This version of the page http://www.pg.com.ua/pg_ukraine.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2006-09-21. The original page over time could change.
P&G Ukraine / Про компанію / P&G в Україні



P&G Україна  
Basic info in English
Історія P&GP&G в світіP&G в УкраїніНаші принципиЗавод у БорисполіНаші дистриб'ютори


Інформація про продукцію



Сайти марок




Знайти на сайті
 



P&G в Україні

Продукція "Проктер енд Гембл" з'явилася на українському ринку у 1990 році.

На початку 1993 року стало зрозуміло, що друга за розмірами країна Європи потребує більшого, ніж просто імпорт товарів. Тому у 1993 році у Києві було відкрито офіс компанії, який початково складався з трьох чоловік і містився у підвалі Медичної бібліотеки. Завдяки інтенсивному економічному зростанню України наприкінці 1994 року бізнес "Проктер енд Гембл" почав особливо активно розвиватися у 1995 році.

З початку 1995 компанія інвестувала більше 150 мільйонів доларів в основні кошти, оборотний капітал, дистриб'юторську інфраструктуру, а також маркетингову підтримку своєї продукції. "Проктер енд Гембл Україна" виросла в одну з провідних компаній сфери товарів народного споживання.

У 1997 році в рамках глобального придбання компанією "Проктер енд Гембл" фірми "Тамбрандс", завод в м.Бориспіль (Київська обл.), що випускає засоби жіночої гігієни - тампони Tampax, став частиною "Проктер енд Гембл" в Україні. 85% продукції цього заводу експортується до країн Східної та Західної Європи, а також Північної та Латинської Америки.

У 1999 році за свою благодійну діяльність компанія "Проктер енд Гембл Україна" нагороджена дипломом фестивалю-конкурсу "Золота Фортуна".

Спільно з Комітетом по захисту прав споживачів "Проктер енд Гембл Україна" починає програму боротьби з підробками в Україні.

2000 рік відзначився відкриттям Дистрибуційного Центра у Львові.

"Проктер енд Гембл Україна" у 2001 році була нагороджена Дипломом за бездоганне виконання вимог податкового законодавства України, що свідчить про визнання нашої компанії українськими державними органами як добросовісного корпоративного громадянина України.

2002 рік - вперше 7 торгових марок "Проктер енд Гембл" - Ariel, Fairy, Comet, Always, Pantene Pro-V, Head&Shoulders, Blend-a-Med - стали переможцями фестивалю-конкурсу "Бренд Року 2002".

Наступного, 2003 року, 5 торгових марок "Проктер енд Гембл" - Pampers, Always, Comet, Fairy, Blend-a-Med - стали переможцями фестивалю-конкурсу "Бренд Року 2003".

За результатами Загальноукраїнського рейтингу "Споживчі переваги 2003" торгові марки Fairy, Pantene Pro-V, Ariel, Pringles, Tide, Head&Shoulders та Blend-a-Med компанії "Проктер енд Гембл" отримали свої нагороди.

"Проктер енд Гембл Україна" нагороджена Грамотою "За високий рівень митної культури та сумлінне виконання впродовж 2002 - 2003 рр. зобов'язань перед Державним бюджетом України".

У 2004 році продукція "Проктер енд Гембл" отримала чергове визнання - торгові марки Pantene Pro-V, Blend-a-Med, Pampers, Fairy та Gala було нагороджено дипломами переможців конкурсу "Вибір року 2004".

Влітку того ж 2004 року виробничі потужності Проктер енд Гембл в Україні поповнились заводом в м.Орджонікідзе, який виробляє такі відомі усім українським споживачам товари, як миючі та чистячі засоби Gala, жіночі прокладки Only You, пральний порошок Dax та засоби по догляду за волоссям Shandy.

