This version of the page http://daily.lviv.ua/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2006-08-11. The original page over time could change.
                     INTERNET–ЛЬВІВ                      [Додати сайт до каталогу]
Бізнес [16] Відпочинок і захопленння [30] Комп'ютери і Інтернет [43] Інтернет-магазин
Медіа [16] Наука і техніка [10] Суспільство і політика [14] Товари і послуги [21]
 П'ятниця, 11 серпня 2006 р.
  Про Львівщину
  Історія Львова
  Календар подій
  Мандрівка Львовом
  Олеський замок
  Герби Львівщини
  Телефонний довідник
  Пам'ятники
  Церкви
  Фотогаларея
  Карта Львова NEW
  Карта Львівської обл.
  Карта Львівської обл. N
  Центр Львова
  Новини , погода
  Розсилання новин
  Інтернет магазин
  Кіноафіша NEW
  Чат
  Надіслати листівку ...
  Import новин та погоди
  Архів новин
  ФК "Карпати" NEW
  Готелі
  Турфірми
  Ресторани
  Музеї
  Театри
  Парки
  Банки
  Розклад руху поїздів...
  Каталог "Internet-Львів"
  Форум
  Інформаційна допомога
  Куток відвідувача
  Карта сайту
  Пишіть нам

 

 

До уваги вебмайстрів

Нещодавно в українській частині Інтернет з'явилося чергове нововведення із назвою "Система Тривимірного Оцінювання". Ймовірно Ви зауважували невеликий лічильник у правому нижньому кутку вікна оглядача Інтернет.

Рейтинг СТО% це оцінювання сайтів за виглядом, наповненням та технічною довершеністю. Для участі в оцінюванні вебмайстер сайту повинен додати свій сайт до рейтингу (а це можна зробити за адресою http://daily.lviv.ua/rating/ ), і встановити лічильник у себе на сайті.

Відвідувачі, голосуючи за ці три параметри (вигляд, зміст та наповнення), можуть віддати від 0 до 3 балів за кожен параметр (орієнтовно кожен користувач раз в тиждень). На лічильнику у відсотках показана частка балів конкретного сайту порівняно із найкращим сайтом за кожним із трьох параметрів. Перше місце рейтингу посідає сайт, у якого сума балів із усіх параметрів більша, ніж в інших.


"Шоденний Львів" -> Новини
Новини [08/08/06]
Прокурор прийде на Ринок
«У Львові пішоходи ходять як хочуть, а водії – їздять як хочуть...»
Каменяр без графіті
Юрій Костенко прогнозує, що Партія регіонів буде «правити» до 2011 року
У міжміських маршрутках подорожчає проїзд?
За п’ять місяців цього року експорт товарів з Львівщини становив 297,2 млн дол. США, імпорт – 412,4 млн дол. США
Раллі «Галіція-2006» відбулися успішно!
Спорт
  • Футбол: “Карпати” нарешті перемагають
  • Футбол: Перша поразка

    Щоденний форум

  • Прокурор прийде на Ринок

    Прокуратура має всі шанси нарешті зацікавитися ситуацією на площі Ринок і за змогою притягнути порушників до відповідальності.

    Для цього Громадський форум Львова вже скерував листи на адресу міської й обласної прокуратур, а також у Міністерство культури і туризму Ігорю Ліховому, хоча листи від громадської організації, матеріали на підтвердження порушень готували таки архітектори.

    Як розповів учасник секції архітектури Форуму Микола Гайда, ситуація з руйнуванням пам’яток національного значення на Ринку стала настільки масштабною, а байдужість чиновників – цинічною, що без втручання правоохоронців площу банально зруйнують.

    “Тепер проводять роботи з фасадами, – розповів фахівець. – Площа Ринок є ансамблем, тому до кожного фасаду кам’яниць, які є пам’ятками архітектури такого рівня, має бути гідне ставлення, відповідна документація, реставраційне завдання, і лише після цього повинні надавати дозволи на здійснення робіт. Звісно, замовник не має грошей, і роботи проводять практично в борг і без жодної документації, з порушенням вимог до реставраційних робіт. Самі роботи здійснюють некомпетентні організації, роблять їх будь-як, знищуючи історично-культурне надбання. Це профанація, а не реставрація”.

