Харківська державна наукова бібліотека 

 

імені В.Г. Короленка

 

 

 
До уваги бібліотек

Про бібліотеку

Історія бібліотеки

Хроніка подій 

2001       2002       2003       2004  

Фонди та колекції
Відділи
Німецький читальний зал
Центр-Інтернет
Обмінний фонд
Правила користування

Видання бібліотеки

Новини та події
Конференції, семінари
Тематичні виставки
Виставки нових надходжень
Віртуальні семінари

Бібліотека вдячна

 

Ласкаво просимо! 

Ми щиро вітаємо Вас у нашій бібліотеці.   Щорічно ХДНБ обслуговує майже 55 тисяч користувачів, яким видається понад 3 млн. примірників документів. До послуг читачів 12 читальних залів на 524 місця.

 Бібліотека працює за таким розкладом: понеділок - п'ятниця з 9-00 до 19-00 години, а у суботу та неділю : з 9-00 до18-00 годин.Зараз ми обслуговуємо і віддалених користувачів і сподіваємось, що Вам буде зручно у нашій великий і красивій бібліотеці. ХДНБ ім. В.Г.Короленка - друга за обсягом своїх фондів (майже 7 млн. одиниць зберігання) і одна з найстаріших бібліотек України. Щорічно до Бібліотеки надходить до 70 тис. документів (книг, журналів, газет, баз даних та електронних документів на CD-ROM та ін.). Розгалужена система довідково - бібліографічного апарату ХДНБ містить понад 60 каталогів і картотек у т.ч. електронний, довідково-бібліографічний фонд, автоматизовані бази даних, друковані зведені каталоги та фонд виконаних довідок.

Бібліотека має широкі міжнародні зв'язки. Серед партнерів ХДНБ - бібліотека Конгресу США, національні бібліотеки Болгарії, Польщі, Угорщини, Португалії, Турції, Куби, бібліотеки університетів Саппоро (Японія), Софії (Болгарія), Любліна та Познані (Польща), Австрійський інститут південних та південно-східних слов'ян (Відень), Гете - інститут (Мюнхен, Німеччина), Інститут інженерів електриків та електронників (США), Американсько-Український фонд "Сейбр-Світло", Міжнародний фонд "Відродження", Товариство друзів України (Канада) тощо.

 При відділі літератури іноземними мовами відкрито Австрійську бібліотеку, Німецький читальний зал та Бібліотеку Ради Європи з прав людини, при відділі українікі - Українсько-Канадську бібліотеку, при науково- методичному відділі - кабінет бібліотекознавства. 

Послуги
Віртуальна довідка
Електронна доставка документів
Електронні ресурси бібліотеки
Електронний каталог
Регіональний портал "Харківщина"

Зведений каталог періодичних видань, що надійшли до 

бібліотек м. Харкова:

2000-2001

2002

2003

Бази даних
Віртуальні виставки

Адреса:

пров.Короленка,18 м. Харків

61003 Україна

Телефон: (057)731-11-01

e-mail:  info@korolenko.kharkov.com

© ХДНБ ім.В.Г. КОРОЛЕНКА 1999-2005
Оновлено 11.07.2005