5 - 4,5o. Останні дослідження, однак дозволяють заявити, що швидше за все вона підніметься на 1,6 - 4,5o.
Група американських учених, що проводила незалежні дослідження, також заявила про те, що збільшення частоти утворення ураганів прямо пов'язано з глобальним потеплінням.
Джерело: spacenews.ru


Останні новини:
18 Серпня 2006
03 Серпня 2006
03 Серпня 2006
02 Серпня 2006
31 Липня 2006
© Copyright 2004
Розробка ІАФ Ексор
Копіювання матеріалів сайту можливе лише за поперднім погодженням зі Всеукраїнською екологічною лігою.