    Архітектори вимагають від прокуратури зупинити роботи на площі Ринок, згідно з пам’яткоохоронним законодавством, а від міністерства очікують втручання, яке поклало б край руйнації унікального архітектурного ансамблю. “Сподіваємося, що прокуратура та міністерство таки звернуть увагу на проблему Ринку”, – наголосив Микола Гайда.

    Звісно, чиновники іншої думки про процес із “ремонтами”. Як вважає начальник управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Андрій Левик, усе відбувається легально, а недоліки якщо і є, то лише на совісті виконавців через відсутність відповідних фахівців. Він стверджує в одному зі ЗМІ, що “відповідних фахівців” бракує і Форуму, який він назвав купкою людей, котрі пишуть некваліфіковані висновки.

    Натомість “Газета” поцікавилася у Форуму про компетенцію членів секції архітектури і з’ясувала, що жодного з одинадцяти інакше як фахівцем у цій царині назвати важко. Як розповів Микола Гайда, який є заступником директора Палацу мистецтв, до цього 28 років пропрацював в інституті “Укрзахідпроектреставрація” й обіймав посаду головного архітектора. Крім нього, в секції перебувають також Іван Сварник – історик і архівіст, Микола Бевз – професор архітектури, завідувач кафедри реставрації та реконструкції архітектурних комплексів Національного університету “Львівська політехніка”, на кафедрі, крім нього, працюють іще троє членів секції: доценти Кость Присяжний, Юрій Дубик і кандидат архітектури Юрій Диба. Лідія Горницька – керівник архітектурно-реставраційної майстерні №3 інституту “Укрпроектреставрація”, а Юрій Лукомський – кандидат архітектури, археолог, науковий співробітник Інституту українознавства ім. Крип’якевича НАН України. Член Спілки архітекторів Михайло Федик та архітектор Юрій Волощак теж працюють у секції. Ба більше, є там і Лілія Онищенко – заступник того ж Андрія Левика, начальника управління охорони історичного середовища Львівської міської ради. Натомість, як стверджує координатор Громадського форуму Львова Олег Мацех, жодної дотичності самого Андрія Левика до архітектурного фаху, крім, звісно, посади, немає.

    Львівська газета
    Обговорити на форумі


    «У Львові пішоходи ходять як хочуть, а водії – їздять як хочуть...»

    Незважаючи на піврічний термін, понад 50% водіїв пройшли техогляд лише за два тижні до його завершення.

    - Державні техогляди, на проходження яких відводиться близько півроку, чимало водіїв проходять за останній тиждень, – каже начальник першого міжрайонного відділу ДАІ при УМВСУ у Львівській області, майор міліції Богдан Мицак. – Тому працівники ДАІ відтерміновують завершення техоглядів, даючи ще шанс пройти техогляд без оштрафування. На сьогодні відомо, що 20% водіїв ще не пройшли техогляду. З 1 вересня “злісних” порушників каратимуть. Сума штрафу – від 17 до 34 гривень.

    - Львів – унікальне місто в Україні, – каже Богдан Мицак. – У нас і пішоходи ходять як хочуть, і водії – їздять як хочуть. Дуже велика кількість ДТП у місті – наїзди на пішоходів. Часто – з вини самих пішоходів. Нам відомо, що дехто навіть “заробляє собі на життя”, кидаючись під машини: “вираховують” таку ситуацію, коли автомобіль може зачепити без важких тілесних ушкоджень, а потім шантажують цього водія, вимагаючи гроші за те, щоб не викликати працівників ДАІ. Водії ж “ведуться”, відкупляючись від таких пішоходів. Потім цей пішохід “кидається” ще під декілька автомобілів – чим не метод заробітку?..

