This version of the page http://fcarsenal.kiev.ua/a-ts.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2006-09-24. The original page over time could change.
3 листопада 2002. Арсенал – Таврія ГОЛОВНА   НОВИНИ: ПОЧАТОК

12 Чемпіонат України, 14 тур. Арсенал 5:0 Таврія

3 листопада 2002, 16:00. Київ. НСК "Олімпійський". Близько 500 глядачів.

Арсенал: 1-Кернозенко, 4-Островський, 5-Першин, 3-Чернов, 9-Іванов (13-М.Стоян, 83), 18-Карабкін, 8-Коновалов (К), 10-Полтавець, 14-Окодува (7-Гусєв, 70), 6-Ковальчик (15-Овеков, 79), 11-Апхазава
ТРЕНЕР: В'ячеслав ГРОЗНИЙ

Таврія: 1-Величко (12-Збарах, 46), 2-Беженар, 19-Храмцов, 14-Донюшкін, 15-Даніце (16-Кравченко, 56), 11-Браїла (22-Саутін, 63), 8-Осипов, 7-Котюк, 10-Гайдаш, 20-Пірву, 11-Ґіґіадзе
ТРЕНЕР: Анатолій ЗАЯЄВ

СУДДІ: А.Жосан (Херсон), Клим, Орлов (обидва — Івано-Франківськ)

Голи: Апхазава (27), Ковальчик (35), Чернов (37), Окодува (45), Коновалов (82, з пенальті)
Жовті картки: Беженар (14), Осипов (28), Ковальчик (29), Апхазава (39), Іванов (53), Карабкін (65), Котюк (85)
Червона картка: Осипов (38, друге попередження)

Гра в першому таймі проходила непросто, гості чинили опір і мали нагоди забити. Якби це трапилось, гра могла б піти за "карпатським" сценарієм, і невідомо, яким був би результат. Але вдало зіграв Кернозенко, а лінія нападу зробила те, що їй належало, у другій половині першого тайму. Тож матч був подібним до ігор "Арсеналу" з "Поліграфтехнікою" та "Волинню".

Перші випади в грі організували кримчани: на 5 хв. вони били штрафний (здалеку, удар вище воріт), а невдовзі домоглися кутового (зрештою, теж без успіху). А хвилини з 10-ї запрацювала наступальна ланка "Арсеналу". Попереду грали Апхазава й Ковальчик (поляк — уперше в основі, не рахуючи матч проти друголігового "Вуглика"). А з глибини їх підтримували Окодува, Полтавець і Коновалов (вітаємо з одужанням!!) Отже, на 10 хв. Ковальчик двічі заробляв кутові, а після розіграшу одного з них Коновалов пробив з 16-18 метрів — трохи повз ціль. Невдовзі Полтавець домігся штрафного на фланзі, й після навісу Чернов пробив головою — взяв воротар. Незабаром Ковальчик віддавав м'яча на "п'ятачок", де перебував Окодува, але голкіпер випередив нігерійця.

А в районі 21-ої хвилини сталася пара неприємних моментів. Двічі команду врятував Кернозенко: у стрибку після удару з-поза штрафного, і в наступній атаці. А двома хвилинами пізніше удар кримчанина здалеку проходить повз ворота. Зате на 27 хв. арсенальці відкрили рахунок: Шалва отримав м'яча у штрафному і пробив безпомилково. 1:0! Наші відчули впевненість у своїх силах і тиснули на оборону гостей до кінця тайму. На 32 хв. Окодува бив головою з середньої відстані — голкіпер зіграв вправно. На 35-ій — відмінний момент у виконанні Ковальчика. Мацей, перебуваючи на вході до штрафного, обробив м'яча й наніс філігранний удар повз воротаря — ГОЛ! Ми скандуємо польською "Naprzód Maciej!!" :-) Минає всього 2 хвилини, на Мацеї фолять у 35 метрах від воріт, і Коновалов робить навіс у штрафний. Андрій Чернов опинився в потрібній точці і пробив головою. 3:0!

Гості вочевидь були шоковані, проявом чого був момент після фолу на Шалві за хвилину після голу. Їм здалося, що суддя був не правий, виникла сутичка, і екс-арсеналець Осипов, отримавши другу жовту картку, пішов із поля. А на останній хвилині тайму відмінно зіграли наші форварди. Апхазава отримав пас від Полтавця, утримав м'яча, перебуваючи спиною до воріт — і відкинув його на лівий край Окодуві. Еммануель бив з досить гострого кута, але влучно. 4:0, тож другий тайм стає формальністю.

Після перерви гра була порівняно спокійною. Команди обмінялися ударами з далекої відстані, що не були надто небезпечними. Тренери зробили заміни; у нас з'явилися амбіційні Гусєв та Овеков, а наприкінці гри — борисфенівець Максим Стоян. На 81-й хвилині кримчани сфолили проти Шалви в межах карного майданчика. Пенальті реалізував капітан, і рахунок став 5:0.

Отже, "Арсенал" добре навчився "добивати" суперника, коли спіймає свою гру. Якщо ж перебіг подій складається не на користь наших (матчі з "Дніпром", "Металістом" і "Карпатами"), переломити гру важко. Маймо надію, що команда зробить належні висновки й успішно завершить сезон (виїзд до Запоріжжя та два бої проти пораненого "Дніпра").

Вітаю з успіхом,
Donkey Hot

ГОЛОВНА   НОВИНИ: ПОЧАТОК