Подія “Дня”

Головний редактор газети "День" Лариса Івшина відповідає на запитання читачів російського сайту   www.inosmi.ru   (повна версія);
Акція "Дня"

 
VIII міжнародний фотоконкурс
 
Фотовиставка газети "День"
WEEKLY DIGEST
  • Редакція
  • Рекламодавцям
  • Передплата
  • Контакти
  • Вакансії
ЩОДЕННА
ВСЕУКРАЇНСЬКА
ГАЗЕТА
№110, субота, 19 червня 1999

   субота, 23 вересня 2006 року.    

Користувачам
Зареєструватися
Вхід
Поточний номер
1-а сторінка
День України
День планети
Подробиці
Суспільство
Особистість
Пошта дня
Тайм-аут
Сторінка головного редактора
День-"net"
ПОТРІБНА ДОПОМОГА
Про присудження Національної премії України імені Тараса Шевченка 2006 року
ТОП-"net"
Літературний журнал
Перемога "Дня" в Євросуді
Гості "Дня"
Бібліотека "Дня"
Віртуальний музей
Фотоконкурси "Дня"
Автори "Дня"
Головні теми
  Пошук
Розширений пошук
  Архів "Дня"
червень 1999
Пн 
7
14
21
28
Вт
1
8
15
22
29
Ср
2
9
16
23
30
Чт
3
10
17
24
Пт
4
11
18
25
Сб
5
12
19
26
Нд
6
13
20
27
Попередні місяці
Рік: Місяць:
  Опитування
Чи вважаєте ви безпечним для себе користування громадським транспортом?





результатиархів опитувань
  Погода в Україні

Сьогодні

 

Київ  вдень...........  +21............+23

          вночі............   +7..............+9

  Курси валют

Офіційний курс гривні щодо
іноземних валют

 

100 доларів США    505.0000

100 євро                  642.9155

10  рублів Росії        1.8866

 
Російською
1-а сторінка
  версія для друку

ОПИТУВАННЯ «Дня»


У понеділок Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) розглядатиме рівень виконання Україною зобов'язань перед РЄ. Наскільки ймовірне припинення повноважень української делегації в ПАРЄ? Чи вигідний виконавчій владі розрив із Радою Європи, який дозволяє уникнути контролю ПАРЄ за чесним проведенням виборів і, особливо, підрахунком голосів? Різні версії — у відповідях на ці запитання кореспондентів «Дня».

Віктор ПОНЕДІЛКО, народний депутат (КПУ):

— Та я не думаю, що вони такі гостроголові, щоб дійти до таких тонкощів та нюансів. Те, що вони роблять, — це не від багатства розуму. Але версія вигоди виконавчої влади має певну рацію. Мабуть, їм потрібно не тільки уникнути спостереження Ради Європи на виборах. Треба, щоб ця організація не так гостро реагувала на всі антидемократичні процеси, які відбуваються в державі.

Олександр ЛАВРИНОВИЧ, народний депутат (НРУ):

— Є об'єктивні складнощі в законодавчому органі, але головна проблема — діяльність саме виконавчої влади. Це і претензії з боку Ради Європи щодо відсутності свободи слова, незаконного переслідування небажаних осіб, відсутності адміністративної реформи, тотального зростання корупції. Це обгрунтовані претензії, навряд чи хтось із виконавчої влади навмисно йде на розрив із ПАРЄ.

Михайло МІЩЕНЕКО, кандидат соціологічних наук :

— Бути в Раді Європи для будь-якої європейської держави — це, насамперед, питання іміджу керівників цієї держави. І вже з цього погляду навряд чи варто говорити про те, що представникам влади вигідне виключення з Ради Європи. Крім того, навіть не будучи членом РЄ Україна навряд чи уникне контролю з боку організацій, що забезпечують міжнародні спостереження за виборами. Тим більше що контроль цей має наслідки лише для формування громадської думки — юридично він чітко не зафіксований. Тобто міжнародна спільнота може визнати вибори чесними або нечесними, однак скасувати не може. Але не допустити міжнародних спостерігачів, навіть у випадку виключення України з Ради Європи, — я думаю, влада на це не піде. Це дуже серйозний крок, яким би вона засвідчила, що не хоче, щоб вибори пройшли чесно.

Мустафа ДЖЕМІЛЄВ, голова меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат:

— Припинення повноважень парламентської делегації України в ПАРЄ вкрай невигідне Україні. Але деякі політичні сили, зневажаючи інтереси країни, прагнуть напередодні президентських виборів звільнитися від контролю Ради Європи. У кулуарах Верховної Ради часто можна почути висловлювання окремих депутатів про те, що Україна не потребує такого жорсткого спостереження з боку Європи і не повинна допускати втручання ПАРЄ у своє життя.

Йозеф ВРАБЕЦ, посол Чехії в Україні:

— Не можна однозначно сказати, чи буде припинено повноваження української делегації. Якщо Рада Європи має намір чинити рішуче щодо України, то таку ж рішучість вона повинна демонструвати й щодо інших країн.

Боюся, що рішення про припинення не може піти на користь України. Раді Європи потрібно було б бути наполегливішою й рішучішою у процесі прийняття нових членів. Зараз же припинення повноважень української делегації навряд чи сприятиме розв'язанню проблем, які стоять перед Україною.

Ебергард ГАЙКЕН, посол Німеччини в Україні:

— Не можна заперечувати, що Україна, попри певний прогрес, виконала на сьогодні не всі зобов'язання, які вона взяла на себе 1995 року, ставши членом Парламентської Асамблеї.

Україна є частиною Європи і має виконувати європейські норми та стандарти. Можливо, негативне рішення Ради Європи наступного тижня несприятливо вплине на ті сили, які виступають за інтеграцію України в західноєвропейські структури. Таку небезпеку я бачу, беручи до уваги передвиборну боротьбу за посаду президента.

№110, субота, 19 червня 1999

версія для друку


Інші матеріали цієї шпальти:

  • Претендент Ткаченко переміг претендента Кучму
  • Тест від Лук'яненка
  • У зоопарку померла слониха
  • Андрій Шевченко вже в Мілані
  • Ми перебуваємо на початку шляху до свободи
  • ЦЕЙ ДЕНЬ В IСТОРIЇ
  • ЩОДЕННИК

Коментарі читачів:

Ви не авторизовані!

На сайті публікуються коментарі тільки від зареєстрованих користувачів. Будь ласка, введіть свої реєстраційні дані.

Якщо Ви ще не є зареєстрованим користувачем, будь, ласка, зареєструйтеся тут.

Логін:

Пароль:

Російською