    За словами пана Богдана, у місті існує ще одна проблема – збільшилася кількість ДТП, у яких травмуються діти. Часто це стається з вини самих дітей, які перебігають дорогу у невстановленому місці, з вини батьків, що залишають дітей без нагляду чи легковажно ставляться до переходу проїжджої частини дороги. Під час літніх канікул кількість таких ДТП збільшилася. Для порівняння: від січня до травня - 14 ДТП, за один червень – 8 і за липень – 11. Вже навіть у серпні сталося три ДТП – наїзди на пішоходів-дітей.

    Одна з таких пригод трапилася вночі (о 1.50) на перехресті вулиць Хуторівка-Чукаріна. Мама з дитиною переходили дорогу і, побачивши автомобіль, мама кинулась в один бік, дитина ж – під колеса. Таким чином водій автомобіля “Фольксваген-Гольф” наїхав на 5-річну дівчинку. Мама, очевидно, не додумалася взяти дитину за руку. Водій виявився порядною людиною - відразу взяв обох в машину і відвіз до лікарні. У дівчинки медики діагностували струс мозку і забій ступні…

    У Львові часто можна побачити, як мами чи бабці перебігають проїжджу частину дороги, тягнучи за собою візочок чи тримаючи дитину за руку. Недисципліновані у нас як пішоходи, так і водії. Останнім часом побільшало наїздів навіть на пішохідних переходах. Як не прикро, але дехто з водіїв, наїхавши на людину, з місця події може втекти. Тому працівники ДАІ просять запам’ятовувати, записувати номерні державні знаки автомобілів і повідомляти працівників ДАІ.

    Газета ”Високий замок”
    Обговорити на форумі


    Каменяр без графіті

    Пам’ятник Каменяреві навпроти ЛНУ ім. Івана Франка нарешті позбавлять написів.

    Як повідомила прес-служба Львівської міської ради, вже розпочали очищувати монумент й упорядковувати площу перед ним. Місто виділило на це 136 тис. грн. Відновлювальні роботи завершать до святкування 150-річчя від дня народження Івана Франка.



    Львівська газета
    Обговорити на форумі


    Юрій Костенко прогнозує, що Партія регіонів буде «правити» до 2011 року

    Голова УНП Юрій Костенко прогнозує, що Партія регіонів буде «правити» до 2011 року. Про це він заявив Західній інформаційній корпорації.

    «Склад Кабінету Міністрів віддзеркалює лише інтереси Партії регіонів. Всі ключові напрямки державної політики зосереджені в їх руках: Прем`єр-міністр, перший віце-прем`єр-міністр – Міністр фінансів плюс весь економічний блок. Але ж Партія регіонів немає ідеології, відтак – економічної стратегії. Оскільки у світі є правоцентристська економічна політика (спрямована на розвиток інтересів національного товаровиробника, малого і середнього бізнесу) та лівоцентристська (соціально-орієнтована ринкова економіка, яка передбачає збільшення податків на користь соціальних програм). У Партії регіонів немає ні одної, ні іншої стратегії. У них є чіткий корпоративний інтерес.

    Попереду буде серйозна енергетична проблема. Спроба підтримувати в той чи інший спосіб так звані дешеві енергоносії для української економіки призведе до економічного обвалу. Оскільки при рості цін на енергоносії економічна політика повинна бути спрямована на підтримку і розвиток малого і середнього підприємництва, сільськогосподарського виробництва, переробної промисловості, інноваційних технологій. А Партія регіонів всього цього не розуміє. Тому й не буде ефективної економічної політики. Я не торкаюся інших аспектів», – підкреслив Ю.Костенко.

    За його словами, Партія регіонів спрямовуватиме усі зусилля на те, щоб мати стабільну більшість у Верховній Раді в тому числі за рахунок частин «Нашої України» та БЮТ.

    «Забезпечуючи собі цю підтримку, Партія регіонів спокійно буде правити до наступних парламентських виборів. Оскільки жодна політична сила не зможе вплинути на рішення парламенту, який контролюватимуть «регіонали». А враховуючи адміністративний і не лише менталітет Партії регіонів, вони створять такі умови на виборах, коли ніхто їх не зможе перемогти. В Латинській Америці такі бандитські режими протрималися 40 років», – наголосив Ю.Костенко.

