This version of the page http://kcws.kharkov.ua/1711_1.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2006-09-25. The original page over time could change.
Забезпечення прав жінок та гендерної рівності через застосування Конвенції з ліквідації всіх форм дискримінації стосовно жінок в Україні
  

  
Меню 
Новости
Статьи
Проекты
О нас
Ссылки
Правовая база
Гостевая книга
Текущие проекты
"Підвищення ефективності діяльності соціальних агенцій в галузі захисту жінок та дітей від сімейного насильства"
"Захист прав людини та забезпечення гендерної рівності в Україні через вдосконалення судової практики"
"Забезпечення прав жінок та гендерної рівності через застосування Конвенції з ліквідації всіх форм дискримінації стосовно жінок в Україні"
"Підтримка жіночого підприємництва"
Конкурс "Дівочий Світ"
Информация 
Харьковский центр женских исследований (ХЦЖИ) является экспертной организацией и занимается социально - правовыми исследованиями статуса женщин в Украине, разрабатывает стратегии, направленные на защиту прав женщин, социально-правовые исследования положения женщин в Украине, развитие молодёжного женского лидерства, и др.

Прес-реліз Презентації Проекту

"Забезпечення прав жінок та гендерної рівності
через застосування Конвенції з ліквідації всіх форм дискримінації
стосовно жінок в Україні"

13 листопада 2003 р. о 14:00 у приміщенні Центру суддівських студій відбулася Презентація довгострокового Проекту "Забезпечення прав жінок та гендерної рівності через застосування Конвенції з ліквідації всіх форм дискримінації стосовно жінок в Україні", який здійснюється Харківським центром жіночих досліджень за фінансової та організаційної підтримки Бюро з співробітництва Швейцарії в Україні.
Основними цілями Проекту є підвищення рівня свідомості суддів, правозахисників та українських жінок в цілому щодо основних принципів Жіночої Конвенції та шляхів її застосування в юридичній практиці України; узагальнення практики застосування Конвенції судовими органами України та розробка рекомендацій щодо її вдосконалення; створення системи постійного тренування представників юридичної громадськості України з питань Конвенції та Факультативного протоколу до неї, а також перспектив використання міжнародно-правових засобів захисту прав, закріплених у Конвенції. Проектом передбачено розробку та публікацію Науково-практичного коментарю до Конвенції з ліквідації всіх форм дискримінації стосовно жінок та ряду інших видань, а також організацію серії професійних семінарів - тренингів для суддів України із залученням національних та міжнародних експертів.
Зустріч відкрив пан Урс Клузер, заступник Директора Бюро з співробітництва Посольства Швейцарії в Україні, який ознайомив присутніх з проектами в рамках програми ефективного врядування (Good Governance), які здійснюються в Україні за підтримки Дирекції з питань розвитку та співробітництва Щвейцарії, зокрема, в галузі захисту прав людини. Варто назвати такі з них як "Підтримка юридичних реформ" та "Підтримка реформування пенітенціарної системи", важливими елементами останнього були створення модельної установи (в"язниці) та відкриття училища професійної підготовки персоналу в Білій Церкві. Далі слово було надано Директору Центру порівняльного та європейського права при Міністерстві юстиції України Станіславу Шевчуку, Головному консультанту Інституту стратегічних досліджень при Президенті України Ользі Пищуліній та Президенту Харківського центру жіночих досліджень Олександрі Руднєвій. У своєму виступі О. Руднєва зупинилася на перших кроках та результатах на шляху реалізації Проекту, серед яких підготовка та видання наприкінці жовтня цього року збірки "Виконання Конвенції з ліквідації всіх форм дискримінації стосовно жінок в Україні: позиція держави та погляд громадянського суспільства".
------------------------------------------------------------------------------
| Новости | Статьи | Проекты | О нас | Ссылки | Гостевая книга |
------------------------------------------------------------------------------
Наш адрес: Украина 61108, г Харьков, бульвар Мира 4, кв.51
тел/ф: (+38 057) 731-42-59
E-mail: kcws@vk.kharkov.ua,   webmaster