This version of the page http://www.legalclinics.org.ua/index.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2006-09-29. The original page over time could change.
Офіційний сайт асоціації юридичних клінік України

Газета "Гласність"|Eng| Укр. | Home


шукати в інтернеті шукати на цьому сайті

Цілі та завдання діяльності ЮК | Поняття та структура ЮК | Види та спеціалізація роботи ЮК
Події | Коментарі
Поради щодо фандрайзингу | Контактна інформація донорів | Можливості щодо фінансування
НПА щодо діяльності ЮК | Напрацювання та співпраця ЮК | Бібліотека для ЮК | Карта та детальна інфо ЮК |
Безкоштовна юридична консультація | Дискусійний форум для ЮК
Дружні сайти| Державні органи України | Законодавство України | Юридичні фірми України | Вузли глобального пошуку
subglobal7 link | subglobal7 link | subglobal7 link | subglobal7 link | subglobal7 link | subglobal7 link | subglobal7 link
subglobal8 link | subglobal8 link | subglobal8 link | subglobal8 link | subglobal8 link | subglobal8 link | subglobal8 link

Новини

Держава чекає від освітян підготовки висококваліфікованих юристів

Міністерство юстиції зареєструвало Типове положення про юридичну клініку вищого навчального закладу України, створене з метою уніфікувати підходи до діяльності юридичних клінік та затверджене наказом Міністерства освіти і науки №592 від 3 серпня 2006 року. Документ розроблений міжвідомчою робочою групою на чолі з заступником Міністра юстиції Лідією Горбуновою. До її складу увійшли представники Мін'юсту, Міністерства освіти і науки, Міжнародного фонду „Відродження" та Асоціації юридичних клінік.

Як повідомив прес-службі начальник Управління координації правової роботи та правової освіти Сергій Богачов, відповідно до Положення юридичні клініки можуть створюватися у вищих навчальних закладах ІІІ – IV рівнів акредитації, як база для практичного навчання та проведення навчальної практики студентів старших курсів, які навчаються за напрямком „Право".

детальніше..

14.09.2006

"Фонд Віктора Пінчука" розпочинає реалізацію стипендіальної програми "Завтра.UA"

У вересні 2006 року Благодійна організація "Фонд Віктора Пінчука" розпочинає реалізацію програми "Завтра.UA". Це перша в Україні загальнонаціональна програма підтримки талановитої молоді, що здійснюється за рахунок приватних коштів. Програма "Завтра.UA" є частиною комплексу проектів Фонду Віктора Пінчука в галузі освіти та науки.

детальніше..

11.09.2006

ЄС дасть майже 2 млн. євро на реформу системи державного управління в Україні

Новий вид технічної допомоги – через механізм твінінґу – Україна одержуватиме першою з країн СНД.

детальніше..

08.09.2006

Відбір учасників на V Всеукраїнський молодіжний саміт ООН

Всеукраїнський молодіжний саміт ООН "Розвиток соціального партнерства в Україні", який став традицією для представників прогресивної української молоді, буде проведено вже вп’яте - 5-8 грудня у Києві.

детальніше..

08.09.2006

Рух кредитних спілок: як уникнути системної кризи

14 вересня у Києві відбудеться чергове засідання Національного прес-клубу “Громада і влада”. Тема обговорення "Як уникнути системної кризи у русі кредитних спілок".

детальніше..

07.09.2006

40 тисяч євро соціальним службам Київщини

Обладнання на загальну суму 400 тисяч євро, а саме: автомобілі, комп’ютерну техніку та меблі отримають районні, міські Центри соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді для поліпшення якості соціальних послуг, що надаються ними вразливим сім`ям з дітьми.

детальніше..

05.09.2006

Українці стали більше скаржитися в Мін’юст і менше радити

Протягом першого півріччя 2006 року у Міністерство юстиції від громадян надійшло скарг на 25% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

детальніше..

01.09.2006

П’ята Школа юридичної клінічної освіти запрошує...

Юридична клініка “Ad Astra” при Волинському державному університеті імені Лесі Українки організовує в м.Луцьку з 25 по 30 вересня 2006 року П’ЯТУ ШКОЛУ ЮРИДИЧНОЇ КЛІНІЧНОЇ ОСВІТИ для викладачів та організаторів юридичних клінік України, що дасть змогу успішно реалізувати Наказ Міністерства освіти і науки України № 592 від 03.08.2006 року”Про затвердження Типового положення про юридичну клініку вищого навчального закладу”.

детальніше..

01.09.2006

Конкурс! П’ята Школа місцевого самоврядування

Асоціація „Школа лідерів” з Варшави та ГО „Європейський діалог” зі Львова оголошують конкурс для охочих взяти участь у проекті "П’ята Школа місцевого самоврядування".

детальніше..

01.09.2006

Маємо новий он-лайн ресурс – “Відкритий електронний архів громадянського суспільства”

Міжнародний фонд “Відродження” та Інформаційно-Аналітичний Центр “Громадський простір” оголошують про запуск пілотної версії он-лайн ресурсу “Відкритий електронний архів громадянського суспільства” (www.e-archive.org.ua).