    ЗІК
    Обговорити на форумі


    У міжміських маршрутках подорожчає проїзд?

    Як повідомив президент асоціації “Західавтотранс” Роман Лобода, на розгляд в управління економіки та в Антимонопольний комітет подано документи про підвищення вартості одного кілометра на міжміських маршрутних перевезеннях.

    Якщо тарифи дозволять підвищити, жителі Львівщини платитимуть за один кілометр 14 копійок, а не 12, як платять нині. Підвищення, пояснив Роман Лобода, обумовлено насамперед зростанням цін на пальне – дизпаливо сьогодні коштує 4 гривні 10 копійок за один літр, а також подорожчанням вартості обслуговування та збільшенням суми, яку потрібно сплачувати за заїзд на автостанції. Перевізники хотіли б підвищити вартість перевезень уже з вересня цього року.

    Газета ”Високий замок”
    Обговорити на форумі


    За п’ять місяців цього року експорт товарів з Львівщини становив 297,2 млн дол. США, імпорт – 412,4 млн дол. США

    У січні-травні цього року експорт товарів з Львівщини становив 297,2 млн дол. США, імпорт – 412,4 млн дол. США, – повідомив в.о. начальника головного управління економіки Львівської ОДА Микола Польовий.

    За словами М.Польового, експорт товарів у країни ЄС у січні-травні 2006 року становив 189,4 млн дол. США, що практично становить 70% експорту області, імпорт – 315 млн дол. США – 76,4% імпорту Львівщини.
    Експортні операції здійснювали 561 суб’єкт підприємницької діяльності. Серед товарів, які Львівщина експортувала у січні-травні 2006 року, переважали текстиль та текстильні вироби – 65,9 млн дол. США (22,2% експорту області), механічне обладнання, машини та механізми, електротехнічне обладнання та їх частини – 62,1 млн дол. США (20,9%), енергетичні матеріали, нафта та продукти її перегонки – 54,1 млн дол. США (18,2%), деревина та вироби з неї – 32,7 млн дол. США (11%), недорогоцінні метали та вироби з них – 27,8 млн дол. США (9,4%).

    Імпортні операції у січні-травні цього року здійснювали 1152 підприємства та приватні підприємці. У загальному обсязі імпорту товарів 22% становили механічне обладнання, машини та механізми, електротехнічне обладнання та їх частини (90,8 млн дол. США), 13,7% – текстиль і текстильні вироби (56,4 млн дол. США), 8,9% – чорні, кольорові метали і вироби з них (36,9 млн дол. США), по 8,8% – полімерні матеріали, пластмаси та каучук (36,3 млн дол. США) та продукція хімічної промисловості (36,2 млн дол. США).

    На 1 липня 2006 року в економіку області залучено, за попередніми даними, 431,7 млн дол. США, що надійшли з 60 країн світу. Протягом січня-червня поточного року іноземні інвестори внесли 47,3 млн дол. США. Порівняно з відповідним періодом минулого року обсяг іноземних інвестицій збільшився у 2,5 разу (у першому півріччі минулого року було залучено 18,99 млн дол. США). На душу населення припадає 167,87 дол. США.

    ЗІК
    Обговорити на форумі


    Раллі «Галіція-2006» відбулися успішно!

    Так оцінили свою роботу організатори та генеральні страховики змагань. Організаторами підраховано перелік «наслідків» проведення минулотижневих міжнародних змагань «Раллі «Галіція-2006», що відбулися на Львівщині минулого тижня. Так, найбільшими пошкодженнями після змагань виявились… облетіла штукатурката побиті вікна у хаті, поруч із якою проходила траса змагань, деформована хвіртка, у яку в заносі «пришвартувався» один із учасників перегонів а також сильно деформований швеллер обабіч подвір’я, який, власне й був розміщений для захисту паркану від автомобільного транспорту.

