Головна | Новини | Інтернет-приймальня | Корисні лінки | Контакти
інформація   
історія   
статут   
символіка   
апарат міськради   
документи   
депутати   
постiйнi комiсiї   
тимчасові комісії   
робочі групи   
фракцiї   
архів   
депутати IV скл.   
дiяльнiсть   
заступники   
виконком   
виконавчі органи   
перелік   
АНД   
Бабушкiнська   
Індустріальна   
Жовтнева   
Кіровська   
Красногвардійська   
Ленінська   
Самарська   
 
ПРЕСС-РЕЛІЗ

На депутатських слуханнях щодо генерального плану розвитку міста, які відбулися 5 липня перед депутатами виступили головний архітектор міста Підорван І.Г. та спеціалісти Українського державного науково-дослідного інституту проектування міст "Діпромісто" (м. Київ), що здійснюють розробку цього стратегічно важливого для міста документу. Це головний архітектор проекту - Лопатюк Н.О. та головний інженер проекту по транспорту - Скоробогатов Б.В.

При цьому, за словами головного архітектору проекту, розробкою генерального плану розвитку міста Дніпропетровська цей інститут займається ще з післявоєнних років. На цей час діє план прийнятий в 1991 році, а до цього місто будувалось згідно з планом 1966 року.

Щодо першого, то цей план був розрахований на період до 2010 року та передбачав, що кількість населення міста в цьому році досягне 1 млн. 300 000 чоловік. Однак з того часу політичні, економічні та демографічні показники змінилися і місто потребує нового сучасного плану розвитку.

Зважаючи на це, в 2002 році було прийнято рішення про початок розробки нового генерального плану розвитку міста, а в 2005 році депутати міської ради IV скликання прийняли рішення, яким було затверджено матеріали генерального плану розвитку м. Дніпропетровська "I етап. Схема планування території міста". Взагалі генеральний план розвитку міста буде складатися з трьох етапів.

Як наголосили розробники проекту основною концепцією генерального плану є планування та будування міста в його межах. Тобто максимальне освоєння та використання міських територій. Крім того, достатня увага приділяється питанням екологічної безпеки міста та збереженню історико-культурної спадщині.

Після доповіді розробників проекту та запитань депутатів міський голова І.І. Куліченко виступив з заключним словом, яке стало фактично співдоповіддю, щодо існуючого стану забудови міста, загальноміських проблем, шляхів їх вирішення та майбутнього розвитку Дніпропетровська.

Міський голова наголосив на трьох основних концептуальних питаннях, які є основою генерального плану. Це будування в межах міста, житло, яке є розрахунковим в залежності від кількості населення та дороги. Він зазначив що спеціалісти "Діпроміста" обрали правильну концепцію щодо планування міста в його існуючих межах. Адже чим більша компактність міста, тим більш якісно можна вирішити питання його обслуговування. Що стосується питання житла, то одним з основних шляхів його вирішення буде модернізація п'ятиповерхових будинків, якими забудована більшість вулиць міста.

Окремо міський голова зупинився на проблемі об'їзних доріг, яка є однією з найбільш актуальних. Адже центральна частина міста перевантажена транспортом. Крім того, місто розташовано фактично на двох великих транспортних коридорах і транзитний транспорт їде через місто у п'яти напрямках. Тому, як зазначив міський голова, ведеться активна робота щодо будування об'їзних доріг. Планується збудувати дві великі дороги - Південну в напрямку Запоріжжя та Кривого Рогу та зробити правобережні з'їзди з Кайдацького мосту. В минулому році були розроблені відповідні технічно-економічні обґрунтування та три варіанти будування з'їздів. В цьому році планується виділити з міського бюджету кошти на розробку відповідної технічної документації.

13 та 14 липня будуть проведені наради, на яких відбудеться перший розгляд II етапу генерального плану розвитку міста.

13 липня відбудеться нарада з технічними працівниками, а 14 липня матеріали II етапу генерального плану розвитку міста розглянуть депутати міськради. Вони будуть мати змогу ознайомитись з основними аспектами проекту і внести свої пропозиції які будуть розглянуті і враховані при подальшому відпрацюванні цього документу.

 


Графік прийому громадян управліннями, комітетами, відділами, службами міської ради, які знаходяться у будинку міської ради
 
Регуляторна політика
Обговорення другого етапу генерального плану міста Дніпропетровська
 
Основні відомості про політичні партії
 
Рішення міської ради "Про міський бюджет на 2006 рік"
 
Перелік соціально значущих міських автобусних маршрутів загального користування на 2006 рік

© MMVI Днiпропетровська міська рада. Всі права застережені.
При будь-якому використанні матеріалів Інтернет-порталу Дніпропетровської міської ради
посилання (hyperlink) на www.rada.dp.ua обов'язкове