This version of the page http://www.uapa-csar.org.ua/ar-ua.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2006-09-23. The original page over time could change.
ЦДАР || ЦД || Адміністративна реформа в Україні

ЦЕНТР ДОСЛІДЖЕНЬ

АДМІНІСТРАТИВНОЇ РЕФОРМИ

 

 
 
Home
 
Головна
 
Про Центр
 
Публікації
 
Центр Документації
 
Новини
 
Корисна інформація
 
Контакти
 

Документальний Фонд

"Адміністративна реформа в Україні: зібрання документів і матеріалів"

У Документальному Фонді зібрані та системно упорядковані основні документи і матеріали з питань адміністративної реформи з періоду завоювання Україною незалежності у 1991 р. і до наших днів: законодавчі та інші правові акти, наукові публікації, матеріали друкованих засобів масової інформації, документи політичних партій і громадських організацій, а також проекти та інші документи органів законодавчої і виконавчої влади, їх комісій, робочих груп тощо, які залучені до проведення адміністративної реформи в Україні.

Головною метою даного проекту є створення інформаційно-документальної бази, яка стала б живою “пам’яттю адміністративної реформи” і слугувала джерелом інформаційного забезпечення усім, хто цікавиться питаннями модернізації державного управління в Україні.

Документальна база Фонду структурована у відповідні томи (тематичні досьє), які об’єднують документи з питань адміністративної реформи за наступними темами:

Том І. Загальні засади адміністративної реформи

Том ІІ. Система органів виконавчої влади

Том ІІІ. Державна служба

Том IV. Адміністративно-територіальний устрій та система місцевого самоврядування

Том V. Адміністративна юстиція

Документи і матеріали кожного тому зібрання розміщені у такій послідовності: законодавчі та інші правові акти, офіційні документи установ та організацій, наукові матеріали з даної проблематики, матеріали друкованих засобів масової інформації та матеріали електронних видань.

Принцип подання відібраних матеріалів наступний:

  1. Правові акти (акти законодавчої влади, їх проекти, міжнародні пакти, акти Президента, акти виконавчої влади, акти судової влади, акти органів місцевого самоврядування тощо) - подаються у повному обсязі або у тій частині, що стосується тематики даного досьє.

  2. Інформаційно-документальні матеріали, що супроводжують акти і діяльність органів державної влади і місцевого самоврядування (довідки, звіти, огляди, доповіді, листи, повідомлення тощо) - подаються ті документи, які висвітлюють практику проведення адміністративної реформи, форми і методи її здійснення.

  3. Наукові матеріали (монографії, підручники, брошури, статті, доповіді тощо) представлені у досьє таким чином:

  • об’ємні наукові матеріали (понад 50 стор.) подаються шляхом їх бібліографічного опису з анотацією та копією змісту цих матеріалів;

  • статті журналів та невеликі за обсягом розділи книг подаються повністю.

  1. Матеріали друкованих засобів масової інформації та матеріали, отримані з мережі Інтернет - представлені у повному обсязі копії статей центральних і регіональних газет та електронних публікацій.

Правові акти розміщені в томах в хронологічному порядку, наукові матеріали та матеріали друкованих засобів масової інформації - в алфавітному порядку за прізвищами їх авторів з указанням вихідних даних.

Крім того, матеріали преси, в яких освітлюються процеси підготовки, обговорення і здійснення адміністративної реформи, упорядковані в окремий том під назвою "Адміністративна реформа в Україні. Збірник матеріалів української преси". Копії статей та інших матеріалів подані у збірнику у хронологічному порядку, починаючи з 1991 року.

Основною джерельною базою Фонду є ресурси бібліотеки Національної академії державного управління при Президентові України. Крім того, частково використано фонди Національної парламентської бібліотеки України, матеріали державних установ, політичних партій і громадських організацій, електронних джерел та матеріали з особистих архівів упорядників Фонду.

Авторський колектив проекту має надію, що з часом представлене зібрання буде розширюватись за рахунок нових інформаційних матеріалів і документів. Будемо щиро вдячні кожному, хто візьме участь у поповненні Документального Фонду.

Адміністративна реформа в Україні:

Збірник матеріалів української преси

Том І. Загальні засади

адміністративної реформи

Том ІІ. Система органів

виконавчої влади

Том ІІІ. Державна служба

Том IV. Адміністративно-

територіальний устрій

та система місцевого самоврядування

 

Том V. Адміністративна юстиція

2002-2005 © Центр досліджень адміністративної реформи. Усі права застережені

akukulia@academy.kiev.ua