    ВАТ «Страхова компанія «Універсальна», що виступила генеральним страховиком змагань, зрозуміло, компенсує усі збитки, передбачені договором страхування.

    Обговорити на форумі


    Спорт

    Футбол
    “Карпати” нарешті перемагають

    Здобути першу перемогу у вищій лізі львівським “Карпатам” вдалося лише з третьої спроби.

    Вдома “зелено-білі” з мінімальною перевагою обіграли луганську “Зорю”. Саме луганчани – єдині, кому “Карпати” двічі за сезон програли в першій лізі. А напруження грі додавала ще й та обставина, що після двох турів у обох команд – по очку.

    У першому таймі було небагато гольових моментів. Гості зрідка наближалися до воріт суперника, натомість “карпатівці” не могли знайти шпарину в обороні опонентів. На п’ятій хвилині Батіста узяв м’яч і в падінні пробив через себе. Шкіряна куля просвистіла повз штангу. Оце, мабуть, найнебезпечніший епізод першого відтинку зустрічі. Найцікавіші події відбувалися у другому. Замість Ідахора на поле вийшов Фещук, який додав гостроти наступальним потугам господарів. До речі, після поєдинку головний тренер “Карпат” Олександр Іщенко висловив претензії Лаккі Ідахору. “Він виглядав невиразно, тож ми замінили його. На тренуваннях поводиться цікавіше та гостріше. Буде серйозна розмова – така гра не задовольняє”, – сказав наставник “зелено-білих” на післяматчевій прес-конференції.

    В одному з епізодів Фещук узяв гру на себе й ледве не відкрив рахунок. Але вирішальної миті захисник “Зорі” вибив м’яч із порожніх воріт. Забити першим у складі “Карпат” у вищій лізі зумів Василь Кобін. Після навісу Федоріва з правого флангу він потужним ударом у падінні ввігнав м’яч у ворота “Зорі” – 1:0. Опісля “карпатівці” віддали ініціативу опонентам. Але лічені гольові моменти, що їх створила “Зоря”, не допомогли їм узяти ворота.

    Головний тренер луганчан Юрій Коваль після завершення протистояння зазначив, що до матчу команда готувалася ретельно. “Ми переглядали ігри “Карпат”, – зазначив він. – Знали, що це не та команда, з якою зустрічалися в першій лізі. В нашій команді було відчутно проблемні місця. Під час поєдинку намагалися вирівнювати їх. Плюс недостатня підготовка. Сьогодні була непогана бойова гра. Вітаю “Карпати” з перемогою”.

    Олександр Іщенко на прес-конференції після протистояння сказав, що гра була до забитого м’яча. “Карпати” скористалися позиційною помилкою. Кобін майстерним ударом завершив епізод. Але потім ми віддали ініціативу, – наголосив наставник. – Президент Петро Димінський зауважив, що не можна робити таке відразу після забитого гола – це інформація для роздумів. Гадаю, команда заслужила перемогу”.

    Львівська газета


    Футбол
    Перша поразка

    Футбольний клуб “Львів” після серії з трьох перемог несподівано “перечепився” в Миколаєві.

    У межах четвертого туру чемпіонату України з футболу серед команд першої ліги галичани зазнали поразки з рахунком 2:0. Причому шанси провести бодай один гол у львів’ян були мінімальними. Боротьба в першій половині гри ФК “Львів” із МФК “Миколаїв” точилася здебільшого в центрі поля. Натомість у другому таймі вболівальники побачили два голи й одне вилучення з поля. Перший м’яч підопічні Богдана Бандури пропустили на
    61-й хвилині, а другий – на 90-й. Двічі відзначився Дмитро Зайко. На 65-й хвилині львівська команда залишилася в меншості – другу жовту картку отримав Андрій Ханас. Тож господарям було неважко втримати переможний рахунок. Наступний поєдинок ФК “Львів” зіграє вдома 17 серпня з черкаським “Дніпром”.

    Львівська газета


    Веб-хостинг надано Глобал Україна - Львів
    Пишіть нам!
    1999-2006 "Щоденний Львів"