This version of the page http://www.ukraviatrans.gov.ua/zatv_pol_mpl.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2006-09-24. The original page over time could change.

Проект

 

ДЕРЖАВНА СЛУЖБА УКРАЇНИ З НАГЛЯДУ
ЗА ЗАБЕЗПЕЧЕННЯМ БЕЗПЕКИ АВІАЦІЇ

Н А К А З

______________ N _________

Про затвердження Положення про
призначене авіапідприємство з боку
України на експлуатацію міжнародної
повітряної лінії

На виконання Указу Президента України від 15.07.2004 N 803/2004 ( 803/2004 ) "Про Державну службу України з нагляду за забезпеченням безпеки авіації" із змінами, внесеними згідно з Указом Президента України від 16.08.2004 N 912/2004 ( 912/2004 ),

Н А К А З У Ю:

1. Затвердити Положення про призначене авіапідприємство з боку України на експлуатацію міжнародної повітряної лінії, що додається.

2. Департаменту авіаційних перевезень та ліцензування (Коршук С.М.):

2.1. Подати цей наказ на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України у встановленому порядку.

2.2. Довести вимоги цього Положення до відома експлуатантів.

3. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника Голови - Давидова О.М.

Голова

М.О. Марченко


ПОЛОЖЕННЯ
про призначене авіапідприємство
з боку України на експлуатацію міжнародної
повітряної лінії

1. Загальні положення

1.1. Положення про призначене авіапідприємство з боку України на експлуатацію міжнародної повітряної лінії (далі - Положення) розроблене відповідно до Повітряного кодексу України ( 3167-12 ), Указу Президента України від 15.07.2004 N 803/2004 ( 803/2004 ) із змінами, внесеними згідно з Указом Президента України від 16.08.2004 N 912/2004 ( 912/2004 ), з метою реалізації міжурядових угод про повітряне сполучення (повітряний транспорт) та інших домовленостей на рівні авіаційних властей України та іноземних держав щодо експлуатації міжнародних повітряних ліній.

1.2. У Положенні нижченаведені терміни мають такі значення:

1.3. Положення встановлює основні права, обов'язки повітряного перевізника України незалежно від форм власності, якому надається право (призначення) на експлуатацію міжнародної повітряної лінії, а також умови надання або скасування такого права (призначення) Державіаслужбою.

2. Порядок надання повітряним перевізникам України призначень на експлуатацію міжнародних повітряних ліній

2.1. Надання повітряному перевізникові України права (призначення) на експлуатацію міжнародної повітряної лінії здійснюється Державіаслужбою згідно з цим Положенням, положеннями відповідної міжурядової угоди про повітряне сполучення (повітряний транспорт) або іншої домовленості на рівні авіаційних властей.

2.2. Державіаслужба надає авіапідприємству право (призначення) на експлуатацію міжнародної повітряної лінії окремо на кожну міжнародну повітряну лінію. Призначення означає надання такому перевізникові відповідних комерційних прав для експлуатації повітряної лінії виключно у користування.

2.3. Питання щодо надання повітряним перевізникам України права (призначення) на експлуатацію міжнародної повітряної лінії розглядаються Ліцензійною комісією Державіаслужби (надалі - Комісія) за встановленою процедурою. Рішення Комісії затверджується Головою Державіаслужби.

2.4. Для отримання права (призначення) на експлуатацію міжнародної повітряної лінії повітряний перевізник України подає такі документи:

2.5. Державіаслужба зобов'язана протягом тридцяти календарних днів розглянути подані документи та прийняти рішення щодо надання або відмови в наданні призначення.

2.6. При наявності у повітряного перевізника довгострокових стратегічних планів розвитку не менше ніж на 5 років, відповідно до яких призначене авіапідприємство бере участь у значних інвестиційних проектах (сума еквівалентна не менше ніж 50 млн. доларів США), які направлені на реалізацію державних програм розвитку авіаційного транспорту України, Державіаслужба на прохання авіапідприємства надає певні гарантії (зобов'язання) щодо права експлуатації міжнародної повітряної лінії протягом визначеного часу.

3. Умови надання повітряним перевізникам України призначень на експлуатацію міжнародних повітряних ліній

3.1. Призначення надається за таких умов:

якщо жоден повітряний перевізник України не має призначення на даній повітряній лінії або має призначення, але протягом 18 місяців не розпочав експлуатацію чи на 18 місяців її перервав;

або

якщо міжурядова угода про повітряне сполучення (повітряний транспорт) чи інші домовленості на рівні авіаційних властей України та іноземної держави передбачає(-ють) можливість призначення більше ніж одного авіапідприємства на повітряну лінію і вже призначене(і) авіапідприємство(а) не задовольняє(ють) повністю попит на перевезення.

3.2. Призначення надається на необмежений термін.

4. Скасування призначень на експлуатацію міжнародних повітряних ліній

4.1. Призначення, надане повітряному перевізнику України на експлуатацію міжнародної повітряної лінії, може бути скасоване Державіаслужбою за таких умов:

5. Права та обов'язки

5.1. Призначене авіапідприємство має право:

5.2. Призначене авіапідприємство зобов'язане:

6. Нагляд і контроль

6.1. Нагляд і контроль за виконанням призначеним авіапідприємством вимог чинного законодавства, Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з надання послуг з перевезення пасажирів, вантажів повітряним транспортом та цього Положення здійснює Державіаслужба.

6.2. Якщо Державіаслужбою були виявлені порушення призначеним авіапідприємством Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з надання послуг з перевезення пасажирів, вантажів повітряним транспортом і, зокрема, цього Положення, то вона приймає рішення про встановлення терміну для усунення такого порушення з наданням повітряному перевізникові України відповідного розпорядження. У разі неусунення порушень у встановлений розпорядженням термін Державіаслужба складає акт про невиконання зазначеного розпорядження та розглядає питання щодо анулювання ліцензії.

Директор департаменту авіаційних
перевезень та ліцензування

С.М. Коршук

(с) Державiаслужба, 2001-2005