детальніше..

31.08.2006

У школах Львова буде спецкурс «Права людини»

З липня 2006 року Благодійний Фонд «Майбуття» спільно з Інформаційно-методичним центром освіти у місті Львові та Класичною гімназією при Львівському національному університеті імені Івана Франка розпочав реалізацію проекту «Мультимедійний спецкурс «Права людини».

детальніше..

31.08.2006

Україні бракує вузу для спеціалістів пенітенціарних закладів

Система виконання покарань потребує негайного відкриття спеціалізованого вузу, який готуватиме фахівців для роботи в колоніях. Таку вимогу висунули учасники науково-практичної конференції щодо проблем підготовки кадрів для пенітенціарної системи, яка у вівторок відбулася у Дніпропетровську.

детальніше..

Ви маєте право

Вже три роки у Чернігові особи, затримані працівниками правоохоронних органів мають змогу отримати безкоштовні послуги адвокатів у перші 72 години затримання. Центр "Доброчин" розпочав реалізацію проекту "Зниження кількості досудових затримань через доступ затриманих до правової допомоги" за фінансової підтримки Міжнародного фонду "Відродження".

детальніше..

Працевлаштування підлітків. Шкода, літо закінчується...

Львівський центр прав людини вивчив законодавство, яке торкається питання працевлаштування підлітків. На основі досліджень було створено опис основних проблем, з якими стикаються підлітки при працевлаштуванні у вільний від навчання час.

детальніше..

Проект "Доступ до правосуддя"

Проект спрямовано на просвіту сільських жителів щодо можливостей вирішення конфліктних ситуацій цивільно-правового та публічно-правового характеру в судовому порядку та забезпечення належних організаційних умов для створення третейських і мирових судів у чотирьох обраних сільських районах.

детальніше..

Трудова міграція: нічого втішного

Львівський центр прав людини зробив дослідження проблеми трудової міграції в Україні і у світі загалом. Результати дослідження виявилися вкрай невтішними.

детальніше..

Міняти треба систему. Пенітенціарну...

Львівський центр прав людини провів моніторинг дотримання прав ув’язнених в Україні. Результати моніторингу виявились вкрай невтішними: дотримання прав людини та повага до людської гідності досі не стали домінуючим чинником кримінально-виконавчої політики. Дослідження показали, що наша пенітенціарна система потребує значних змін.

детальніше..

Громадянська освіта в Україні. Проект триває

Виховання добре освічених громадян, свідомих своїх прав і обов'язків, є однією з головних складових успіху і стабільності сучасного відкритого демократичного суспільства. З метою надання базових знань щодо громадянства у багатьох європейських країнах була введена громадянська освіта. Цей проект є продовженням попереднього проекту, фінансованого ЄС "Освіта для демократії в Україні" (2000-2002) і направлений на консолідацію громадянської освіти в новій 12-річній системі шкільної освіти на національному рівні.

детальніше..

Президент повернув до Верховної Ради Закон "Про ратифікацію Європейської соціальної хартії (переглянутої)"

Відповідно до частини другої статті 94 Конституції України Президент повернув зі своїми пропозиціями для повторного розгляду Верховною Радою Закон "Про ратифікацію Європейської соціальної хартії (переглянутої)", прийнятий парламентом 21 липня 2006 року.

детальніше..

Інструменти роботи НУО в Донецьку

31 липня 2006 р. в Донецьку відбувся Круглий стіл "Адвокасі та представлення інтересів соціально-вразливих груп населення Донецького регіону". Метою Круглого столу стало обговорення перспектив співпраці у сфері представлення інтересів соціально-вразливих груп населення Донецького регіону.

детальніше..

Сільські райони – на конкурс

Творчий центр "КАУНТЕРПАРТ" та Інститут громадянського суспільства оголошують відбір сільських районів для участі у проекті "Покращення доступу сільського населення до правосуддя".

детальніше..

Департамент вищої освіти інформує...

Міністерством освіти і науки запроваджено, починаючи з 2007/2008 навчального року, практику укладання тристоронніх угод "вищий навчальний заклад - студент - роботодавець".

детальніше..

Масштаби діяльності юридичної клінічної програми України у 2005 р.

Метою діяльності програми “Юридичні клініки України” є захист і сприяння реалізації прав та інтересів громадян за допомогою вдосконалення практичної юридичної освіти. У відповідності до стратегії програми у 2005 році було вирішено зконцентрувати основні зусилля на змістовні, організаційно-регулятивні, нормативно-правові, навчально-практичні та кваліфікаційні аспекти діяльності юридичних клінік України. У 2005 році програмою “Верховенство права” МФ “Відродження” було чітко окреслено нагальні потреби, для подальшого закріплення та інституціоналізації їхньої діяльності в Україні.

 

детальніше..

Про авторів | Мапа сайту | Privacy Policy | Контактна інфо | ©2005 Alex'Z.

При використаннi матерiалiв сайту посилання на ЛМГО "Ліга студентів правників ЛКА " та цей сайт є обов'язковим.