This version of the page http://rio.karpat.org/diaspora.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2006-09-23. The original page over time could change.
Каталог інтернет
     
Закарпатський портал  

ГОЛОВНА

АНОНСИ

ПРО НАС

ТУР. НФО

ПАРТНЕРИ

WEBРИКИ

ВАШ САЙТ

ЗВ’ЯЗОК

 
 ДІАСПОРА ТА ЇЇ КУЛЬТУРА

Русинське Інтернет-радіо (Ruthenian Internet radio)     www.rusyn-radio.dns2go.com/index.html
 Сайт „Русинське Інтернет-радіо” пропонує для ознайомлення Русинське Товариство Північної Америки – Канади. На ньому – новини тижня, журналістські аналітичні матеріали, наукові дослідження, літературні твори. На сайті радіостанції широко представлена фольклорна спадщина русинів, зафіксована у відео- та аудіо записах. Релігійні матеріали. Фотографії. Малюнки. Посилання на інші радіостанції та споріднені Інтернет-ресурси. „Тот сайт осбовани юла 2000-го року з намиру указац часц богатей рускей култури хаснуюци средства розположиви на Интернету”, – вказують автори. Сайт „урядується” зі США.
Мови – русин., укр., англ. Публікації ЗМІ подаються мовою оригіналу.

Карпато-русинське суспільство    carpatho-rusyn.org
Все, що зібране й узагальнене про русинів у англомовному світі, подано на цьому сайті, тож його можна вважати ще й пошуковою системою. Різноманітні дослідження, публікації, дані про русинів та памятки іхньої духовної і матеріальної культури в різних країнах світу.
Сайт розміщено у США. Мова – англ.

Часопис русинів Югославії "Руске слово" (автономний край Воєводина)    solair.eunet.yu
Вміщуються всі публікації часопису, який розповідає про життя русинів та українців Югославії. Номери ілюстрованого часопису і переносяться на веб-сторінки щотижня. Є архів номерів за кілька останніх років. Форум.
м. Нові Сад, що в Югославії (Сербії). Мова – русин.

Часопис русинів Югославіїї "Нови мак"   
novimak.tripod.com
Видається в автономному краї Воєводина, що входить до складу Сербії та Чорногорії. Вміщує повідомлення з життя національної меншини країни, літературні твори русинів, рецензії, огляди.
Воєводина. Мова – русин.

Русинськый культурный центр у Будапешті     www.ruthen.hu
Основу Русинського Культурного Центру складають: бібліотека, фонотека, відеотека, галерея визначних людей, мистецтва і народних умільців. Центр підтримує зв’язк не лише із угорським, а й загальносвітовим русинством.
м. Будапешт. Мова - русин., угор., англ.

Русини    www.freeweb.hu/ruszin
Докладна характеристика однієї з найбільш чисельних етнічних груп Карпатського регіону – русинів. Посилання: гімн, історія, етнічні утворення, розселення, особливості, тексти для читання. Є також лінк на інші сайти про русинський етнос, розміщені у багатьох країнах світу.
Сайт розміщено в Угорщині. Мова – угор.


Удкрытоє писмо и звіданя интервю до Пола Роберта Магочія (Відкритий лист і запитання до Пола Роберта Магочі)  
gafya.narod.ru
Іван Петровцій – відомий у Закарпатті письменник, який поряд із українською пише також русинською мовою, перекладач із угорської та французької мов. У листі до американського україніста-русиніста Пола Роберта Магочі ставить „відкриті запитання”, що стосуються міжособистих взаємин та ставлення до русинської національної ідеї.
м. Ужгород. Мова – русин.

Ще адреси русинських сайтів за кордоном:  rdsa.tripod.com,  rusnac.netfirms.com,    rusnaci.org,  rusyn.presov.sk, www.tccweb.org,  members.tripod.com,  www.rusyn.com,  www.iarelative.com/qa/index.html,  www.legacyrus.com

Українська громада Угорщини       www.ukrajinci.hu
Одна з головних тем ресурсу – самоврядування. На ресурсі представлені зразки самоврядування українців Угорщини, а також окремих районів Будапешта, деяких інших міст країни. Окреме посилання розповідає про посольство України в Угорщині, а також про Товариство української культури в цій країні.
м. Будапешт. Мови – укр., угор.

Українці Чехії     www.ukrajinci.cz
Сайт висвітлює діяльність української громади Чехії.
м. Прага. Мова – укр., чеська

Микола Мушинка. Спадщина українських церков в Угорщині     www.heritage.com.ua/mistectvo/doslidghennja/mushinka.HTM
Стаття словацького дослідника, письменника і публіциста Миколи Мушинки містить підзаголовок: „Сумні рефлексії над одним чудовим виданням”. Аналізується книга про давні церкви, збудовані русинами на території Угорщини. 
м. Київ. Мова – укр.

 

 

НАГОРУ

ГОЛОВНА

АНОНСИ

ПРО НАС

ТУР. НФО

ПАРТНЕРИ

WEBРИКИ

ВАШ САЙТ

ЗВ’ЯЗОК