Головна » Про нас » Новини » Статті » Конференції » Каталог ресурсів » Форум »
 Українська   |    Русский   |    English   
АКЦІЯ!
Відкриємо доступ до наукових ресурсів в Інтернет!
Приєднуйся до акції, надішли лінк на безкоштовну повнотекстову базу даних наукових публікацій!
Новини
Незалежні музиканти зможуть продавати свою музику через інтернет
Новий музичний інтернет-магазин Indiestore.com пропонує незалежним музикантам продавати через нього свої записи, повідомляє ВВС. Власником сайту є компанія 7 Digital, яка займається продажем треків таких відомих колективів, як Coldplay і Gorillaz.
Генеральний директор фірми, Бен Друрі, говорить, що ідея створення такого магазина з'явилася багато в чому завдяки успіху соціальної мережі Myspace. За його словами, основна проблема цієї мережі полягає в тому, що музиканти не можуть за допомогою неї одержувати гроші за свою творчість і їх пісні не потрапляють в офіційні чарти. На Indiestore.com артисти одержують до 80 відсотків від вартості композиції залежно від вибраного тарифного плану.

За словами аналітика Дженнаро Кастальдо, музикантам зараз не обов'язково випускатися на якому-небудь фізичному носії звукової інформації, щоб стать популярними. Він приводить в приклад групу Arctic Monkeys, яка придбала популярність після того, як її прихильники почали активно обмінюватися mp3 з їх музикою. Кастальдо, проте, помічає, що все це привело до того, що група підписала контракт з крупною звукозаписною компанією. На його думку, коли йдеться про продаж альбому або синглу, без звукозаписної компанії не обійтися.

З ним погоджується глава промоутерського агентства Single Minded Тоні Байрон. Він говорить, що у восьмидесятих роках минулого століття звернути групі на себе увагу можна було лише пославши демо-запис на лейбл. Тепер же самі звукозаписуючі компанії проводять дослідження в мережі на предмет невідомих цікавих груп.
31 травня 2006 14:49
Режим інтелектуальної власності » Новини
AllofMP3 припинив діяльність
Популярний російський сайт AllofMP3, який західні правовласники вважали піратським, припинив свою діяльність. На минулих вихідних на сайті з'явилося оголошення: «Приносимо свої вибачення, сервер зупинений на обслуговування».
31 травня 2006 14:48
Режим інтелектуальної власності » Новини
Верховний суд США блокує застосування патентних прийомів
Верховний суд США вирішив змінити правила розгляду патентних позовів, поданих проти виробників високотехнологічних пристроїв. Нова ухвала американських суддів дозволить істотно спростити розгляд справ, пов'язаних з так званими патентними прийомами, коли дрібні компанії патентують будь-яку незначну технологічну новинку з метою подальшого судового переслідування великих компаній, повідомляє Lenta.Ru
31 травня 2006 14:39
Відкритий доступ » Новини
У США відкриється онлайновий відеосервіс
Об'єднана команда розробників з компаній Jaman і Cinequest планує відкрити онлайновий сервіс , який дозволить користувачам купувати цифрові кінофільми. Творці відзначають, що над аналогічною ідеєю працюють і інші компанії, проте із-за ряду труднощів (головним чином, фінансових і правових) вихід на ринок рішень від конкурентів навряд чи відбудеться раніше ніж розробка Jaman і Cinequest.
30 травня 2006 13:43
Публічний домен / суспільне надбання » Новини
Amnesty International почала кампанію проти цензури в Мережі
Міжнародна правозахисна організація Amnesty International закликає інтернет-користувачів брати участь в кампанії проти цензури в інтернеті
30 травня 2006 12:27
Відкритий доступ » Новини
ЕКА представило атлас пожеж в онлайн
ЕКА опублікувало в інтернеті карти лісових пожеж, що відбулися за останні 10 років. Зображення і додаткові дані про дату, час, довготу і широту кожної пожежі доступні завдяки службі ЕКА World Fire Atlas. Інформація збиралася з 1995 року, але повні щорічні спостереження стали вестися тільки з 1997 року.
30 травня 2006 11:57
Відкритий доступ » Новини
Голівуд використовує хакерів для боротьби з піратами
Асоціація кіновиробників США (Motion Picture Association of America, MPAA) використовувала хакера для отримання інформації про діяльність компанії BitTorrent, яку асоціація звинувачує в пособництві піратам. MPAA заплатила 15 тисяч доларів за крадіжку листування співробітників компанії і документів, що становлять комерційну таємницю.
29 травня 2006 13:38
Відкритий доступ » Новини
ООН створює нову структуру управління інтернетом
Генеральний секретар Організації Об'єднаних Націй (ООН) Кофі Аннан заснував Секретаріат Форуму по управлінню інтернетом (Internet Governance Forum, IGF) - нової міжнародної структури, Робочій групі, що приходить на зміну, по управлінню інтернетом (Working Group on Internet Governance).
29 травня 2006 13:31
Відкритий доступ » Новини
Юридичний комітет США схвалив законопроект про нейтралітет інтернету
Юридичний комітет Палати представників США підтримав законопроект про нейтралітет інтернету. З ініціативою введення так званого закону про нейтралітет інтернету на початку нинішнього року виступив Гвинт Серф, що вважається одним з "батьків інтернету". Закон повинен заборонити телекомунікаційним компаніям, що надають широкосмуговий доступ в інтернет, встановлювати різні розцінки для різних типів контента.
29 травня 2006 13:24
Публічний домен / суспільне надбання » Новини
Російська компанія обвинуватила Motorola у порушенні патентних прав
Згідно з інформацією Лента.Ру, компанія RussGPS обвинуватила компанії Motorola й «Евросеть» у порушенні патентних прав. Експерти й учасники ринку вважають, що ці обвинувачення є «патентним рекетом» і продовженням атаки на Motorola й «Евросеть», що має метою скорочення їхньої частки на російському ринку мобільного зв’язку.
25 травня 2006 12:03
Режим інтелектуальної власності » Новини
Британський продавець піратських програм виплатив Microsoft $12 млн.
Глава британської компанії Oyster Computers Вільям Лінг (William Ling) домовився з Microsoft про виплату їй $12 млн. за продаж неліцензійних продуктів корпорації й припиненні подібної практики. Це справа — одне із серії судових переслідувань піратів у Великобританії в рамках кампанії «Keep IT Real», за допомогою якої Microsoft намагається знизити рівень піратства Windows з 16,7% до 11,7%.





Тематичнi роздiли

Публічний домен / суспільне надбання 
Доступ до знань / суспільство знань 
Ліцензування контенту / Публічні ліцензії 
Доступ до публічної інформації 
Розвиток українського контенту 
Режим інтелектуальної власності 
Відкрите програмне забезпечення 
Відкритий доступ 
RSS Канали