Початок | Пошук | Навігація | Основні контакти | Режим роботи | Свята | Візи | Пишіть нам | Вакансії | English
Посол США
Дипмісія США в Україні
Послуги громадянам США
Візові послуги
Преса та інформація
Програми допомоги
Програми академічного та професійного обміну
Регіональне відділення з питань викладання англійської мови
Культурні програми
Посольство США
вул.Ю.Коцюбинського 10
Київ 01901 Україна
380-44-490-4000

Посол США в Україні (1992-1993 рр.) Роман Попадюк

Роман Попадюк, номінований Президентом Бушем першим Послом США в незалежній Україні і затверджений 25 травня 1992 року на цій посаді американським Сенатом, 9 липня 1992 року вручив вірчі грамоти Президенту Кравчуку.

У січні 1989 року Президент призначив пана Попадюка заступником помічника Президента та заступникам прес-секретаря у закордонних справах. В адміністрації Президента Рейгана пан Попадюк працював помічником прес-секретаря з липня 1986 по березень 1988 року, коли його призначили спеціальним помічником Президента та заступником прес-секретаря у закордонних справах. У жовтні того ж року Президент призначив його заступником свого помічника.

Пан Попадюк працював у дипломатичній службі з 1981 року. Він працював у Мехіко з 1982 по 1984 роки, де займався консульською та політичною діяльністю та був спеціальним помічником Посла. З 1984 по 1986 роки він стажувався у Державному депертаменті та Раді національної безпеки. Перед тим, як приступити до роботи у дипломатичній службі, він працював асистентом лектора з політології у Бруклінському коледжі в Нью-Йорку. Пана Попадюка було нагороджено почесною нагородою у 1987 році та вищою почесною нагородою у 1992 році від Державного департаменту США. У 1991 році пан Попадюк отримав щорічну нагороду "Українець року" від коропорації "Український інститут Америки".

Пан Попадюк народився в Австрії 30 травня 1950 року. Він закінчив Хантерський коледж (ступінь бакалавра, 1973 рік) та Міський університет Нью-Йорка (ступінь доктора філософії, 1980). Він одружений із Джудіт Ен Федків (у дівочості). Вони мають чотирьох дітей та мешкають у Бетесді (штат Меріленд).

Посол США в Україні
Біографія
Попередні Посли США в Україні
Роман Попадюк
Вільям Грін Міллер
Стівен Пайфер
Карлос Паскуаль
Джон Е. Гербст
Вгору

Цей сайт створений та підтримується Відділом преси, освіти та культури Посольства США в Україні. Посилання на інші Інтернет-сторінки не слід розглядати як схвалення поглядів, що там висловлюються. Маєте запитання чи коментарі? Будь ласка, пишіть на електронну адресу webmaster@usembassy.kiev.ua. Прочитайте наші Зауваги про дотримання приватності та інші Застереження.