ХАРАКТЕРНЕ КОЗАЦТВО
Новини
Світогляд
Бойове мистецтво "ТРИГЛАВ"
Січові справи
Дослідження
Школа "ХАРАКТЕРНИК"
Здрава
Світлиця знахаря
Таборування
Канцелярія
Про нас
"КОБЗА"

Світлини
Курінь гумору
Книга відгуків
****Гутірка****
Корисні посилання
Контакти
Віста

Світлини з табору "Дністрянська Січ - 2005"

ПОЛОЖЕННЯ
про проведення відкритого міського турніру з українського рукопашу Триглав з нагоди святкування дня міста "Ізяслав - 2005"

Споріднені сайти




Підписатися на новини Ваш E-mail:


"Щит Перуна" збірка сучасних пісень-славнів Перуничів України-Руси


Розпочався проект
КОЗАЦЬКОМУ РОДУ -
НЕМА ПЕРЕВОДУ

Характерне козацтво шукає людей в різних куточках України для створення осередків і поширення своєї діяльності. Зацікавленим звертатися на адресу tryglav@ukr.net

13.01 вийшов з друку дев'ятий номер вісника ХК "ТРИГЛАВ". Запитуйте в Києві на Майдані Незалежності або в осередках ХК. Бажаючі отримати газету поштою звертайтесь на tryglav@ukr.net
Започаткована радіопередача "Козак Мамай"
Наші банери.
Our banners.

Український національний прапор:
жовто-блакитний (жовта смуга вгорі);
блакитно-жовтий (блакитна смуга вгорі);
обидва варіанти є національними;
червоно-чорний;
біло-червоно-чорний;
інший варіант.
Переглянути результати
    Характерне козацтво - це виховна військово-патріотична організація етнічних українців створена за ініціативою Волхвів та Відаючих Рідної Православної Віри з метою ширення та популяризації звичаєвого українського світогляду в молодіжному середовищі, відбору найкращої частини молодого покоління та формування провідної еліти майбутньої варнової Гетьманської України.

    Назва організації походить від прикметника "характерний", що означає "традиційний", отже назва нашої організації означає - "традиційне козацтво". Водночас ми не без умислу пов'язали назву з славними козаками-характерниками, які були носіями прадавніх дохристиянських знань та мудрості. Характерниками вважались та були гетьман запорожців Іван Підкова, гетьман Предслав Лянцкоронський, подолянин полковник Іван Богун, полковник Данило Нечай, подолянин кошовий Іван Сірко, подолянин гетьман гайдамаків Іван Гонта. Отож ми мали на меті відродити давню козацьку подільську традицію характерництва.

    Світоглядною основою Характерного козацтва є Рідна Православна Віра українців-русичів. Ми виступаємо за природнє відродження, через внутрішнє самопізнання кожного українця, варнової самоорганізації суспільства та побудови Гетьманської України де наші громадяни будуть відчувати себе господарями своєї землі, вільними трудівниками, мислителями та вояками. Україна - це світоглядний пуп Землі, саме тут народиться світогляд чергового цивілізаційного Переходу до нової екологічної, економічної та духовної ніші. Саме тому ми прагнемо виховати молоде покоління українських державотворців, на якісно нових виховних принципах: національній гордості, фізичному та інтелектуальному вишколі, етнічному світогляді.

    Сьогодні Характерне козацтво існує в семи областях України - Київській, Закарпатській, Донецькій, Черкаській, Вінницькій, Дніпропетровській та Хмельницькій. Характерне козацтво очолюється, від створення і на віки вічні, Першоволхвом Рідної Православної Віри з титулом Верховний отаман Характерного козацтва. Нині таким є полковник Володимир Куровський.