This version of the page http://www.getman-museum.kiev.ua/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2006-08-15. The original page over time could change.
Музей гетьманства | культурно-освітній та науково-дослідний заклад історичного профілю
 
 Навігація

 Інформація

13.06.06

В музеї відкрилась виставка Таміли Новодворської.

22.04.06

додано Зал П.Скоропадського, завітайте, будь ласка.

22.04.06

додана "цікава подія"!

 Наші партнери


 Пошук

 Ваша думка
Вам подобається приймати участь в опитуваннях?
Так
Ні



Всього голосів: 37
Результати опитування

 Лічильник




 Загальна інформація

З метою правдивого висвітлення державності в Україні, надання неупередженої оцінки її видатних діячів, розкриття діяльності специфічної форми правління – Гетьманщини та її адміністрації – 11 березня 1993 року розпорядженням Представника Президента України в м.Києві було створено Музей гетьманства.

Музей гетьманства – це державний культурно-освітній та науково-дослідний заклад історичного профілю, осередок пам’яток матеріальної та духовної культури пов’язаних з історією та традиціями козацько-гетьманської доби.

Розміщується Музей гетьманства у будинку -пам’ятці архітектури кінця ХVІІ -  з надбудовами в ХІХ ст., відомому в Києві як “будинок гетьмана І.Мазепи”. Даний будинок було відреставровано за рахунок фінансування міської державної адміністрації, Благодійного Фонду І.Мазепи. Помітну роль у цьому процесі відіграли представники української діаспори, провідне місце серед яких посідає визначний український громадський діяч із США Маріян Коць.

Основними завданнями Музею є збереження, комплектування, вивчення і використання пам’яток історії та культури України козацько-гетьманської доби та висвітлення проблем державотворення в Україні.

І з часу свого заснування Музей активно працює над поставленими проблемами: проводяться численні історико-тематичні, художні виставки, науково-практичні конференції, дискусії, громадські і мистецькі заходи. Періодично відбуваються засідання дискусійного клубу “Гетьманська вітальня”. Постійно діють історико-меморіальні виставки “Гетьман Іван Мазепа”, „Пилип Орлик – Гетьман України в екзилі” і “Павло Скоропадський та Українська держава 1918 року”, „Симон Петлюра та його оточення”.

Формування фондів також розпочалось одночасно зі створенням музею. На сьогодні фонди Музею нараховують близько 6000 експонатів.


 Останні новини