Warning: Failed opening './modules/counter/c_counte.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php') in /var/www/html/uinclude.php on line 16
This version of the page http://www.port.odessa.ua/od199y.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2006-09-24. The original page over time could change.
Odessa Port
Головна сторінка
Карта сайту
E-mail
 
 
English
Русский

    Нафторайон Одеського порту самий великий діючий нафтотермінал в Україні, забезпечує разом з нафтобазами перевалку усіх видів експортно-імпортних нафтопродуктів.

    Кількість причалів - 6.
    Загальна довжина причальної лінії 1 000 м.
    Макс.довжина прийнятих судів 250 м.

    Основний рід вантажів: нафта і нафтопродукти.
    Нафтопродукти перевантажуються на спеціалізованому терміналі, цілком реконструйованому в 1998 р. На причалах нафторайону Одеського порту приймають танкери вантажопідйомністю до 100 тис. тонн із максимальною осадкою до 12,5 м. і довжиною до 250 м.
    Нормативна інтенсивність навантаження сирої нафти для судів зазначеної групи складає 1800 тонн/годину. Протягом року через термінал може пройти більш 24 млн. тонн нафти і нафтопродуктів.
    На розташованих поруч з терміналом нафтобазах знаходяться резервуари для збереження темних і світлих нафтопродуктів загальною місткістю 410 тис. тонн. Бази обладнані під'їзними залізничними коліями й естакадами для наливу і зливу цистерн, насосними станціями.
    Нафта і нафтопродукти перевантажуються за допомогою нового сучасного обладнання, що забезпечує безпеку навколишньої природного середовища і високу швидкість і якість обробки танкерів. Керівництво порту, усвідомлюючи проблему забруднення навколишнього середовища, робить усе можливе, щоб випадкові розливи нафти і нафтопродуктів не являли загрозу екології нефторайону і всього Чорного моря. У тім же 1998 році була цілком закінчена реконструкція станції очищення баластових вод (СОБВ). Вона забезпечує очищення баластових і л'яльних вод, що зливаються з танкерів і інших суден на рівні міжнародного стандарту - 0,1 млг/літр.

    В даний час ведуться широкомасштабні заходи щодо розширення потужностей газового термінала по перевалці пропану і бутану. Перша черга комплексу розрахована на перевантаження 200 тис. тонн зрідженого газу, а в перспективі передбачене залучення додаткової клієнтури і збільшення перевалки зріджених газів до 1 млн. тонн у рік.

 
1, Митна пл., Одеса 65026, Україна    

Fatal error: Cannot instantiate non-existent class: ccount in /var/www/html/c_uhtml.php on line 93