Центр пропаганди інформує


Паління в ліжку - смертельно небезпечна звичка

28 серпня близько 16-ї години мешканці одноповерхового житлового будинку, що на вулиці Мазепи в місті Здолбунів побачили, як з дверей та вікон сусідньої квартири почав виходити дим. Відразу люди зателефонували за номером „01”.

Черговий караул Здолбунівської СДПЧ-18 під керівництвом начальника частини Олександра Сергєєва вже за чотири хвилини був на місці виклику. Одягнувши апарати захисту органів дихання рятувальники кинулися у вщент заповнену димом двокімнатну оселю на пошуки господаря. В одній з кімнат біля палаючого ліжка вогнеборці виявили чоловіка, що був в непритомному стані. Негаючи часу, бійці МНС підняли людину на руки та винесли з димової пастки на свіже повітря. По радіостанції на місце пожежі рятувальники викликали карету швидкої допомоги, а тим часом заходилися надавати потерпілому першу медичну допомогу. В результаті вміло проведених реанімаційних заходів чоловік почав подавати ознаки життя і за декілька хвилин повністю отямився. Поки одні рятувальники надавали допомогу потерпілому, інші за цей час швидко впоралися з пожежою, тим саме не дозволивши вогняній стихії знищити домівки трьох родин.

Щодо причини даної пожежі, то фахівці районного відділу МНС стверджують, що винуватцем лиха є господар оселі, якого врятували вогнеборці. Саме через необережність при палінні 50-ти річного Миколи і сталося загоряння.

До речі, в цьому році це вже друга пожежа в його оселі і знову ж таки через паління. 13 квітня, під час першої пожежі, „горе-курець” вібдувся лише переляком, проте цього разу крім отруєння продуктами згоряння отримав ще й опіки 10% тіла.

З повагою, Віктор Козак Помічник начальника ГУ МНС України в Рівненській області

  ЦП інформує  
  Акція "Герой року"  
  Програма уряду  
  Головна сторінка  
  Контакти  
-----------------
  Керівництво  
  Про Управління  
  Обласні підрозділи  
  Районні підрозділи  
  Історична довідка  
  Навчальні заклади  
  Телефонний довідник  
  Статистика  
  Оперативні дані  





Розробка та підтримка
= ЦТС та IТ м.Рівне =