У 2005 році 11 торгових марок компанії "Проктер енд Гембл" (Pantene Pro-V, Blend-a-Med, Pampers, Only You, Always, Tampax, Ariel, Lenor, Londa та Gala порошок і засіб для миття посуду) отримали престижні Дипломи переможців фестивалю-конкурсу "Вибір року 2005". Вже четвертий рік поспіль товари Проктер енд Гембл здобули це почесне визнання. Але на цей раз компанія отримала найбільшу кількість нагород серед компаній-учасниць конкурсу.

На додаток до місцевого придбання цілісного майнового комплексу у м.Орджонікідзе, у 2004 році Проктер енд Гембл здійснила глобальне придбання німецької компанії Wella AG з її всесвітньо відомими торговими марками Wella та Londa, що зробило компанію світовим лідером у секторі товарів по догляду за красою.

У 2005 році Проктер енд Гембл зробила якісно новий крок в напрямку подальшого розвитку бізнесу компанії шляхом придбання компанії Gillette, що представляє товари для гоління та інші популярні споживчі товари.

Сьогодні в "Проктер енд Гембл" в Україні, включаючи заводи в м.Бориспіль та м.Орджонікідзе, напряму зайнято більш ніж 1700 чоловік.

Вся продукція "Проктер енд Гембл" в Україні ділиться на дві групи: товари індивідуального користування та товари професійного призначення (великі упаковки для корпоративних клієнтів - пралень, кафе, ресторанів, готелей тощо).

Сьогодні "Проктер енд Гембл" представляє на ринку України більш ніж 40 торгових марок, включаючи такі добре всім відомі, як Ariel, Tide, Pantene Pro-V, Pampers, Always, Tampax, Blend-a-med, Wella, Londa, Gala, Shandy, Gillette, Mach 3, Duracell, Oral B, Braun та інші.

Крім того, в Україні через дистриб'юторів "Проктер енд Гембл" продається така продукція, як чіпси Pringles, їжа для домашніх тварин Iams, препарат від застуди Vicks, професійні стоматологічні засоби серії Blend-a-Med, косметика Max Factor, парфумерія Hugo Boss тощо.

З початку роботи "Проктер енд Гембл" в Україні компанія інвестує значні кошти в розвиток дистриб'юторської мережі. Те, що продукцію "Проктер енд Гембл" можна знайти в торгівельних точках по всій країні, починаючи з великих мереж магазинів до маленьких базарів, значною мірою є заслугою чотирьох українських компаній - офіційних дистриб'юторів "Проктер енд Гембл" - компаній "Сав-Сервіс", "Пі Джі Трейд", "СТВ", "Авіто", що обслуговують різні регіони країни. В цих компаніях працює ще більш ніж 1000 українців.

Робота "Проктер енд Гембл" в Україні не обмежується суто комерційною діяльністю. Ми є соціально відповідальною компанією, що турбується про суспільство, в якому вона працює. Від часу своєї появи на українському ринку компанія активно займається благодійністю. В рамках співпраці з Національним благодійним фондом та Міністерством охорони здоров'я України компанія надала благодійну допомогу на суму понад 1 мільйон доларів США для забезпечення дитячих медичних закладів, лікарень та центрів унікальним обладнанням. Програма проводиться щорічно і вже надала можливість врятувати життя багатьом українським дітям.

Партнерство України та компанії "Проктер енд Гембл" є довгостроковим. Український ринок є дуже важливим для нашої компанії. Ми бачимо постійний прогрес в політичній та економічній сферах з моменту отримання Україною незалежності. Якщо інвестиційний клімат в країні буде і надалі покращуватись, це буде дуже добрим стимулом для "Проктер енд Гембл" продовжувати нарощування своїх потужностей в області виробництва, розповсюдження товарів та маркетингу в країні. Мета компанії - постачати високоякісну продукцію в Україну, щоб покращувати життя наших споживачів кожен день. Ми віримо в світле майбутнє України, та бачимо своїм обов'язком розвивати партнерські відносини з цією країною, щоб допомагати їй ставати успішною, квітучою державою.

Нагору


© The Procter & Gamble Co.     Захист інформації особистого характеру     Правові положення     Інші сайти P&G     Карта сайту