Про проект  Контакти  Карта сайту 

 

Новини

 
24.07.2006 

У четвер, 20-го липня, представники Української асоціації інвестиційного бізнесу (УАІБ) спільно з членами Першої фондової торговельної системи (ПФТС), Професійної асоціації реєстраторів та депозитаріїв (ПАРД) і Асоціації українських банків (АУБ) обговорювали проект закону "Про систему депозитарного обліку цінних паперів". Учасники фондового ринку висловили протест проти передбаченого в проекті закону створення Центрального депозитарію на базі державної структури — Національного депозитарію (НДУ). Щоб не допустити прийняття законопроекту в нинішньому вигляді, учасники ринку підписали відкритого листа до Президента України, Верховної Ради та Кабінету Міністрів з вимогою відкликати законопроект.

12.07.2006 

Пропонуємо до Вашої уваги нову статистичну збірку "Загальнообов’язкове державне соціальне страхування та пенсійне забезпечення", підготовлену спеціалістами Міністерства праці та соціальної політики України та Пенсійного фонду України. Документ містить головні засади функціонування, нормативно-правову базу та основні статистичні показники системи соціального страхування, а також пенсійного забезпечення в Україні за 2005 рік – початок 2006 року. Збірка стане у нагоді спеціалістам у сфері соціального страхування та пенсійного забезпечення, науковцям, журналістам, особам перед пенсійного та пенсійного віку, студентам економічних, юридичних факультетів та іншим зацікавленим особам.

26.05.2006 

У четвер, 25-го травня 2006 року, спеціалісти з питань пенсійної реформи Проекту розвитку ринків капіталу супроводжували пані О. В. Гарячу, заступника міністра праці і соціальної політики, у поїздці до Жидачівського та Сокальського районів Львівської області, де Пенсійний фонд України, за дорученням Кабінету Міністрів України, реалізує пілотну програму з впровадження обов’язкової накопичувальної пенсійної системи.

Повідомлення Проекту
Фото

26.05.2006 

Проект розвитку ринків капіталу спільно із CASE Україна підготували статистичний звіт "Україна: розвиток макроекономічного та фінансового сектору у першому кварталі 2006 року".
Повний текст звіту (pdf)

23.05.2006 

Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку спільно з Проектом USAID розвитку ринків капіталу провели семінар на тему "Ефективне звітування у фінансовому секторі через застосування XBRL".
Повідомлення Проекту (оновлено 06.06.2006)
Прес-реліз
Матеріали семінару

Михайло Непран та Іван Нестеренко (ДКЦПФР), Гері Лінден (USAID), Курт Рамін (Міжнародний керуючий комітет XBRL) відкривають семінар

17.05.2006 

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 27 квітня 2006 р. N 243-р затверджені "Заходи щодо виконання у 2006 році Плану дій Україна - ЄС", які містять й заходи щодо розвитку фінансового ринку та запровадження накопичувальної системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування.

14.04.2006 

12.04.06 в "Офіційному віснику України" опублікований Закон "Про цінні папери та фондовий ринок", прийнятий Верховною Радою 23.02.06.

Через 30 днів після опублікування новий Закон набере чинності.

12.04.2006 

Президент України підписав Указ № 300/2006 "Про план першочергових заходів у сфері інвестиційної діяльності"

05.04.2006 

4 квітня в інформаційному агентстві "Інтерфакс-Україна" відбулась прес-конференція Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку на тему: "Закон України "Про цінні папери та фондовий ринок" - новий етап у розвитку ринку цінних паперів України".
Повідомлення Проекту

29.03.2006 

Президент України підписав Закон № 3480-IV "Про цінні папери та фондовий ринок", прийнятий Верховною Радою 23 лютого 2006 року.

У Законі кодифіковано положення законодавчих актів щодо питань фондового ринку, зокрема, Законів України "Про цінні папери і фондову біржу", "Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні", "Про Національну депозитарну систему та особливості електронного обігу цінних паперів в Україні", Цивільного кодексу України.

Закон удосконалює регулювання питань професійної діяльності на фондовому ринку, зокрема щодо управління цінними паперами, порядку допуску на фондовий ринок професійних учасників ринку та вимог, що встановлюються до них, в тому числі щодо суміщення окремих видів професійної діяльності на фондовому ринку. Закон містить положення щодо процедур емісії при відкритому (публічному) та закритому (приватному) розміщенні цінних паперів. Крім того, Законом встановлюються вимоги до розкриття інформації емітентами, професійними учасниками фондового ринку, вводиться поняття інсайдерської інформації, регулюються питання недобросовісної реклами на фондовому ринку.

Закон набуває чинності через 30 днів після його опублікування.

23.02.2006 

Верховна Рада України прийняла в цілому Закон "Про цінні папери та фондовий ринок". Після набрання чинності новим Законом втратить чинність Закон "Про цінні папери і фондову біржу", який діяв з 1991 року й вже не відповідав сучасному стану та потребам розвитку фондового ринку України.

Новий Закон більш детально регулює питання випуску та обігу цінних паперів, в тому числі їх відкрите (публічне) та закрите (приватне) розміщення, діяльність професійних учасників фондового ринку, саморегулювання. Закон закріплює нові підходи до розкриття річної, квартальної та особливої інформації про емітентів цінних паперів та врегульовує питання використання інсайдерської інформації, яка впливає на вартість цінних паперів.

Впровадження в Україні сучасних підходів до регулювання ринку цінних паперів є невід'ємною складовою розвитку ринкової економіки.

24.01.2006 

Набрав чинності Закон України "Про іпотечні облігації" N3273-IV, прийнятий Верховною Радою України 22 грудня 2005 р.

 


Сайт створений та підтримується Проектом розвитку ринків капіталу