This version of the page http://kcws.kharkov.ua/div_svit04.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2006-09-25. The original page over time could change.
  

  
Меню 
Новости
Статьи
Проекты
О нас
Ссылки
Правовая база
Гостевая книга
Текущие проекты
"Підвищення ефективності діяльності соціальних агенцій в галузі захисту жінок та дітей від сімейного насильства"
"Захист прав людини та забезпечення гендерної рівності в Україні через вдосконалення судової практики"
"Забезпечення прав жінок та гендерної рівності через застосування Конвенції з ліквідації всіх форм дискримінації стосовно жінок в Україні"
"Підтримка жіночого підприємництва"
Конкурс "Дівочий Світ"
Информация 
Харьковский центр женских исследований (ХЦЖИ) является экспертной организацией и занимается социально - правовыми исследованиями статуса женщин в Украине, разрабатывает стратегии, направленные на защиту прав женщин, социально-правовые исследования положения женщин в Украине, развитие молодёжного женского лидерства, и др.
Дівочий світ - 2004
IV конкурс, присвячений ролі дівчат та молодих жінок в українському суспільстві. До участі запрошуються учениці 9-11 класів загальноосвітніх, спеціалізованих шкіл, гімназій та ліцеїв незалежно від форми власності
Конкурс проходитиме до 17 квітня 2004 року та складатиметься з наступних етапів:
І етап (закінчення 1 лютого 2004 р.). Письмова робота (есе) на тему "Що чекає на дівчат?". Обов'язкові частини роботи: титульний аркуш, основний текст, список літератури. Есе має складатись із 1,5-2 тисяч слів (не менш за п'ять сторінок друкованого тексту без урахування титульного аркушу та списку використаної літератури), в межах якого авторки розкривають наступні питання:
  • Уявіть, що за Вашим наказом з завтрашнього дня в Україні дотримуються всіх прав дитини. Яким стане суспільство, коли це відбудеться?
  • Чи виникнуть якісь негативні явища та/або проблеми, коли всі права дитини будуть дотримані? Якщо так, то які саме?
  • Чи є якісь права дитини, які мають бути дотримані в першу чергу? Чи є такі категорії дітей, чиї права мають бути дотримані в першу чергу?
  • Чи існують якісь особливі права дівчат, які є відмінними від прав хлопців, та в чому вони полягають? Від прав жінок? Якщо так, то що має бути зроблене для забезпечення цих прав та можливостей?
  • Чи забезпечує оточення дівчини достатні можливості для її розвитку? А сучасне українське суспільство? В яких сферах? Які перепони існують на шляху дівчат, і чи існують вони взагалі? Що має бути зроблене для їх усунення?
Всі ці питання мають бути висвітлені в роботі. Перевага буде надаватися творам, зміст яких побудовано на аналізі даних статистики, соціологічних, психологічних і правових досліджень. В роботі обов'язково має бути наведений список літератури. Роботи без списку літератури не розглядатимуться.
Титульний аркуш має містити: ПІБ автора, вік, адресу, контактні телефони, e-mail (якщо є), назву або девіз роботи (не більш 10 слів, які відображають основну ідею), номер школи, де навчається авторка, клас. Есе надсилаються рекомендованим листом за адресою: майдан Р. Люксембург, буд.2, кв.45, Харків, 61003 з приміткою „До конкурсу" або за e-mail: kcws@vk.kharkov.ua (з позначкою "Конкурс ДС" в полі "Тема/Subject"). Останній день відправки роботи -1 лютого 2004 р за поштовим штемпелем. Роботи, надіслані пізніше, розглядатись не будуть. Всі учасниці конкурсу отримають дипломи.
За результатами І туру відбираються 30 робіт, які будуть видані окремою збіркою. Їх авторок буде запрошено до участі у наступному турі.
ІІ етап - фінал (15-16 квітня 2004 р.) Співбесіда за темою твору, яка дозволить виявити світоглядну позицію авторок. За результатами співбесіди будуть визначені 10 переможниць.
Всі фіналістки отримають нагороди та цінні призи, а також стануть учасницями урочистої церемонії нагородження, яка відбудеться 17 квітня 2004 р.
Додаткову інформацію про конкурс можна отримати за телефоном в Харкові (057) 71210 15 (понеділок -четвер; 15.00-17.00) або за e-mail: kcws@vk.kharkov.ua (з позначкою "Запитання ДС" в полі "Тема/Subject").
------------------------------------------------------------------------------
| Новости | Статьи | Проекты | О нас | Ссылки | Гостевая книга |
------------------------------------------------------------------------------
Наш адрес: Украина 61108, г Харьков, бульвар Мира 4, кв.51
тел/ф: (+38 057) 731-42-59
E-mail: kcws@vk.kharkov.ua,   webmaster